4 rețete de bruschete cu ton. Aperitive simple și rapide

Fără coacere

Bruschetele sunt simplu, ușor și rapide de preparat. Aceste aperitive sunt extrem de delicioase, mai ales dacă folosești ingrediente de cea mai bună calitate. Îți oferim 4 rețete simple de bruschete cu ton pe care să le prepari atunci când ai invitați la masă.

Publicat: 17 octombrie 2022, 07:00
Bruschetele cu ton se potrivesc cu un pahar de vin roșu alături / Shutterstock

Există multe tipuri diferite de bruschete. În unele zone se mai numesc și crostini sau crostoni. Crostini sunt versiuni mai mici făcute din secțiuni transversale ale unei baghete. Totuși cea mai cunoscută versiune a bruschetelor este pur și simplu făcută cu felii de pâine prăjită, frecate cu usturoi crud și acoperite cu roșii tocate, busuioc proaspăt și sare.

Citește și

Folosește cele mai proaspete ingrediente pentru a face bruschete. Roșiile cherry sunt alegerea ideală pentru prepararea bruschetelor. Uleiul de măsline fructat de înaltă calitate este cel mai bun, iar pâinea rustică toscană sau italiană este o bază gustoasă.

Ideal este să prăjești feliile de pâine pe un grătar cu cărbune. Alături de un vin rosato (rosé) sau un lambrusco, așa vei avea o masă ca un răsfăț de toamnă.

Bruschete cu ton și ceapă

Combinația de ton și ceapă este una excelentă, atât din punct de vedere al gustului, dar și nutritiv. Aduce un aport important de proteine de bună calitate, dar și de vitamine și minerale.

Tonul este unul dintre peștii cei mai bogați în proteine și în grăsimi sănătoase / Shutterstock

Ingrediente

  • 120 g mozzarella mărunțită
  • 1 conservă de ton în suc propriu
  • 4 roșii cherry, tocate
  • 1 ceapă tocată
  • pătrunjel proaspăt tocat
  • oregano proaspăt tocat
  • 4-6 felii de ciabatta
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi, tăiați pe jumătate

Mod de preparare

Se amestecă brânza, tonul, roșiile, ceapa, pătrunjelul și oregano într-un castron mic. Se ung ambele părți ale pâinii cu ulei de măsline și se frecați suprafața cu partea tăiată de usturoi.

Se prăjește pâine în tigaie la foc mediu până când devine maro deschis. Se întoarce pe ambele părți. Se pune pe fiecare felie 1/4 din amestecul de brânză. Se aduc feliile din nou în tigaie și se reduce focul la mic. Se acoperă și se gătește până când brânza se topește și pâinea este aurie pe fund.

Se servesc calde ca aperitiv.

Bruschete cu ton și roșii

Roșiile sunt unul dintre ingredientele de bază pentru bruschete. Dacă adaugi și puțin ton de calitate, atunci vei avea o gustare excelentă.

Pâinea este foarte importantă pentru gustul final al bruschetelor cu ton și roșii / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 conservă de ton în suc propriu
  • 16 felii de pâine franțuzească
  • 4 căței de usturoi, tocați
  • 50 ml de ulei de măsline extravirgin
  • 200 g roșii cherry tocate mărunt
  • 200 g brânză mozzarella mărunțită
  • pătrunjel proaspăt tocat
  • sare
  • piper după gust
  • 1 salată verde

Mod de preparare

Pentru început se prăjește pâinea. Se amestecă usturoiul și uleiul, iar mai apoi se unge pâinea cu amestecul de ulei de măsline, iar uleiul rămas se păstrează. Dacă îți place rețeta de bruschete cu ton și roșii, atunci îți oferim și rețeta de bruschete cu somon. Este un aperitiv simplu și ușor de preparat.

Pentru procesul de preparare al bruchetelor cu ton și roșii vei mai avea de urmat câțiva pași esențiali. Într-un castron mediu amestecă roșiile, brânza, tonul, pătrunjelul și uleiul rămas. Adaugă sare și piper după gust.

Pune în mod egal amestecul obținut pe fiecare bucată de pâine prăjită. Pe o farfurie se așează frunze de salată spălată și uscată. Deasupra salatei se servesc delicioasele bruschete cu ton și roșii.

