4 rețete de bruschete cu ton. Aperitive simple și rapide
Bruschetele sunt simplu, ușor și rapide de preparat. Aceste aperitive sunt extrem de delicioase, mai ales dacă folosești ingrediente de cea mai bună calitate. Îți oferim 4 rețete simple de bruschete cu ton pe care să le prepari atunci când ai invitați la masă.
Există multe tipuri diferite de bruschete. În unele zone se mai numesc și crostini sau crostoni. Crostini sunt versiuni mai mici făcute din secțiuni transversale ale unei baghete. Totuși cea mai cunoscută versiune a bruschetelor este pur și simplu făcută cu felii de pâine prăjită, frecate cu usturoi crud și acoperite cu roșii tocate, busuioc proaspăt și sare.
Folosește cele mai proaspete ingrediente pentru a face bruschete. Roșiile cherry sunt alegerea ideală pentru prepararea bruschetelor. Uleiul de măsline fructat de înaltă calitate este cel mai bun, iar pâinea rustică toscană sau italiană este o bază gustoasă.
Ideal este să prăjești feliile de pâine pe un grătar cu cărbune. Alături de un vin rosato (rosé) sau un lambrusco, așa vei avea o masă ca un răsfăț de toamnă.
Bruschete cu ton și ceapă
Combinația de ton și ceapă este una excelentă, atât din punct de vedere al gustului, dar și nutritiv. Aduce un aport important de proteine de bună calitate, dar și de vitamine și minerale.
Ingrediente
- 120 g mozzarella mărunțită
- 1 conservă de ton în suc propriu
- 4 roșii cherry, tocate
- 1 ceapă tocată
- pătrunjel proaspăt tocat
- oregano proaspăt tocat
- 4-6 felii de ciabatta
- 2 linguri de ulei de măsline
- 2 căței de usturoi, tăiați pe jumătate
Mod de preparare
Se amestecă brânza, tonul, roșiile, ceapa, pătrunjelul și oregano într-un castron mic. Se ung ambele părți ale pâinii cu ulei de măsline și se frecați suprafața cu partea tăiată de usturoi.
Se prăjește pâine în tigaie la foc mediu până când devine maro deschis. Se întoarce pe ambele părți. Se pune pe fiecare felie 1/4 din amestecul de brânză. Se aduc feliile din nou în tigaie și se reduce focul la mic. Se acoperă și se gătește până când brânza se topește și pâinea este aurie pe fund.
Se servesc calde ca aperitiv.
Bruschete cu ton și roșii
Roșiile sunt unul dintre ingredientele de bază pentru bruschete. Dacă adaugi și puțin ton de calitate, atunci vei avea o gustare excelentă.
Ingrediente
- 1 conservă de ton în suc propriu
- 16 felii de pâine franțuzească
- 4 căței de usturoi, tocați
- 50 ml de ulei de măsline extravirgin
- 200 g roșii cherry tocate mărunt
- 200 g brânză mozzarella mărunțită
- pătrunjel proaspăt tocat
- sare
- piper după gust
- 1 salată verde
Mod de preparare
Pentru început se prăjește pâinea. Se amestecă usturoiul și uleiul, iar mai apoi se unge pâinea cu amestecul de ulei de măsline, iar uleiul rămas se păstrează. Dacă îți place rețeta de bruschete cu ton și roșii, atunci îți oferim și rețeta de bruschete cu somon. Este un aperitiv simplu și ușor de preparat.
Pentru procesul de preparare al bruchetelor cu ton și roșii vei mai avea de urmat câțiva pași esențiali. Într-un castron mediu amestecă roșiile, brânza, tonul, pătrunjelul și uleiul rămas. Adaugă sare și piper după gust.
Pune în mod egal amestecul obținut pe fiecare bucată de pâine prăjită. Pe o farfurie se așează frunze de salată spălată și uscată. Deasupra salatei se servesc delicioasele bruschete cu ton și roșii.
Bruschete cu ton și maioneză
Amestecul de ton cu maioneză este unul cremos, cu note ușor crocante. Combinația este una irezistibilă și sățioasă. Îți oferim aici rețeta de maioneză dietetică, rețeta de casă se prepară cu iaurt și ou crud.
