Budincă cu șuncă și legume. Rețeta simplă și rapidă

Timp de gătire: 50 minute
tipul preparatului: Gustare
bucătăria: Internațională

Dacă ești în căutarea unei rețete de gustare delicioasă, trece pe listă și rețeta de budincă din multe legume cu șuncă și ciuperci. Rețeta este ușor de preparat și se poate adapta după gustul fiecăruia, adăugând ingredientele preferate.

Maria Udrea
Publicat: 10 mai 2024, 08:20

Galerie foto

Budinca se poate porționa frumos după răcirea completă / Shutterstock

Budincile aperitiv pot fi preparate și atunci când mai găsești prin cămară sau prin frigider ingrediente rămase neconsumate. Poți adăuga în compoziția de budincă aperitiv tot ce dorești: legume, cărnuri, brânzeturi, ouă fierte, măsline și multe verdețuri. Cu cât ingredientele folosite sunt mai diferite și mai colorate, cu atât budinca va fi mai gustoasă și mai aspectuoasă.

Citește și

Pe lângă legumele multicolore și celelalte ingrediente, rețeta mai conține și o compoziție în care se vor amesteca acestea. Este o compoziția asemănătoare cu cea de clătite americane, preparată din ouă cu smântână și condimente.

Descoperă aici și o rețetă de chec sărat cu șuncă și măsline, perfectă pentru una dintre gustările zilei. Iar în continuare poți urmări rețeta detaliată pentru a prepara și tu delicioasa budincă din multe legume cu șuncă afumată.

Ingrediente

Mod de preparare

Vei începe cu pregătirea legumelor care necesită curățare, clătire și tocare în bucăți mici. Toacă ardeii  în cuburi potrivit de mari, iar șunca afumată, de asemenea, toac-o în cuburi de mărimea celor de ardei. Broccoli taie-l în bucăți mai mari, iar ciupercile în felii grosiere. Scurge și boabele de porumb din conservă și dă cașcavalul pe răzătoarea mare. Când ai toate aceste ingrediente potrivite, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius pentru a se încălzi.

Descoperă și o rețetă de budincă de brânzeturi cu ciuperci și roșii cherry.

Cum prepari budincă din multe legume cu șuncă și ciuperci

După ce ai terminat cu pregătirea legumelor poți prepara compoziția în care le amesteci. Pune într-un bol ouăle cu un praf de sare și unul de piper și amestecă-le până la omogenizare. Adaugă smântâna și pătrunjelul verde tocat mărunt și omogenizăm din nou amestecul de ingrediente.

Unge o tavă mai mică sau un vas termorezistent cu unt și așază ingredientele în el. Așază câte un strat din fiecare alternând cu cașcaval răzuit și compoziția lichidă. Dacă îți este mai ușor, poți amesteca de la început toate ingredientele într-un bol încăpător. Însă aspectul budincii va fi mai spectaculos dacă așezi ingredientele în straturi succesive.

Nivelează suprafața budincii și introdu vasul în cuptor. Coace delicioasa budincă din multe legume cu șuncă și ciuperci pentru 40-50 de minute, la 180 de grade Celsius. Este important ca budinca să fie bine preparată în interior, când o vei scoate din cuptor. Altfel se va deforma și nu o vei putea porționa bine.

Dacă dorești să se porționeze frumos, va trebui să aștepți să se răcească bine.

Dacă îți plac astfel de aperitive gustoase și colorate, pentru data următoare îți recomandăm rețeta de chec aperitiv cu spanac și morcovi.

