5 rețete cu ouă care te ajută să scapi de grăsimea de pe abdomen. Preparate simple și rapide

Oul este unul dintre cele mai versatile ingrediente dacă îl privim din punct de vedere gastronomic și poate cel mai complex din punct de vedere nutrițional. Dacă îl integrezi în meniul tău pentru micul dejun ai toate șansele să pierzi și în greutate. Condiția este să mănânci corect pe tot parcursul zilei. Descoperă și tu 5 rețete cu ouă care te ajută să scapi de grăsimea de pe abdomen. Acestea sunt preparate simple și rapide.

Trei tupuri de omlete cu diverse legume
Oul este bogat în proteine și sărac în calorii / Shutterstock

Ouăle sunt sărace în calorii, dar bogate în proteine, așa încât dacă le asociezi cu ingredientele corecte vei avea un mic dejun sățios, care nu îți va aduce kilograme în plus.

Poți să folosești legume și ierburi aromatice după bunul plac, potrivit EatThis.com. Oricum ai face vei obține preparate delicioase și sănătoase.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fritatta cu legume

Legumele aduc un aport important de fibre și vitamine importante pentru funcționarea corectă a organismului tău. În plus, sunt surse de energie de care ai nevoie de-a lungul zilei.

Fritatta cu legume servită într-o tigaie neagră
Fritatta cu legume asigură energie până la următoarea masă / Shutterstock

Ingrediente

  • 8 ouă
  • 100 g brânză feta mărunțită
  • mărar proaspăt tocat
  • cimbru proaspăt tocat
  • 1 linguriță de ulei (pentru gătit)
  • 200 g sparanghel proaspăt tăiat în bucăți de 2 cm
  • 50 g praz tocat
  • 50 g ardei gras roșu tocat
  • 300 g spanac proaspăt
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • sare și piper negru după gust

Mod de preparare

Se bat ouăle într-un castron mare. Se adăugă brânza feta, mărarul și cimbrul. Se amestecă până se omogenizează și se lasă deoparte.

Se unge cu ulei o tigaie mare antiaderență și se încălzește la foc mediu. Se pun sparanghelul, prazul și piperul. Se gătesc 4 minute, amestecând din când în când. Se adăugă spanacul și se lasă până când se înmoaie. Se adăugă ulei în tigaie și se toarnă ouăle peste legume. Nu se amesteca. Se gătesc la foc mediu.

Pe măsură ce amestecul se întărește, se trece cu o spatulă pe marginea tigăii, ridicând amestecul de ouă, astfel încât porțiunile negătite să ajungă dedesubt. 

Se continuă gătirea și se ridică fritatta de mai multe ori până când este gătită peste tot, aproximativ 10 minute. Se presară cu brânză feta.

Se ia tigaia de pe foc. Se lasă acoperită 3-4 minute. Se asezonează cu sare și piper.

Omletă vegetariană cu fasole neagră, o rețetă cu ouă delicioasă

Omleta vegetariană cu fasole neagră are o cantitate impresionantă de proteine atât de origine animală, cât și vegetală. Fasolea este bogată și în fibre ceea ce înseamnă că se digeră mai ușor, iar senzația de sațietate va dura mai mult. și

Omletă cu sos de roșii servită pe o farfurie albă
Sosul de roșii adăugat deasupra dă o notă acidă interesantă / Shutterstock

Ingrediente

  • 400 g de fasole neagră (o conservă)
  • Sucul de la 1 limetă
  • 1⁄4 linguriță de chimion
  • sos iute
  • 8 ouă
  • sare și piper negru, după gust
  • 50 g brânză feta
  • sos de roșii
  • avocado feliat ( opțional)

Mod de preparare

Se pun la blender fasolea neagră, sucul de limetă, chimenul și câteva lingurițe de sos iute. Dacă compoziția este prea groasă se adaugă o lingură de apă.

Se unge o tigaie antiaderentă mică cu ulei sau cu puțin unt și se dă la foc mediu.

Se sparg două ouă într-un bol și se bat cu puțină sare și piper. Se adăugă ouăle în tigaie, apoi folosind o spatulă se amestecă. Din când în când se ridică porțiunile gătite pentru a le lăsa pe cele crude să alunece dedesubt.

