Ce facem cu ouăle rămase de la Paște. 5 idei și rețete ca să nu irosești nimic

Dacă ți-au rămas prea multe ouă după Paște le poți transforma în preparate noi, delicioase, numai bune pentru oricare dintre mesele zilei. Poți chiar să le murezi dacă vrei să reziste mai mult timp. Hai să descoperim împreună ce facem cu ouăle rămase de la Paște.

Ouă rmase de la Paște așezate într-un coș de lemn și alături de un buchet de lalele
Dacă ți-au rămas prea multe ouă după Paște le poți transforma în preparate noi, delicioase, numai bune pentru oricare dintre mesele zilei / Shutterstock

Cu toții ne întrebăm ce facem cu ouăle rămase după Paște. Chiar dacă nu ai vopsit tu prea multe cu siguranță ai mai primit de la rude sau de la prieteni și ai ajuns să ai mai multe decât poți mânca într-o săptămână. Poți să le transformi în salate, sandviciuri, poți să le umpli cu o mulțime de compoziții sau poți să le murezi. Iată câteva idei de rețete cu ouă fierte.

Ce facem cu ouăle rămase de la Paște

Ouăle fierte tari se potrivesc foarte bine în salate cu cartofi, somon afumat, avocado, diverse tipuri de salată verde, brânzeturi. Practic, poți să faci atât de multe combinații încât să ai la fiecare masă ouă fierte de la Paște, fără să te plictisești.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Salată picantă de cartofi și ouă

Combinația de ouă și cartofi este una delicioasă. Dacă nu ai cartofi noi, poți folosi și din cei vechi, dar taie-i foarte mărunt înainte de a-i pune în preparat.

O salată de ou cu cartofi pusă într-un bol negru
Salata picantă de cartofi și ouă poate fi servită ca aperitiv sau poate fi o masă de prânz / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 kg cartofi noi mici
  • sare
  • piper
  • 4 ouă fierte mari
  • 3 linguri de smântână
  • 2 linguri de maioneză
  • 1 lingură de oțet de vin alb
  • 2 castraveți murați
  • mărar proaspăt tocat

Mod de preparare

Se pun cartofii la fiert în apă cu sare și se lasă până când sunt fragezi, aproximativ 10 până la 15 minute. Apoi se scot într-o strecurătoare și se trec pe sub jet de apă rece pentru a se răci.

Ouăle fierte se curăță și se toacă grosier.

Într-un castron mare, se amestecă smântâna, maioneza de casă, oțetul, sarea și piperul. Se taie cartofii pe jumătate. Castraveții se toacă și se scurg de zeamă. Apoi se adaugă toate ingredientele în castronul cu sos și se amestecă bine.

Citește și

Ouă umplute

Pentru a face ouă umplute poți folosi o mulțime de combinații. Dacă vrei poți înlocui baconul cu somon afumat sau cu carne de pui sau chiar cu resturi de friptură de la masa de Paște. Încearcă și rețeta de ruladă cu somon și spanac.

Ouă umplute cu maioneză și decorate cu bacon
Ouăle umplute se servesc cu salată verde / Shutterstock

Ingrediente

  • 12 ouă mari fierte
  • 4 felii de bacon
  • 100 g iaurt simplu
  • 1 lingură de suc proaspăt de lămâie
  • 1 lingură de muștar Dijon
  • sare
  • piper
  • 4 fire de ceapă verde tocată
  • mărar proaspăt tocat
  • 1/4 linguriță de boia afumată

Mod de preparare

Baconul se gătește până devine crocant, 6 până la 8 minute. Se scote pe o farfurie tapetată cu un prosop de hârtie pentru a se absorbi grăsimea în exces, apoi se toacă mărunt. Ouăle se curăță de coajă și se taie pe jumătate pe lungime. 

Gălbenușurile se scot și se pun într-un castron împreună cu iaurtul, sucul de lămâie, muștarul Dijon, sarea și piperul. Se amestecă bine, apoi se pun mărarul și ceapa verde și se încorporează ușor. Compoziția se pune în jumătățile de albuș. Deasupra se presară bacon și boia afumată.

Salată de ouă cu capere, ceapă roșie, lămâie și mărar

Salata de ouă cu capere, ceapă roșie, lămâie și mărar se servește cu felii de baghetă proaspătă sau cu pâine cu maia.