Citește și
Fursecuri cu unt și gem. Rețetă pentru un platou cu dulciuri festive
Fursecuri cu unt și gem. Rețetă pentru un platou cu dulciuri festive
Cârnați de casă cu usturoi și amestec din carne de porc și vită
Cârnați de casă cu usturoi și amestec din carne de porc și vită
Blat de tort cu cacao și alune, mai dens și mai consistent
Blat de tort cu cacao și alune, mai dens și mai consistent
Brăduți de Crăciun din biscuiți cu sos de ciocolată. Rețetă simplă
Brăduți de Crăciun din biscuiți cu sos de ciocolată. Rețetă simplă
Ruladă din piept de curcan la cuptor. Ce poți să mai adaugi pentru un gust aparte
Ruladă din piept de curcan la cuptor. Ce poți să mai adaugi pentru un gust aparte
Te-ar mai putea interesa și
Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios
Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios
Budincă de legume cu șuncă afumată. Rețetă de gustare delicioasă
Budincă de legume cu șuncă afumată. Rețetă de gustare delicioasă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
06:45
Blat de tort zebrat, cu vanilie și pudră de cacao Blat de tort zebrat, cu vanilie și pudră de cacao
05:22
Ce poți face cu friptura de porc rămasă de la grătar. Rețete care te vor cuceri pe loc Ce poți face cu friptura de porc rămasă de la grătar. Rețete care te vor cuceri pe loc
05:00
Sfaturi pentru o friptură de vită suculentă. Cum se prepară și cât se ține la cuptor Sfaturi pentru o friptură de vită suculentă. Cum se prepară și cât se ține la cuptor
25 decembrie, 05:40
Cum să aranjezi un charcuterie board astfel încât să îți impresionezi toți musafirii Cum să aranjezi un charcuterie board astfel încât să îți impresionezi toți musafirii
25 decembrie, 05:34
Ciocolată caldă în stil italian. Cea mai cremoasă variantă Ciocolată caldă în stil italian. Cea mai cremoasă variantă
25 decembrie, 05:26
Rețeta simplă de vin fiert. Cât se ține la fiert și ce mai poți adăuga Rețeta simplă de vin fiert. Cât se ține la fiert și ce mai poți adăuga
24 decembrie, 06:20
Ce condimente se pun în vinul fiert. Sfaturi pentru o aromă desăvârșită Ce condimente se pun în vinul fiert. Sfaturi pentru o aromă desăvârșită
24 decembrie, 05:29
Lista celor mai bune ingrediente pentru salata de boeuf. Ce nu trebuie să lipsească din rețeta ta Lista celor mai bune ingrediente pentru salata de boeuf. Ce nu trebuie să lipsească din rețeta ta
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori aroma cafelei în deserturi, îți oferim o rețetă de cremă de ciocolată și cafea, ideală pentru umplerea prăjiturilor și torturilor. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată....
2
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos....
3
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Ciorba de ciuperci este perfectă pentru zilele reci. Bogată în proteine și cu un gust foarte aromat poate fi ceea ce ai nevoie la prânz sau la cină. Se prepară foarte...
4
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
5
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Dacă îți plac prăjiturile cu brânză și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Este o prăjitură...

Parteneri

Universul are un mesaj special pentru aceste semne zodiacale în ziua de 27 decembrie 2024. Află despre ce este vorba
Universul are un mesaj special pentru aceste semne zodiacale în ziua de 27 decembrie 2024. Află despre ce este vorba
Cele mai neobişnuite lucruri amanetate de români de Crăciun. Cei mai avantajaţi sunt patronii: "Primim absolut orice"
Cele mai neobişnuite lucruri amanetate de români de Crăciun. Cei mai avantajaţi sunt patronii: "Primim absolut orice"
Florin Răducioiu a rupt tăcerea despre logodnica cu 10 ani mai tânără: „N-am crezut că voi avea o soție româncă”. Dezvăluiri rare
Florin Răducioiu a rupt tăcerea despre logodnica cu 10 ani mai tânără: „N-am crezut că voi avea o soție româncă”. Dezvăluiri rare
Cele 10 alimente sau mâncăruri care te îmbătrânesc. De ce e bine să le mănânci cu moderație
Cele 10 alimente sau mâncăruri care te îmbătrânesc. De ce e bine să le mănânci cu moderație
Toni Costa, fostul partener al faimoasei Adamari Lopez, are o nouă iubită. Cine este femeia care i-a furat inima celebrului dansator
Toni Costa, fostul partener al faimoasei Adamari Lopez, are o nouă iubită. Cine este femeia care i-a furat inima celebrului dansator
Un nou super-continent se va forma pe Pământ. Cât de schimbată va fi planeta
Un nou super-continent se va forma pe Pământ. Cât de schimbată va fi planeta
Fursecuri de Crăciun cu gem de căpșuni
Fursecuri de Crăciun cu gem de căpșuni
Inflamațiile gingivale cauzate de temperaturile scăzute: sfaturi pentru părinți
Inflamațiile gingivale cauzate de temperaturile scăzute: sfaturi pentru părinți
Paris Hilton a purtat doar o fundă uriașă de Crăciun: „Prezența mea este un cadou”
Paris Hilton a purtat doar o fundă uriașă de Crăciun: „Prezența mea este un cadou”
Obezitatea la copii. Care sunt riscurile excesului ponderal
Obezitatea la copii. Care sunt riscurile excesului ponderal
fresh

Idei de platouri cu aperitive pentru masa de Crăciun. Ce poți să pregătești pentru un meniu festiv

Idei de platouri cu aperitive pentru masa de Crăciun. Ce poți să pregătești pentru un meniu festiv

Ce să pui în aluatul de cozonac pentru a ieși pufos și fraged. Cât timp se frământă

Ce să pui în aluatul de cozonac pentru a ieși pufos și fraged. Cât timp se frământă

Care e cea mai bună carne pentru sarmale. Sfaturi ca să iasă perfecte

Care e cea mai bună carne pentru sarmale. Sfaturi ca să iasă perfecte

Ce condimente se pun în vinul fiert. Sfaturi pentru o aromă desăvârșită

Ce condimente se pun în vinul fiert. Sfaturi pentru o aromă desăvârșită

Lista celor mai bune ingrediente pentru salata de boeuf. Ce nu trebuie să lipsească din rețeta ta

Lista celor mai bune ingrediente pentru salata de boeuf. Ce nu trebuie să lipsească din rețeta ta