Când ouăle s-au întărit, se pun un sfert din amestecul de fasole neagră și două linguri de feta în mijlocul omletei. Se folosește spatula pentru a plia peste o treime din ou pentru a acoperi amestecul în centru, apoi se pliază cu grijă omleta pe o farfurie.

Se repetă procedeul cu ingredientele rămase pentru a face patru omlete. Se ornează cu sos de roții, felii de avocado și brânză feta mărunțită după gust

Ouă ochi cu spanac și ciuperci

Dacă îți place să mănânci ou ochi cu gălbenuș zemos această rețetă este pentru tine. Această rețetă are și două ingrediente care te vor ajuta să pierzi din greutate. Ciupercile și spanacul au puține calorii, dar multe vitamine, minerale și fibre. Acest preparat se află pe lista de rețete cu ouă care te ajută să scapi de grăsimea de pe abdomen.

Ouăle ochi cu spanac și ciuperci servite alături de două cești de cafea
Ciupercile și spanacul au puține calorii, dar multe vitamine, minerale și fibre / Shutterstock

Ciupercile sunt bogate în vitamina D, despre care sunt studii care spun că este esențială în ajută la topirea grăsimii, în special a celei din zona abdomenului, potrivit EatThis.com

Ingrediente

  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 ceapă mică, tocată
  • 200 g ciuperci, feliate
  • 4 felii de șuncă slabă, tăiată în fâșii subțiri
  • 300 g spanac congelat, dezghețat
  • 100 g ardei iute verde curățat de semințe
  • sare și piper negru, după gust
  • 4 ouă

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 190°C. Se încinge uleiul într-o tigaie mare la foc mediu. Se adăugă ceapa și se lasă aproximativ 3 minute, până devine translucidă. Apoi, se pun ciupercile și se gătesc aproximativ 5 minute, până se rumenesc ușor.

Se amestecă șunca, spanacul și ardeiul iute și se mai lasă 5-6 minute. Dacă în tigaie se acumulează apă din spanac, se scurge cu grijă. Se asezonează cu sare și piper.

Se împarte amestecul în 4 boluri termorezistente de 200 g, care au fost în prealabil unse cu unt.

Se sparge cu grijă câte un ou în fiecare. Gălbenușurile trebuie să rămână intacte.

Se pun vasele într-o tavă de copt și se coc până când albușurile se întăresc, dar gălbenușurile sunt încă moi, aproximativ 10 minute. Se servește cald.

Fritatta cu multe legume

Gustul dulce al ardeilor grași, gustul sărat al brânzei și multitudinea de arome ale celorlalte legume fac din această fritatta un mic dejun de excepție. Dacă mai iei în calcul și aportul de nutienți atunci nu ai de ce să nu o gătești mai des. Încearcă și o rețetă cu spaghete și bacon. Este simplă și ușor de preparat.

Fritatta cu multe legume servită într-o tigaie
Fritatta cu multe legume este micul dejun care te ajută să începi ziua bine / Shutterstock

Ingrediente

  • 2 felii de bacon, tocate
  • 100 g ciuperci champignon proaspete feliate
  • 50 g ceapă tocată
  • 50 g ardei gras roșu tocat
  • 1/2 dovlecel mediu tăiat pe lungime în fâșii
  • 100 g buchetele de broccoli proaspete, tocate grosier
  • 6 ouă
  • 4 albușuri
  • busuioc proaspăt tocat
  • sare
  • piper negru
  • 70 g brânză cheddar cu conținut scăzut de grăsimi mărunțită

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul. Într-o tigaie cu diametrul de 25 cm (care de poate pune și la cuptor) se pune baconul la foc mediu până când se rumenește și devine crocant. Apoi se scoate pe un șervețel de hârtie pentru a înlătura excesul de grăsime.  

În aceeași tigaie se adăugă ciupercile, ceapa și ardeiul. Se lasă 3 minute, apoi se pun dovleceii și broccoli. Se mai lasă încă 3- 4 minute sau până când legumele sunt fragede. Se pune înapoi baconul.

Într-un castron, se amestecă ouăle, albușurile, busuiocul, sarea și piperul. Se pune amestecul de ouă peste legumele din tigaie.

