Supă clară de pui. Rețeta simplă și rapidă
Supa clară de pui este perfectă atunci când vrei să faci preparate cu orez, sosuri, paste sau atunci când pur și simplu vrei să dai un gust mai complex unui preparat. Se face foarte ușor și poate fi păstrată la congelator luni de zile.
Poate părea destul de greu să îți faci propria supă clară de pui sau stoc de pui, cum îi spun bucătarii. Nu este deloc așa. În primul rând pregătirea ingredientelor nu durează mult. Apoi, o poți face din resturi. Ai dezosat un pui pentru un preparat? Nu arunca oasele. Pune-le într-o pungă și păstrează-le la congelator.
De asemenea, poți pune legume întregi, dar la fel de bune sunt și cojile, tulpinile sau frunzele, cu condiția să fie perfect curate. Nu mai arunca coaja morcovilor, sau a țelinei. Pune-le la congelator și folosește-le atunci când vrei să faci supă. Încearcă și rețeta de supă de pui cu legume și paste.
Ingrediente
Mod de preparare
Se pun într-o oală mare puiul/oasele de pui, ceapa, morcovii, țelina și rădăcinile de pătrunjel. Se acoperă cu apă într-un cuptor olandez mare. Se acoperă cu apă rece și se pun deasupra frunze de dafin, cimbru și boabe de piper. Se pune oala pe foc, cu capacul pus și se lasă să fiarbă până la 5 ore. Apoi se aruncă legumele, oasele, grăsimea de pui și condimentele. Se scoate carnea de pui și se pune într-un recipient pentru utilizare ulterioară.
Supa se lasă puțin să se răcească. Se strecoară și se pune în recipiente care se închid etanș. Încearcă și rețeta de ciorbă de pui á la grec.
Trucuri pentru supa clară de pui
În această supă nu se pune sare pentru că ea urmează să fie folosită ca ingredient în alte preparate, în care probabil vei adăuga sare. Dacă vei pune în acest stadiu riști ca mâncarea în care vei pune supa să iasă mult prea sărată.
Când strângi mai multe, poți face supa de pui. Ce poate fi mai economic și mai simplu de atât?
Poți cumpăra supă de pui de la supermarket, dar dacă vrei să fii sigură că este perfect sărată, fără zaharuri, sare sau aditivi alimentari adăugați o poți face chiar tu. Este și varianta mai economică, prin care reduci risipa alimentară. Nici măcar nu trebuie să cumperi ingrediente special pentru acest scop.
Pentru o aromă mai bogată de pui, poți prăji oasele în cuptor la 200°C până se rumenesc și apoi le adaugi în supă
După ce supa este gata o poți păstra la frigider pentru o săptămână sau la congelator până la 12 luni. Ideal este ca atunci când o congelezi să o porționezi înainte pentru a-ți mai ușor să o folosești atunci când ai nevoie.