Burgeri de năut cu linte. Rețetă vegetariană
Pentru atunci când dorești să faci pauză de la preparatele cu carne sau pentru zilele de post, trece pe listă și rețeta de burgeri de năut cu linte. Te vei bucura de o gustare delicioasă, sănătoasă și foarte sățioasă.
Rețetele de preparate pe bază de năut sau de linte sunt foarte căutate în perioadele de post. Atât năutul cât și lintea sunt alimente sănătoase, pline de nutrienți. Au un conținut ridicat de proteine și fibre care ajută sistemul digestiv și îmbunătățește tranzitului intestinal. În plus, conținutul ridicat de proteine ajută la creșterea nivelurilor de hormoni care reduc pofta de mâncare din organism. Fiecare dintre cele două ingrediente oferă organismului multiple beneficii, iar combinate împreună pot fi o adevărată explozie de sănătate.
Atât din năut cât și din linte poți prepara rețete de supe și ciorbe, de mâncăruri scăzute, salate sau aperitive. Supele cremă sunt foarte gustoase și consistente. Însă cele mai populare rețete în care se folosesc cele două ingrediente sunt rețetele de hummus.
Descoperă aici rețeta de hummus de năut și linte, gustoasă, foarte hrănitoare și foarte sățioasă. Mai jos, poți urmări rețeta detaliată cu listă completă de ingrediente și pași de urmat, pentru a prepara și tu delicioșii burgeri de năut cu linte.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru că vei folosi atât năutul cât și lintea din conservă, rețeta se va prepara într-un timp foarte scurt. Însă poți opta și pentru năut și linte uscate și atunci va trebui să fierbi ingredientele.
Cum prepari burgeri de năut cu linte
Mai întâi vei desface cele două conserve, respectiv cea de năut și cea de linte. Pune conținutul lor într-o sită, la scurs. Lasă-le să se scurgă bine, apoi mărunțește-le cu ajutorul blenderului, dar nu foarte fin. Mai lasă boabe de năut și de linte și întregi prin compoziție, pentru un aspect plăcut al burgerilor.
Descoperă și rețeta clasică pentru hamburgeri de casa.
Curăță ceapa, clătește-o și toac-o mărunt. Curăță și usturoiul și trece-l prin presă sau toacă-l mărunt.
Așază o tigaie pe flacăra aragazului și pune în ea 2 linguri de ulei. Lasă uleiul să se înfierbânte ușor și adaugă ceapa tocată. Amestec-o timp de 1 minut prin ulei pentru a se înmuia, apoi adaugă usturoiul, cuminul și piperul. Mai lasă ingredientele să se prepare 2-3 minute, cât să se degaje bine aromele, apoi stinge focul.
Adaugă aceste ingrediente peste lintea și năutul trecute prin blender. Mai adaugă pasta tahini, pesmetul, oul, pătrunjelul tocat și sare după gust. Amestecă bine și omogenizează compoziția. Unge-ți mâinile cu puțin ulei și formează din compoziția respectivă 8-10 burgeri.
Unge cu puțin ulei o tigaie cu baza groasă și prăjește burgerii pe ambele părți până când se rumenesc frumos.
Servește-i în chifle cu salată și legume proaspete sau după preferințe.
Îți recomandăm să încerci și rețeta de chifle din aluat cu cartofi, ideale pentru micul dejun sau pentru burgeri.