Ingrediente

  • 6 ouă mari fierte
  • 60 g maioneză
  • 1/2 linguriță de coajă rasă de lămâie
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/4 linguriță de piper
  • 1/2 ceapă roșie mică
  • 2 linguri de capere tocate
  • mărar proaspăt tocat

Mod de preparare

Ouăle se curăță și se taie felii. Maioneza se amestecă cu sarea, piperul și coaja de lămâie. Apoi se amestecă cu ouăle. Se încorporează caperele, ceapa și mărarul. Se servește imediat.

Ouă murate

Ouăle murate se servesc simple, dar sunt perfecte și în salate de cartofi sau de crudități, în sandviciuri sau cu carne la grătar.

Ingrediente

  • 8 ouă fierte tari curățate de coajă
  • 250 ml apă
  • 120 ml oțet de mere
  • ¼ ceapă mică feliată
  • 2 linguri de condimente pentru murături
  • 1 linguriță de sare

Mod de preparare

Apa se fierbe cu oțetul, ceapa, condimentele și sarea. Se lasă să clocotească după care se ia de pe foc și se lasă să se răcească puțin. Ouăle se pun într-un borcan de sticlă curat. Se toarnă peste ele lichidul astfel încât să fie acoperite complet și se sigilează borcanul. Se dă la frigider și se lasă cel puțin două zile.

Sandviciuri cu salată cu ouă și avocado

Sandviciurile cu salată de ouă și avocado sunt perfecte pentru un mic-dejun sățios, bogat în grăsimi și proteine de calitate.

Ingrediente

  • 2 avocado, coapte
  • 6 ouă, fierte tari
  • 6 linguri de maioneză  
  • 1/2 linguriță de muștar
  • 1/2 linguriță de praf de usturoi
  • 1/2 linguriță de praf de ceapă
  • 2 felii de pâine
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curăță ouăle și se separă albușurile de gălbenușuri. Se taie în jumătate, se scoate pulpa și se zdrobește. Apoi se amestecă cu gălbenușurile, maioneza, muștarul, pudra de usturoi, praful de ceapă, sarea și piperul. Se amestecă foarte bine până se omogenizează.

Se pun la prăjit 2 felii de pâine. Se împarte amestecul în două și se întinde pe cele două felii. Albușurile se toacă și se presară peste sandviciuri. Se servesc imediat.

Cât timp se pot consuma ouăle fierte

Ouăle se păstrează foarte bine atunci când sunt ținute la rece. Potrivit The American Egg Board, ouăle fierte tari, încă în coajă sau decojite, vor rămâne bune de consum timp de aproximativ o săptămână dacă sunt depozitate corespunzător. Ele nu trebuie puse pe ușa frigiderului, ci pe un raft cât mai aproape de congelator.

Îți vei da ușor seama dacă ouăle nu mai sunt bune de consum pentru că vor emana un miros sulfuros pe care va fi greu să nu îl depistezi.

Care este cel mai bun mod de a păstra ouăle fierte la frigider

Înainte de a pune ouăle la frigider trebuie să le lași să se răcească. Dacă le pui calde și nu au suficient aer pentru a circula în jurul lor, ar putea încălzi alimentele din apropiere și ar putea duce la stricarea lor. Dacă sunt curățate de coajă trebuie să stea în recipiente închise ermetic pentru a evita contaminarea încrucișată.

