Chec cu dovleac și glazură de lămâie, perfect pentru momentele dulci
Din categoria deserturilor de toamnă cu dovleac, îți recomandăm să încerci și rețeta de chec cu dovleac și glazură de lămâie. Este perfect pentru momentele dulci petrecute alături de familie și prieteni.
Deserturile cu dovleac sunt la marea căutare pe tot parcursul sezonului dovlecilor. Dovleacul oferă acestora gust delicios, aromă irezistibilă, culoare frumoasă și textură cremoasă. Poți prepara din dovleac rețete de tarte și plăcinte, clătite sau pancakes, checuri, dar și prăjituri și torturi. Este ideal de adăugat atât în aluaturi cât și în creme. Poți folosi dovleacul copt sau răzuit și caramelizat.
Vezi aici cum poți prepara dovleac caramelizat la cuptor. Metoda este simplă, iar gustul are iz de copilărie. Dar dovleacul poate fi folosit cu succes și la preparate sărate. Combinat cu brânzeturi poate fi folosit în rețete de aperitive, sau în salate. Dar cel mai des dovleacul este folosit la rețetele de supă cremă, mult adorate și de copii. Sunt cremoase, aromate și frumos colorate.
Vezi aici cum se prepară și rețeta de supă cremă de dovleac. Iar mai jos, îți detaliem rețeta checului, pentru a-i răsfăța și tu pe cei dragi cu așa desert de toamnă delicios.
Ingrediente
Mod de preparare
Mai întâi va trebui să te ocupi de pregătirea dovleacului pe care îl coci și transformi în piure 150 de grame din miezul lui. Apoi poți pregăti compoziția pentru chec. Iar după coacerea checului poți prepara și glazura de lămâie.
Cum prepari chec cu dovleac și glazură de lămâie
Pune în bolul mixerului untul moale și zahărul. Amestecă-le până când obții o compoziție cremoasă, iar granulele de zahăr sunt dizolvate. Adaugă ouăle unul câte unul, omogenizând compoziția după fiecare. Apoi adaugă piureul de dovleac copt, răcit. Din nou omogenizează compoziția.
Într-un alt bol, amestecă făina cu praful de copt, pudra de scorțișoară și sarea. Adaugă câte o lingură din acest amestec în compoziția pentru chec, în timp ce amesteci intens pentru omogenizare
Unge o tavă de chec cu puțin unt moale. Dacă ai o tavă pentru guguluf, checul va arăta mai spectaculos. Presară și puțină făină peste unt făină, apoi întinde în tavă compoziția pentru chec.
Coace checul pentru 35-40 de minute la 180 de grade Celsius. Lasă-l să se răcească mai întâi în forma de copt. Apoi îl transferi pe un platou pentru a-l glazura.
Cum prepari glazura de lămâie
Pune zahărul pudră într-un bol. Toarnă peste el câte puțin din sucul de lămâie și amestecă intens cu o spatulă. Când glazura devine consistentă, decorezi cu ea checul pe deasupra, după propria imaginație. Pune checul la loc răcoros până când glazura devine fermă și îl poți secționa.
Iar dacă îți plac checurile astfel glazurate, pentru data viitoare când vei dori să mai prepari unul, îți oferim o rețetă de chec cu mac și glazură de lămâie.