Pe măsură ce amestecul se întărește, se trece cu o spatulă pe marginea tigăii, ridicând compoziția astfel încât porțiunea negătită să curgă dedesubt. Se continuă gătirea și și ridicarea marginilor până când amestecul de ouă este aproape întărit. Se presară cu brânză.

Se pune tigaia la cuptor, cu focul aprins doar în partea de sus. Se lasă 1-2 minute sau până când brânza este topită. 

Fritatta albă la air fryer, rețetă cu ouă simplă

Dacă vrei un mic dejun și mai ușor atunci ai nevoie de această fritatta din doar patru ingrediente. Albușurile nu conțin niciun pic de grăsime, ajută la dezvoltarea musculaturii și la menținerea sănătății inimii. Acest preparat se află pe lista de rețete cu ouă care te ajută să scapi de grăsimea de pe abdomen.

Fritatta cu albușuri de ouă alături de câteva legume puse pe un blat alb
Albușurile au foarte puține grăsimi / Shutterstock

Ingrediente

  • 6 albușuri
  • 100 g spanac proaspăt tocat
  • 50 g roșii tocate
  • sare
  • 50 g ceapă albă tocată

Mod de preparare

Se preîncălzește air fryerul la  la 160°C. Se unge cu ulei un vad termorezistent cu diametrul de 15 cm.

Albușurile se bat bine într-un castron, apoi se încorporează spanacul, roșiile, sarea și ceapa. Se toarnă amestecul în vasul pregătit. Apoi, se pune în coșul aparatului și se lasă  8 minute. Se servește cald.