Ingrediente
- 2 conserve de ton alb, scurs bine
- 120 g maioneză
- 1 linguriță de muștar dijon
- sare
- piper negru proaspăt tocat după gust
- mărar proaspăt tocat
- 1 ceapă roșie tocată
- 100 g brânză gruyere mărunțită
- 1 baghetă, tăiată în felii de 2 cm prăjite ușor
Mod de preparare
Se amestecă într-un bol tonul, maioneza, muștarul, sarea, piperul, mărarul și ceapa. Se amestecă, se acoperă și se dă la rece timp de o oră. Se preîncălzește cuptorul la 180°C.
Se pun feliile de pâine prăjită pe o tavă pe care a fost pusă înainte o foaie de copt. Apoi se pune deasupra fiecărei felii compoziție cu ton. Deasupra fiecărei felii se pune o lingură plină de brânză mărunțită. Se dă tava la cuptor 8-10 minute până când brânza se topește și tonul este încălzit.
Se ornează mărar și se servește totul imediat ce s-a răcit.
Cum se face crema de ton pentru rețeta de bruschete
Dacă vrei să ai la îndemână o rețetă simplă de pastă de ton pe care să o prepari acasă, atunci noi îți venim în ajutor.
Pentru pasta de ton cel mai indicat este să folosești mascarpone, însă dacă nu ai la îndemână este bună orice fel de cremă de brânză. Ai grijă ca aceasta să fie la temperatura camerei atunci când o amesteci cu pasta de hamsii și cu tonul. Nu este necesară sarea pentru că hamsia are suficientă.
Ingrediente
- 100 g ton în ulei de măsline
- 70 g mascarpone sau cremă de brânză
- 10 g pastă de hamsii
Mod de preparare
Pentru început se scurge tonul. Într-un robot de bucătărie, se pun tonul, pasta de hamsii și mascarpone. Se mixează până se obține o pastă omogenă și pufoasă. Se poate adăuga, după gust, puțin piper și zeamă de lămâie.
Care este pâinea ideală pentru a prepara bruschete cu ton
Unul dintre cele mai importante ingrediente la bruschete este pâinea. Poți folosi un sortiment obișnuit, dar pentru un preparat cu adevărat delicios este bine să alegi unul dintre felurile de pâine de mai jos.
Ciabatta
Ciabatta este un tip de pâine italiană care are o crustă relativ tare și un interior moale. Este potrivită pentru bruschetta, deoarece poate suporta și toppinguri care sunt mai consistente, fără a se înmuia sau a se destrăma.
Focaccia
Focaccia este o opțiune bună pentru bruschete, deoarece are o textură similară cu ciabatta. Este potrivită pentru porții mai mici sau pentru creme mai ușoare. Îți oferim și rețeta de foccacia cu roșii cherry și măsline, o vei adora încă de la prima mușcătură.
Bagheta
Bagheta are o crustă crocantă și un interior moale, ceea ce o face perfectă pentru a rezista la toppinguri grele, cum ar fi roșiile sau brânza, fără a se înmuia prea repede. De asemenea, are o aromă ușoară care nu va interfera cu cele ale cremelor sau toppingurilor.
Pâine cu maia
Dacă dorești să adăugi un plus de aromă bruschetelor, folosește pâine cu aluat în loc de ciabatta. Maiaua îi dă un gust aparte și poate adăuga profunzime preparatului tău dacă este folosită corect.
Pâine de secară
Pâinea de secară este o altă opțiune pentru bruschete, deoarece are un echilibru între dulcea și acrișor. Acesta este motivul pentru care rezistă bine la toppingurile acide precum roșiile sau sosurile pe bază de oțet, cum ar fi oțetul balsamic.
Pâine de porumb
Pâinea de porumb are o aromă puțin dulce, care poate fi grozavă dacă adăugi toppinguri precum miere sau dulceață.
De asemenea, rezistă bine la ingredientele mai grele, cum ar fi baconul sau brânza.