Turtă dulce decorată cu glazură Royal Icing. Rețetă pentru masa de Crăciun
În magia sărbătorilor de iarnă, prin prepararea și decorarea biscuiților de turtă dulce se creează povești culinare de neuitat. Încearcă și tu să creezi astfel de povești, preparând împreună cu familia, mult adorata rețetă de turtă dulce decorată cu glazură Royal Icing.
Galerie foto
Turta dulce face parte din dulcele cuceritor al tradiției sărbătorilor de iarnă. O poți prepara în diferite moduri, pornind de la rețeta clasică. Pentru decorurile cu povești de iarnă, poți mobiliza toată familia, de la mic la mare. Fiecare își va pune amprenta pe acest desert, lăsându-și imaginația să zburde liberă pentru a crea desene cu specific de iarnă și de sărbători.
După ce aventura se va termina, satisfacția va fi cu atât mai mare, cu cât gustul inconfundabil al turtei dulci va fi egalat de aspectul ei spectaculos. Dacă mai dorești dă umpli platoul și cu alte forme de turtă dulce, mai poți prepara și rețeta de turtă dulce rotundă și glazurată.
Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu o rețetă spectaculoasă de turtă dulce decorată cu glazură Royal Icing.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas constă în pregătirea amestecului de condimente pentru turta dulce. Acestea se găsesc și în magazinele alimentare, dar în cazul în care nu le găsești la timp, le poți pregăti în propria bucătărie. Descoperă aici cum poți face acasă mix de condimente pentru turta dulce. După ce ai rezolvat cu amestecul de condimente, poți prepara aluatul pentru turta dulce care necesită și un timp de odihnă după omogenizare, apoi modelare și coacere.
Cum prepari turtă dulce decorată cu glazură Royal Icing
Trece făina prin sită într-un bol încăpător. Macină foarte fin mixul de condimente și adaugă-l peste făină. Mai adaugă sarea, pudra de cacao și bicarbonatul de sodiu. Amestecă foarte bine toate aceste ingrediente.
Pune untul moale împreună cu zahărul pudră în bolul mixerului. Amestecă-le bine până când zahărul se dizolvă, iar compoziția devine spumoasă. Adăugă oul întreg și gălbenușul și omogenizează bine compoziția.
Adaugă și mierea, apoi puțin câte puțin, amestecul de făină și condimente, în timp ce amesteci intens. Frământă bine aluatul cu ajutorul mixerului, până când se desface de pe pereții bolului. Apoi împachetează-l în folie de prospețime și pune-l la frigider pentru cel puțin o oră. După ce s-a relaxat la rece, împarte aluatul în două părți. Presară făină pe masa de lucru și întinde prima parte de aluat într-o foaie de 5-6 mm grosime, cu ajutorul sucitorului.
Înainte de a decupa biscuiții de turtă dulce, pornește cuptorul la 200 de grade Celsius. Decupează aluatul pentru turtă dulce decorată cu glazură Royal Icing cu ajutorul formelor speciale. Este ideal să ai forme de brăduț, stea, om de zăpadă și multe alte figurine specifice sărbătorilor de iarnă.
Așază biscuiții decupați în tava cu hârtie de copt și introdu tava în cuptor pe raftul din mijloc. Coace biscuiții de turtă dulce pentru maxim 15 minute, la 200 de grade Celsius. În timp ce coci prima tavă de turtă dulce, întinde a doua parte de aluat și repetă procedeul.
Cum prepari glazura Royal Icing
De menționat că albușul folosit pentru glazură nu trebuie să fie foarte rece. Lasă-l la temperatura camerei timp de 15-20 de minute și presară sare peste el. Apoi amestecă bine albușul, cu ajutorul mixerului, până când rezultă o compoziție spumoasă.
Adaugă treptat zahărul pudră și sucul de lămâie și amestecă energic până când obții o bezea lucioasă, dar nu foarte fermă. Aceasta se va mai dilua de la sucul de lămâie adăugat. Pune glazura Royal Icing într-un săculeț de decorare, folosind un dui cu vârful foarte mic. Decorează turta dulce, după propria imaginație.
Așază delicioasa turtă dulce decorată cu glazură Royal Icing pe un grătar de răcire. Las-o acolo până când glazura devine fermă. Iar dacă dorești un decor colorat, poți folosi diferiți coloranți naturali sau sintetici.
Dacă mai cauți și alte rețete de fursecuri pentru Crăciun, îți recomandăm rețeta de biscuiți crinkle.