Tort cu blat bicolor și cireșe, decorat cu cremă de mascarpone
Pentru răsfățul din weekend, în plin sezon al cireșelor coapte, încearcă o rețetă de tort cu blat bicolor și cireșe. Te va cuceri combinația ingredientelor, dar și aspectul tortului.
Galerie foto
Rețeta este foarte ușoară, nu ai de preparat decât un blat umed cu iaurt, în care adaugi puțină cacao și câteva. Dacă dorești o cremă mai bogată și mai aromată, poți prepara crema de mascarpone cu nucă de cocos. Este o cremă mai consistentă care se prepară tot la rece – descoperă aici rețeta. Opțional, în ambele creme poți adăuga și ciocolată albă, răzuită.
Urmărește mai jos lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru a prepara și tu deliciosul tort cu blat bicolor și cireșe, decorat cu cremă de mascarpone.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru reușita preparării blatului de tort, untul va trebui scos de la rece și lăsat să se înmoaie la temperatura camerei.
Între timp, spală cireșele, scurge-le și îndepărtează sâmburii de la ele. Lasă-le într-o sită să se mai scurgă, timp în care pregătești celelalte ingrediente.
Trece făina prin sită împreună cu praful de copt și pune deoparte din ea 25 de grame. Trece și pudra de cacao prin sită separat.
Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi unge forma de copt cu puțin unt moale și presară făină peste unt.
Descoperă și o rețetă de blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție.
Cum prepari blatul pentru tort cu blat bicolor cu cireșe
După ce untul s-a înmuiat suficient, pune-l într-un bol și amestecă-l cu zahărul până când devine spumos. Încorporează pe rând ouăle, omogenizând bine compoziția, după fiecare ou adăugat.
Presară puțină sare, apoi adaugă iaurtul și lichiorul și din nou omogenizează compoziția. La final, adaugă treptat făina amestecată cu praful de copt.
Împarte compoziția în două părți egale. Într-o parte adaugă pudra de cacao, iar în cealaltă făina dată deoparte. Adaugă cireșe fără sâmburi în ambele compoziții.
Pentru a forma blatul bicolor, întinde la baza formei de copt compoziția cu cacao. Deasupra acesteia întinde compoziția simplă și trece ușor cu spatula prin cele două compoziții, de jos în sus, pentru a le marmora.
Introdu forma de copt în cuptorul încălzit și coace blatul de tort pentru 35 de minute, la 180 de grade Celsius. Nu îl coace în exces, pentru a nu deveni uscat în interior.
Cum prepari crema pentru tort
Adaugă frișca lichidă, rece în bolul mixerului și mixeaz-o până când se mărește în volum și devine ușor cremoasă. Adaugă brânza mascarpone și lichiorul și continuă să mixezi până când crema capătă fermitate. Nu uita să adaugi și un praf de sare pentru intensificarea gustului.
După ce blatul de tort se răcește întinde crema deasupra lui, apoi decorează tortul după propria imaginație.
Înainte de a-l porționa, lasă deliciosul tort cu blat bicolor și cireșe la rece pentru 4-5 ore.
Dacă vei mai dori și altă rețetă de tort cu fructe de sezon, mai poți încerca și rețeta de tort ecler cu căpșuni și cremă de ciocolată albă cu mascarpone.