Cum prepari sufleu de conopidă cu brânză sărată
Când ai conopida pregătită pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Pune într-un bol gălbenușurile, uleiul de măsline și smântâna. Adaugă un praf de sare și unul de piper. Amestec ă bine aceste ingrediente până când obții o compoziție omogenă. Poți folosi iaurt cremos în loc de smântână. Este importantă textura cremoasă a compoziției pentru reușita sufleului.
Apoi adaugă brânza feta dată pe răzătoare și buchețelele de conopidă bine scurse. Omogenizează din nou amestecul de ingrediente.
Presară un praf de sare peste albușurile puse în bolul mixerului. Amestecă-le până când devin cristaline. Adaugă câte o lingură din bezeaua de albușuri în compoziția de mai sus. Amestecă ușor pentru a obține o compoziție cremoasă și aerată.
Unge 4 forme ramekin sau o formă de copt mai mare cu ulei de măsline sau cu unt. Toarnă compoziția pentru sufleu în acestea și umple doar 3/4 din capacitatea formelor de copt. Coace deliciosul sufleu de conopidă cu brânză sărată pentru 25-30 de minute, la 180 de grade Celsius. Sufleul se va rumeni frumos la suprafață, iar în interior va avea textura unei budinci cremoase.
Lasă-l să se tempereze înainte de a-l servi. Poți să-l decorezi cu verdeață proaspătă, pentru un plus de aromă și prospețime.
Iar dacă dorești să testezi sufleul în mai multe variante, îți recomandăm să mai încerci și rețeta de sufleu de dovlecei.