Tort de clătite cu ciocolată și alune de pădure
Cu siguranță te numeri printre cei care adoră clătitele, dar te-ai gândit, oare, să prepari și un tort din ele? Încearcă rețeta de tort de clătite cu ciocolată și alune de pădure, cu care îi poți impresiona pe cei dragi.
Tortul din clătite este și delicios, dar și spectaculos, având multe straturi precum un tort doboș. Iar crema de ciocolată oferă un contrast de culoare, dar și acel gust de nerefuzat. Alunele de pădure oferă aspect plăcut tortului, dar și gust crocant și delicios.
Pentru mulți dintre noi, clătitele reprezintă desertul copilăriei, dar și desertul începutului de aventură în bucătărie. Sunt ușor de preparat, iar ingredientele sunt simple și mereu la îndemâna oricui. Chiar dacă necesită mai mult timp pentru că trebuie să le prepari individual, rezultatul final compensează pe deplin efortul și timpul alocat.
Descoperă și o rețetă absolut delicioasă de clătite cu banane și bezea. Iar în continuare îți oferim rețeta detaliată pentru deliciosul tort de clătite cu ciocolată și alune de pădure.
Ingrediente
Mod de preparare
Chiar dacă prepararea clătitelor necesită mai mult timp, începe cu prepararea cremelor de ciocolată. Acestea necesită un timp de răcire, iar în acest timp vei prepara clătitele.
Cum prepari cremele pentru tort de clătite cu ciocolată și alune de pădure
Pentru umplerea tortului vei prepara două creme. Una de ciocolată albă și cealaltă de ciocolată neagră. Ambele creme se prepară în același mod.
Așază o crăticioară pe ochiul de aragaz cu flacăra aprinsă la intensitate medie. Adaugă frișca lichidă în crăticioară și las-o să se înfierbânte până aproape de punctul de fierbere. Stinge focul și adăugă peste frișca încălzită, ciocolata ruptă în bucăți mici. Amestecă energic cu o spatulă până când ciocolata este topită. Adaugă esența și omogenizează bine compoziția. Lasă compozițiile de ciocolată la răcit și ocupă-te de prepararea clătitelor.
Cum prepari aluatul pentru clătite
Pune ouăle într-un bol, adaugă un praf de sare peste ele și puțin zahăr. Zahărul este opțional, dar v-a asigura o culoare uniformă clătitelor, în timpul coacerii. Cu un tel sau cu mixerul amestecă bine ingredientele din bol până când obții o compoziție spumoasă.
Toarnă laptele, adaugă esența, apoi adaugă făina și omogenizează bine compoziția. Dilueaz-o cu apa minerală.