Supă de roșii cu tăieței. Cum să obții un preparat perfect
Supa de roșii cu tăieței, rece sau caldă, este tot ceea ce au nevoie în zilele caniculare de vară. Cu cât roșiile sunt mai coapte și mai cărnoase cu atât supa va fi mai delicioasă.
Supa de roșii cu tăieței are toate ingredientele necesare pentru a deveni vedeta meniului tău vara: se face foarte repede, ai nevoie de puține ingrediente, deci este economică, se poate consuma atât rece, cât și caldă. Mai ai nevoie de alte argumente?
Cum se prepară supa de roșii cu tăieței
Pentru supă, vei avea nevoie de roșii foarte coapte și cărnoase. Nu le căuta pe cele mai frumoase, ci pe cele mai parfumate, cu coaja un pic crăpată. Miroase-le și, dacă încă mai păstrează din parfumul vrejului de pe care au fost culese, vei știi că acelea sunt potrivite pentru supă.
Dacă nu ai blender pentru a pasa roșiile, poți să le speli, să le cureți de coajă, să le scoți cotorul și să le toci mărunt. Ai grijă să păstrezi toată zeama care se scurge din ele. Eventual, pune tocătorul deasupra unui castron pentru ca aceasta să se strângă în el. Altă soluție este să le dai pe răzătoarea mare.
Ingrediente
Mod de preparare
Se spală roșiile, li se scoate cotorul și se pun într-un blender și se pasează.
Într-o oală se pune uleiul de măsline și când s-a încins se adaugă morcovii, țelina, ceapa tocată și sarea și se acoperă. Se lasă 2-3 minute la foc mic până se înmoaie. Apoi se pune apa, se lasă până dă în clocot și se pun roșiile pasate, piperul și frunzele de busuioc.
Se lasă să fiarbă până clocotesc, apoi se dă focul mai mic și se mai lasă 15 minute. Se pun tăiețeii și se mai fierb 10 minute. Se ia de pe foc și se lasă să se răcească înainte de servire.
Îți oferim și o rețetă de supă cremă de legume, o alegerea perfectă pentru o masa sănătoasă și sățioasă.
Cum poți servi supa de roșii
La supa de roșii cu tăieței se pun în general doar morcovi și țelină, însă dacă îți place să fie mai bogată mai poți adăuga păstârnac și rădăcină de pătrunjel. Ai grijă totuși să pui apă suficientă pentru că tăiețeii vor absorbi din lichid și e posibil ca la final să te alegi cu o tocăniță de roșii, în loc de supă.
Busuiocul este iarba aromatică cea mai potrivită pentru roșii, dar se poate înlocui atât cu pătrunjel, cât și cu leuștean, ambele proaspăt tocate mărunt.
Supa de roșii cu tăieței o poți mânca fierbinte, la temperatura camerei sau rece, direct de la frigider. Va fi la fel de bună indiferent ce variantă alegi.
Descoperă și suc de roșii fără conservanți. Ai aici o rețetă gustoasă și sănătoasă.