Pune o oală cu 4 litri de apă la fiert. Când apa atinge punctul de fierbere, adaugă 1 lingură de sare. Amestecă intens cu o spatulă până când sarea se dizolvă. Lasă apa să înceapă din nou să fiarbă în clocote și adaugă spaghetele. Fierbe-le pentru 12, maxim 15 minute.
Descoperă și motivul surprinzător pentru care trebuie să păstrezi apa în care au fiert pastele.
În interval de timp cât fierb spaghetele, ocupă-te și de sos și de pregătirea celorlalte ingrediente.
Cum pregătești sosul și celelalte ingrediente pentru spaghete cu ton și sos de roșii
Pune sosul concentrat de roșii într-o cratiță, așezată pe flacăra aragazului. Adaugă uleiul, frunzele de busuioc rupte și 2 căței de usturoi tocați mărunt. Adaugă și o ceașcă din apa de la paste și lasă sosul să fiarbă timp de 10 minute. Adaugă sare și piper, după gust.
Scurge fileul de ton din conservă și porționează-l în bucăți mai mici. Clătește măslinele, îndepărtează-le sâmburii și taie-le în rondele. Clătește și caperele, iar frunzele se la ceapa verde taie-le în rondele.
Când spaghetele sunt fierte, scurge-le și așază-le pe platouri în grupuri formate cu furculița sub formă de rotocoale. Adaugă sos de roșii printre ele și bucățile de ton. Presară rondele de măsline și rondele de ceapă verde. Servește-le la masa de prânz sau la cină. Rețeta este ideală și în zilele de post cu dezlegare la pește.
Dacă dorești și alte preparate cu paste, din categoria celor de post, mai poți încerca și rețeta de paste cu vinete în sos de roșii.