Citește și
CELE MAI CITITE
Risotto cu sparanghel și parmezan în farfurie albă, alături de o sticlă cu ulei de măsline și o bucată de parmezan
Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat
Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat
Somon cu sparanghel la tigaie, așezat pe felii de lămâie, alături de un bol cu sos de maioneză
Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă
Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă
Supă cremă de sparanghel verde în bol alb, decorată cu vârfuri de sparanghel și crutoane
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Două bucăți de piept de pui Kievskaia, una secționată în trei
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior
Ouă cu spanac în sos de roșii, într-o tigaie cu furculiță
Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru
Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
O femeie care pune ouă în frigider
Cât poți ține ouăle în frigider. Sfaturi pentru a le păstra în condiții de siguranță
Cât poți ține ouăle în frigider. Sfaturi pentru a le păstra în condiții de siguranță
O cutie plină cu ouă alături de un semn pe care scrie Ziua Mondială a Oului
Ziua Mondială a Oului. Cum este sărbătorită la nivel internațional
Ziua Mondială a Oului. Cum este sărbătorită la nivel internațional
Un pahar cu lapte alături de un desert delicios pentru rețete cu lapte
(P) Când trebuie să gătești ceva delicios cu ce ai prin frigider. Ce poți face cu doar trei ingrediente simple, de bază
(P) Când trebuie să gătești ceva delicios cu ce ai prin frigider. Ce poți face cu doar trei ingrediente simple, de bază
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
O bucătărie aranjată de designeri
13:33
Ce tip de bucătărie alegi? Ghid de amenajare în funcție de locuință (P) Ce tip de bucătărie alegi? Ghid de amenajare în funcție de locuință (P)
Tartă cu sparanghel și roșii uscate porționată
06:07
Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară
Două eclere cu vanilie și căpșuni pe o farfurie, alături de două cești albe și un bol cu căpșuni
05:44
Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant
Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni în bol, alături de căpșuni și avocado
8 mai, 09:12
Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă
Porții de tartă cu brânză și sparanghel verde
7 mai, 05:59
Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă
Ouă cu spanac în sos de roșii, într-o tigaie cu furculiță
6 mai, 05:52
Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru
Două bucăți de piept de pui Kievskaia, una secționată în trei
5 mai, 05:19
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior
Somon cu sparanghel la tigaie, așezat pe felii de lămâie, alături de un bol cu sos de maioneză
4 mai, 05:47
Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
1
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Această supă cremă de sparanghel verde este un preparat simplu și extrem de sănătos, perfect pentru a-ți cuceri simțurile. Gustul delicat al sparanghelului verde este pus în valoare printr-o textură mătăsoasă...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
2
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
4
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budinca de chia cu banane este un desert sănătos, ușor de preparat și perfect pentru orice moment al zilei. Aceasta combină beneficiile semințelor de chia, bogate în fibre și acizi grași...
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
5
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană este o prăjitură din bucătăria italiană colorată și incredibil de aromată, care își are originile în Sicilia. Este o adevărată operă de artă dulce. Conține ricotta, fructe confiate, blat...
Parteneri
Ceaiul recomandat pentru calmarea durerilor în gât, conform specialiștilor
Ceaiul recomandat pentru calmarea durerilor în gât, conform specialiștilor
Ceaiul recomandat pentru calmarea durerilor în gât, conform specialiștilor
Momentul în care o şoferiţă din Buzău greşeşte o parcare simplă, de două ori. Cum a reacţionat femeia după ce a văzut ce-a făcut
Momentul în care o şoferiţă din Buzău greşeşte o parcare simplă, de două ori. Cum a reacţionat femeia după ce a văzut ce-a făcut
Momentul în care o şoferiţă din Buzău greşeşte o parcare simplă, de două ori. Cum a reacţionat femeia după ce a văzut ce-a făcut
Milionarul român, coproprietarul celui mai tare restaurant din Dubai, dezvăluiri şoc! Ce vrea să facă: „Sunt obosit şi bătrân”
Milionarul român, coproprietarul celui mai tare restaurant din Dubai, dezvăluiri şoc! Ce vrea să facă: „Sunt obosit şi bătrân”
Milionarul român, coproprietarul celui mai tare restaurant din Dubai, dezvăluiri şoc! Ce vrea să facă: „Sunt obosit şi bătrân”
Cum a apărut Ilinca Simion la dezbaterea prezidențială de pe 8 mai 2025. Ținuta soției lui George Simion a atras toate privirile
Cum a apărut Ilinca Simion la dezbaterea prezidențială de pe 8 mai 2025. Ținuta soției lui George Simion a atras toate privirile
Cum a apărut Ilinca Simion la dezbaterea prezidențială de pe 8 mai 2025. Ținuta soției lui George Simion a atras toate privirile
Ce surpriză au avut concurenții la proba individuală de la Chefi la Cuțite. Ce provocare au primit de la Irina Fodor
Ce surpriză au avut concurenții la proba individuală de la Chefi la Cuțite. Ce provocare au primit de la Irina Fodor
Ce surpriză au avut concurenții la proba individuală de la Chefi la Cuțite. Ce provocare au primit de la Irina Fodor
Riscul la care se expun astronauții care zboară spre Marte. Corpul lor nu va mai fi la fel niciodată
Riscul la care se expun astronauții care zboară spre Marte. Corpul lor nu va mai fi la fel niciodată
Riscul la care se expun astronauții care zboară spre Marte. Corpul lor nu va mai fi la fel niciodată
Chec cu verdețuri și parmezan. Rețetă de chec sărat și aromat
Chec cu verdețuri și parmezan. Rețetă de chec sărat și aromat
Chec cu verdețuri și parmezan. Rețetă de chec sărat și aromat
7 semne că ai avut părinți critici și cum te afectează
7 semne că ai avut părinți critici și cum te afectează
7 semne că ai avut părinți critici și cum te afectează
Cheryl moștenește averea de 32.2 milioane de dolari a lui Liam Payne, după ce acesta a murit fără testament
Cheryl moștenește averea de 32.2 milioane de dolari a lui Liam Payne, după ce acesta a murit fără testament
Cheryl moștenește averea de 32.2 milioane de dolari a lui Liam Payne, după ce acesta a murit fără testament
Ce investigații se fac pe durata sarcinii. Recomandările medicilor pentru fiecare trimestru
Ce investigații se fac pe durata sarcinii. Recomandările medicilor pentru fiecare trimestru
Ce investigații se fac pe durata sarcinii. Recomandările medicilor pentru fiecare trimestru
fresh
Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă

Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă

Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă

Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă

Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă

Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant

Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant

Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară

Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară

Ce tip de bucătărie alegi? Ghid de amenajare în funcție de locuință (P)

Ce tip de bucătărie alegi? Ghid de amenajare în funcție de locuință (P)
închide