Citește și
CELE MAI CITITE
Risotto cu sparanghel și parmezan în farfurie albă, alături de o sticlă cu ulei de măsline și o bucată de parmezan
Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat
Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat
Somon cu sparanghel la tigaie, așezat pe felii de lămâie, alături de un bol cu sos de maioneză
Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă
Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă
Supă cremă de sparanghel verde în bol alb, decorată cu vârfuri de sparanghel și crutoane
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Două bucăți de piept de pui Kievskaia, una secționată în trei
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior
Ouă cu spanac în sos de roșii, într-o tigaie cu furculiță
Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru
Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Preparate de post pentru micul dejun puse pe un blat de lemn
Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii
Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii
idee de rețete cu ton din conservă
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
O bucătărie aranjată de designeri
13:33
Ce tip de bucătărie alegi? Ghid de amenajare în funcție de locuință (P) Ce tip de bucătărie alegi? Ghid de amenajare în funcție de locuință (P)
Tartă cu sparanghel și roșii uscate porționată
06:07
Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară
Două eclere cu vanilie și căpșuni pe o farfurie, alături de două cești albe și un bol cu căpșuni
05:44
Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant
Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni în bol, alături de căpșuni și avocado
8 mai, 09:12
Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă
Porții de tartă cu brânză și sparanghel verde
7 mai, 05:59
Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă
Ouă cu spanac în sos de roșii, într-o tigaie cu furculiță
6 mai, 05:52
Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru
Două bucăți de piept de pui Kievskaia, una secționată în trei
5 mai, 05:19
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior
Somon cu sparanghel la tigaie, așezat pe felii de lămâie, alături de un bol cu sos de maioneză
4 mai, 05:47
Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
1
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Această supă cremă de sparanghel verde este un preparat simplu și extrem de sănătos, perfect pentru a-ți cuceri simțurile. Gustul delicat al sparanghelului verde este pus în valoare printr-o textură mătăsoasă...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
2
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
4
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budinca de chia cu banane este un desert sănătos, ușor de preparat și perfect pentru orice moment al zilei. Aceasta combină beneficiile semințelor de chia, bogate în fibre și acizi grași...
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
5
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană este o prăjitură din bucătăria italiană colorată și incredibil de aromată, care își are originile în Sicilia. Este o adevărată operă de artă dulce. Conține ricotta, fructe confiate, blat...
Parteneri
Ceaiul recomandat pentru calmarea durerilor în gât, conform specialiștilor
Ceaiul recomandat pentru calmarea durerilor în gât, conform specialiștilor
Ceaiul recomandat pentru calmarea durerilor în gât, conform specialiștilor
Vremea 12 mai - 9 iunie 2025. Val de frig peste România. Se reîntoarce iarna la munte, cu frig, lapoviță şi ninsori
Vremea 12 mai - 9 iunie 2025. Val de frig peste România. Se reîntoarce iarna la munte, cu frig, lapoviță şi ninsori
Vremea 12 mai - 9 iunie 2025. Val de frig peste România. Se reîntoarce iarna la munte, cu frig, lapoviță şi ninsori
Ce sport practică Papa Leon al XIV-lea, noul Suveran Pontif: „Mă consider un jucător amator”
Ce sport practică Papa Leon al XIV-lea, noul Suveran Pontif: „Mă consider un jucător amator”
Ce sport practică Papa Leon al XIV-lea, noul Suveran Pontif: „Mă consider un jucător amator”
Povestea fascinantă a Prințului adormit al Arabiei Saudite. A împlinit 36 de ani, iar de două decenii se află în comă
Povestea fascinantă a „Prințului adormit” al Arabiei Saudite. A împlinit 36 de ani, iar de două decenii se află în comă
Povestea fascinantă a „Prințului adormit” al Arabiei Saudite. A împlinit 36 de ani, iar de două decenii se află în comă
Descoperire NASA surprinzătoare pe Marte. Ce pare că se scurge pe Planeta Roșie
Descoperire NASA surprinzătoare pe Marte. Ce pare că se „scurge” pe Planeta Roșie
Descoperire NASA surprinzătoare pe Marte. Ce pare că se „scurge” pe Planeta Roșie
Riscul la care se expun astronauții care zboară spre Marte. Corpul lor nu va mai fi la fel niciodată
Riscul la care se expun astronauții care zboară spre Marte. Corpul lor nu va mai fi la fel niciodată
Riscul la care se expun astronauții care zboară spre Marte. Corpul lor nu va mai fi la fel niciodată
Chec cu verdețuri și parmezan. Rețetă de chec sărat și aromat
Chec cu verdețuri și parmezan. Rețetă de chec sărat și aromat
Chec cu verdețuri și parmezan. Rețetă de chec sărat și aromat
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
Demi Lovato alimentează zvonurile conform cărora ar fi apelat la medicamente pentru slăbit. Vedeta a împărtășit o serie de imagini din vacanța ei în Mexic
Demi Lovato alimentează zvonurile conform cărora ar fi apelat la medicamente pentru slăbit. Vedeta a împărtășit o serie de imagini din vacanța ei în Mexic
Demi Lovato alimentează zvonurile conform cărora ar fi apelat la medicamente pentru slăbit. Vedeta a împărtășit o serie de imagini din vacanța ei în Mexic
Ce investigații se fac pe durata sarcinii. Recomandările medicilor pentru fiecare trimestru
Ce investigații se fac pe durata sarcinii. Recomandările medicilor pentru fiecare trimestru
Ce investigații se fac pe durata sarcinii. Recomandările medicilor pentru fiecare trimestru
fresh
Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă

Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă

Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă

Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă

Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă

Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant

Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant

Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară

Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară

Ce tip de bucătărie alegi? Ghid de amenajare în funcție de locuință (P)

Ce tip de bucătărie alegi? Ghid de amenajare în funcție de locuință (P)
închide