Bruschete cu ton și maioneză

Amestecul de ton cu maioneză este unul cremos, cu note ușor crocante. Combinația este una irezistibilă și sățioasă. Îți oferim aici rețeta de maioneză dietetică, rețeta de casă se prepară cu iaurt și ou crud.

Bruschetele cu ton și maioneză sunt o gustare foarte sățioasă/ Shutterstock

Ingrediente

  • 2 conserve de ton alb, scurs bine
  • 120 g maioneză
  • 1 linguriță de muștar dijon
  • sare
  • piper negru proaspăt tocat după gust
  • mărar proaspăt tocat
  • 1 ceapă roșie tocată
  • 100 g brânză gruyere mărunțită
  • 1 baghetă, tăiată în felii de 2 cm prăjite ușor

Mod de preparare

Se amestecă într-un bol tonul, maioneza, muștarul, sarea, piperul, mărarul și ceapa. Se amestecă, se acoperă și se dă la rece timp de o oră. Se preîncălzește cuptorul la 180°C.

Se pun feliile de pâine prăjită pe o tavă pe care a fost pusă înainte o foaie de copt. Apoi se pune deasupra fiecărei felii compoziție cu ton. Deasupra fiecărei felii se pune o lingură plină de brânză mărunțită. Se dă tava la cuptor 8-10 minute până când brânza se topește și tonul este încălzit.

Se ornează mărar și se servește totul imediat ce s-a răcit.

Cum se face crema de ton pentru rețeta de bruschete

Dacă vrei să ai la îndemână o rețetă simplă de pastă de ton pe care să o prepari acasă, atunci noi îți venim în ajutor.

Pentru pasta de ton cel mai indicat este să folosești mascarpone, însă dacă nu ai la îndemână este bună orice fel de cremă de brânză. Ai grijă ca aceasta să fie la temperatura camerei atunci când o amesteci cu pasta de hamsii și cu tonul. Nu este necesară sarea pentru că hamsia are suficientă.

Pasta de ton poate fi păstrată în borcan închis ermetic și depozitat la frigider / Shutterstock

Ingrediente

  • 100 g ton în ulei de măsline
  • 70 g mascarpone sau cremă de brânză
  • 10 g pastă de hamsii

Mod de preparare

Pentru început se scurge tonul. Într-un robot de bucătărie, se pun tonul, pasta de hamsii și mascarpone. Se mixează până se obține o pastă omogenă și pufoasă. Se poate adăuga, după gust, puțin piper și zeamă de lămâie.

Care este pâinea ideală pentru a prepara bruschete cu ton

Unul dintre cele mai importante ingrediente la bruschete este pâinea. Poți folosi un sortiment obișnuit, dar pentru un preparat cu adevărat delicios este bine să alegi unul dintre felurile de pâine de mai jos.

Ciabatta

Ciabatta este un tip de pâine italiană care are o crustă relativ tare și un interior moale. Este potrivită pentru bruschetta, deoarece poate suporta și toppinguri care sunt mai consistente, fără a se înmuia sau a se destrăma.

Ciabatta este un tip de pâine italiană care are o crustă relativ tare și un interior moale / Shutterstock

Focaccia

Focaccia este o opțiune bună pentru bruschete, deoarece are o textură similară cu ciabatta. Este potrivită pentru porții mai mici sau pentru creme mai ușoare. Îți oferim și rețeta de foccacia cu roșii cherry și măsline, o vei adora încă de la prima mușcătură.

Focaccia este o opțiune bună pentru bruschete / Shutterstock

Bagheta

Bagheta are o crustă crocantă și un interior moale, ceea ce o face perfectă pentru a rezista la toppinguri grele, cum ar fi roșiile sau brânza, fără a se înmuia prea repede. De asemenea, are o aromă ușoară care nu va interfera cu cele ale cremelor sau toppingurilor.

Bagheta are o crustă crocantă și un interior moale / Shutterstock

Pâine cu maia

Dacă dorești să adăugi un plus de aromă bruschetelor, folosește pâine cu aluat în loc de ciabatta. Maiaua îi dă un gust aparte și poate adăuga profunzime preparatului tău dacă este folosită corect.

