Biscuiți cu inimioare în două culori, delicioși și spectaculoși
Asamblați frumos în cutii speciale de cadouri, acești biscuiți cu inimioare în două culori, îi vor cuceri negreșit pe cei care îi vor primi. Prepară și tu biscuiții, inspuirându-te din rețeta detaliată mai jos.
Galerie foto
Rețeta aluatului se prepară destul de ușor, iar ingredientele sunt dintre cele mai simple. Cu siguranță le deții prin cămară și prin frigider. Singurul inconvenient este acela că vei petrece mai mult timp în bucătărie pentru decuparea și modelarea biscuiților. Dar merită din plin și timpul alocat și efortul depus pentru că biscuiții pot fi dăruiți și ca simbol al iubirii. Merg dăruiți în spiritul mărțișorului, chiar dacă nu au chiar culorile simbolice de alb și roșu. Însă, dacă dorești neapărat acele culori, poți folosi un colorant roșu și rezolvați și acest aspect.
Pentru realizarea biscuiților, pe lângă ingredientele necesare mai ai nevoie și de forme speciale de decupat aluatul. Ai nevoie de un set de decupaje în formă de inimioară, de mărimi diferite. Găsești cu ușurință aceste forme în magazinele cu ustensile de bucătărie și cofetărie.
Tot din categoria biscuiților cu forme de inimioare, mai poți prepara și rețeta de biscuiți cu glazură albă și inimioare roșii. O poți prepara împreună cu rețeta de biscuiți cu inimioare în două culori, pe care ți-o oferim detaliată mai jos.
Ingrediente
Mod de preparare
Mai întâi adună toate ingredientele pentru aluatul de biscuiți pe masa de lucru, dar și vasele și ustensilele necesare preparării. Apoi așază hârtie de copt în cea mai mare tavă a cuptorului.
Cum prepari aluatul pentru biscuiți cu inimioare în două culori
Într-un bol amestecă uleiul cu apa minerală, zahărul și sarea. Amestecă energic până când se dizolvă zahărul și sarea și obții un sirop mai consistent.
Dizolvă bicarbonatul de sodiu în oțet și amestecă-l cu siropul din bol. Adaugă și esența apoi încorporează făina din care oprești 30 de grame. Împarte aluatul obținut în două boluri. Într-o parte adaugă 30 gr de cacao plus esența de rom și în cealaltă parte adaugă cele 30 gr de făină și esența de vanilie.
Frământă bine aluaturile din cele două boluri. Vei obține un aluat alb și un aluat maro. Acoperă bolurile cu folie de prospețime și lasă aluaturile la odihnit 20-30 de minute.
Cum modelezi și coci biscuiții
Înainte de a modela aluaturile pentru biscuiți bicolori pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și modelăm biscuiții.
Pune aluaturile pe masa presărată cu făină și întinde-le în foi de 4-5 mm grosime. Cu decupatoarele speciale de mărime mai mică, decupează forme mici de inimioare din ambele aluaturi. Inversează-le locurile, apoi decupează biscuiții cu o formă de inimioară mai mare.
Așază biscuiții formați în tava cuptorului, pe hârtia de copt, la mici distanțe unii față de alții. Pune tava în cuptor și coace delicioșii biscuiți cu inimioare în două culori pentru 15 minute, la 180 de grade Celsius. După coacere transferă-i pe un grătar de răcire.
Nu este indicat să îi decorezi cu zahăr pudră, pentru a nu afecta culorile acestora.
Dacă mai ai puțin timp la dispoziție, mai poți prepara și rețeta de biscuiți cu glazură albă și inimioare roșii, perfecți pentru a fi dăruiți.