Ceapă pane sub formă de floare. Un aperitiv gustos și spectaculos
Dacă îți plac legumele preparate sub formă pane și ești în căutare de rețete delicioase și spectaculoase, încearcă și rețeta de ceapă pane sub formă de floare. Este o rețetă ce poate fi preparată ca gustare, dar și pentru un platou cu aperitive festive.
Secționată în acest mod și trecută prin ou cu pesmet, ceapa va fi foarte crocantă și va cuceri prin aspectul ei. Poate fi servită simplă, alături de legume și brânzeturi, dar și glazurată cu diferite sosuri delicioase. Sosul de roșii este foarte potrivit, însă sosul de smântână sau sosul de brânză îi vor desăvârși gustul.
Tot din categoria rețetelor de gustări pe bază de ceapă îți recomandăm și o rețetă de inele de ceapă pane. O poți prepara chiar în același timp cu rețeta de ceapă aperitiv sub formă de floare, pe care ți-o oferim detaliată mai jos cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas. Îți vom oferi și rețeta unui sos delicios de brânzeturi, cu care poți servi ceapa pane.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea cepei, dar și a compoziției de ouă prin care treci ceapa înainte de prepararea în ulei.
Amestecă într-un bol usturoiul curățat și pisat, oul și 2 linguri de făină. Adaugă berea, un praf de sare și unul de piper și omogenizează bine compoziția. În alt bol amestecă făina cu boiaua de ardei dulce, sare și piper. Apoi curăță ceapa și clătește-o cu apă rece. Secționeaz-o cu un cuțit începând de la capăt spre vârf, în mai multe locuri, fără a-i străpunge și mijlocul.
Cum prepari ceapa pane sub formă de floare
Când ai ceapa pregătită, precum și compoziția de bere și celelalte ingrediente, pune uleiul într-o tigaie la încins.
Trece florile de ceapă prin amestecul de făină cu boia de ardei, dar cu mare atenție, pentru a nu le rupe. Apoi trece-le prin compoziția de bere și scufundă-le în uleiul încins. Rumenește-le pentru 2-3 minute la foc de intensitate mai mare. Dacă nu este suficient ulei pentru a scufunda florile de ceapă în el, ia cu o lingură din uleiul încins și toarnă peste ceapă pentru o rumenire uniformă. După rumenire scoate florile de ceapă pe prosoape de hârtie, absorbante.
Cum prepari sosul de brânzeturi
Pune untul într-o tigaie adâncă, așezată pe flacăra aragazului. Lasă-l să se topească și adaugă smântâna lichidă. Amestecă smântâna cu untul topit, iar când este bine înfierbântată, adaugă brânzeturile. Amestecă intens până când acestea sunt topite, iar sosul omogenizat. Presară peste sos și pudră de nucșoară, pentru un plus de aromă. Poți decora sosul cu rondele de ardei iuți și rondele de ceapă verde sau cu verdeață proaspătă.
Servește delicioasa ceapă pane sub formă de floare cât este caldă, simplă sau glazurată cu sos de brânzeturi. O poți servi ca gustare sau chiar la una dintre mesele principale ale zilei.
Iar dacă mai dorești și alte rețete pe bază de ceapă, mai poți încerca și rețeta de ceapă murată.