Dacă dorești să adăugi un plus de aromă bruschetelor, folosește pâine cu aluat în loc de ciabatta / Shutterstock

Pâine de secară

Pâinea de secară este o altă opțiune pentru bruschete, deoarece are un echilibru între dulcea și acrișor. Acesta este motivul pentru care rezistă bine la toppingurile acide precum roșiile sau sosurile pe bază de oțet, cum ar fi oțetul balsamic.

Pâinea de secară este o altă opțiune pentru bruschete / Shutterstock

Pâine de porumb

Pâinea de porumb are o aromă puțin dulce, care poate fi grozavă dacă adăugi toppinguri precum miere sau dulceață.

Pâinea de porumb are o aromă puțin dulce, care poate fi grozavă dacă adăugi toppinguri precum miere sau dulceață / Shutterstock

De asemenea, rezistă bine la ingredientele mai grele, cum ar fi baconul sau brânza.

Citește și
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Ștrudel cu mere și migdale. Rețetă simplă, de casă
Ștrudel cu mere și migdale. Rețetă simplă, de casă
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Te-ar mai putea interesa și
Bruscheta, deliciul simplu al Italiei care a cucerit lumea
Bruscheta, deliciul simplu al Italiei care a cucerit lumea
Salată de cartofi cu ton și măsline umplute cu ardei
Salată de cartofi cu ton și măsline umplute cu ardei
Spaghete cu ton și sos de roșii. O rețetă simplă pentru o masă gustoasă
Spaghete cu ton și sos de roșii. O rețetă simplă pentru o masă gustoasă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
05:25
Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente
05:12
Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid
04:01
Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post
19 noiembrie, 06:52
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
19 noiembrie, 06:00
Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii
19 noiembrie, 05:45
Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros
18 noiembrie, 06:49
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
18 noiembrie, 06:17
Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Pluto în Vărsător aduce schimbări majore. Cât va dura perioada de transformare pentru nativii din zodiac
Pluto în Vărsător aduce schimbări majore. Cât va dura perioada de transformare pentru nativii din zodiac
Cele trei mari gafe făcute de candidaţi la dezbaterea prezidenţială şi cât îl va costa pe Ciolacu scandalul Nordis - analist
Cele trei mari gafe făcute de candidaţi la dezbaterea prezidenţială şi cât îl va costa pe Ciolacu scandalul Nordis - analist
Cu ce se ocupă noua iubită a lui Bănel Nicoliţă! Tânără este o frumuseţe uimitoare
Cu ce se ocupă noua iubită a lui Bănel Nicoliţă! Tânără este o frumuseţe uimitoare
Tiago Oțil, primul interviu alături de tatăl lui. Ce a spus la microfon fiul lui Dani și al Gabrielei Oțil
Tiago Oțil, primul interviu alături de tatăl lui. Ce a spus la microfon fiul lui Dani și al Gabrielei Oțil
Marlene Favela și-a împodobit casa de sărbători. Fiica sa a furat toate privirile în mediul online
Marlene Favela și-a împodobit casa de sărbători. Fiica sa a furat toate privirile în mediul online
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Piure de cartofi cu usturoi, de post
Piure de cartofi cu usturoi, de post
Înscrierea la clasa pregătitoare 2025 amp;#8211; 2026. Ce condiții impune Ministerul Educației pentru copiii care nu au mers la grădiniță
Înscrierea la clasa pregătitoare 2025 amp;#8211; 2026. Ce condiții impune Ministerul Educației pentru copiii care nu au mers la grădiniță
Jennifer Lopez a împărtășit noi fotografii din interiorul conacului ei de 68 de milioane de dolari din Bel Air, California. Diva încearcă să vândă proprietatea pe care a împărțit-o cu Ben Affleck
Jennifer Lopez a împărtășit noi fotografii din interiorul conacului ei de 68 de milioane de dolari din Bel Air, California. Diva încearcă să vândă proprietatea pe care a împărțit-o cu Ben Affleck
Ce sunt fațetele dentare. La ce se folosesc și cine le poate purta
Ce sunt fațetele dentare. La ce se folosesc și cine le poate purta
fresh

Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece

Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece

Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase

Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

5 rețete cu fasole neagră la conservă. Preparate bogate în proteine, perfecte pentru sezonul rece

5 rețete cu fasole neagră la conservă. Preparate bogate în proteine, perfecte pentru sezonul rece

Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii

Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii