Chec cu morcovi și mere, pentru deliciul zilelor de post
Checul este unul dintre cele mai versatile deserturi, pentru că îl poți prepara în diferite moduri. Îl poți prepara în diferite variante atât cu ingrediente clasice, cât și de post. Azi avem pentru tine o rețetă de chec cu morcovi și mere, în varianta de post. Este foarte gustos și foarte aromat, dar și frumos colorat.
Merele și morcovii sunt ingrediente care se completează armonios în preparate. Gustul acrișor al merelor este echilibrat de gustul dulce al morcovilor. Chiar și în preparatele pentru copii este recomandată combinația celor două ingrediente. O poți folosi atât în deserturi, cât și în băuturi sau în piureuri. În plus, cele două ingrediente sunt și sănătoase și contribuie la aportul de vitamine necesare organismului.
Morcovii sunt bogați in carotenoizi și vitamina A. Carotenoizii au rol în îmbunătățirea vederii, împiedicând apariția cataractei, dar si a altor afecțiuni oculare. În același timp, carotenoizii mențin și buna funcționalitate a sistemului imunitar. Mai conțin și fibre, dar și vitamina C si ajută la îmbunătățirea sistemului cardiovascular, precum și la normalizarea nivelului de colesterol. Iar merele reprezintă o sursă naturală de vitamine și minerale, find bogate și în antioxidanți.
Descoperă și o rețetă de biscuiți de morcovi cu mere și fulgi de ovăz, numai buni de savurat alături de un ceai fierbinte, în perioadele de post. Iar în rândurile următoare vei descoperi lista completă de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de chec cu morcovi și mere, în varianta de post.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea morcovilor și merelor, dar și a nucilor, apoi pregătești și celelalte ingrediente pentru compoziția de chec și le amesteci.
Cum prepari chec cu morcovi și mere
Înainte de a începe pregătirea ingredientelor pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătește tăvile de chec. Unge tăvile cu ulei și presară făină sau optează pentru hârtia de copt.
Curăță morcovii și merele, clătește-le și dă-le pe răzătoarea cu orificii mici. Toacă nucile cu cuțitul, dacă le dorești mai mari prin compoziția de chec sau macină-le dacă dorești o compoziție mai omogenă. Răzuiește fin și coaja de la o portocală.
Descoperă și o rețetă simplă și rapidă de prăjitură de post cu morcovi.
Adaugă într-un bol zahărul cu uleiul și un praf de sare. Folosește mixerul și amestecă bine aceste ingrediente, până când nu se mai simt granulele de zahăr. Apoi adaugă sucul de portocale și apa minerală.
Omogenizează compoziția și încorporează în ea morcovii și merele răzuite. Amestecă ușor aceste ingrediente în compoziție, fără a mai folosi mixerul.
În alt bol, trece prin sită făina împreună cu praful de copt și bicarbonatul. Apoi încorporează treptat acest amestec de ingrediente, în compoziția cu morcovi și mere. Ultimele adăugate sunt nucile tocate grosier și coaja de portocală răzuită.
Întinde compoziția de chec cu morcovi și mere în cele două tăvi pregătite. Introdu tăvile în cuptorul încălzit la 180 de grade Celsius și coace checurile pentru 40-50 de minute. După coacere, lasă checurile să se răcească bine în tăvi, apoi le poți transfera pe un platou. Le poți lăsa simple sau le poți decora cu zahăr pudră cu aromă de vanilie.
Dacă te va cuceri combinația ingredientelor folosite, data următoare, când nu vei mai dori un desert de post, poți încerca rețeta de tort brazilian cu morcovi și glazură de ciocolată – Bolo de Cenoura.