Choux à la crème cu frișcă și zmeură, pline de savoare și culoare

Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Franceză

Dacă vrei să profiți de aroma zmeurei în diferite deserturi delicioase și spectaculoase, poți încerca și rețeta de choux à la crème cu frișcă și zmeură. Este o reinterpretare a rețetei franțuzești, mult adorată de toți iubitorii gustului dulce.

Maria Udrea
Publicat: 30 iunie 2024, 10:15

Galerie foto

Choux-urile vor fi mai delicioase după ce vor sta un timp la rece / Profimedia Images

Choux à la crème, cunoscut și sub denumirea de choux cu cremă, este un desert clasic francez realizat din aluat opărit și umplut cu o cremă dulce. Aluatul de choux este un aluat ușor și aerat care se umflă atunci când este copt. Este făcut dintr-un amestec de unt, apă, făină și ouă. Conținutul ridicat de umiditate creează aburi în timpul coacerii, determinând aluatul să se extindă și să creeze un centru gol. Exteriorul devine auriu și crocant, în timp ce interiorul rămâne gol.

Citește și

În mod clasic choux-urile se umplu cu o cremă de vanilie. Însă rețeta este foarte versatilă, se poate adapta după preferințele fiecăruia. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a prepara acest desert delicios. Sunt printre cele mai simple ingrediente, iar o parte din ele le deții deja în cămară sau frigider.

Descoperă mai jos lista de ingrediente și pașii de urmat pentru a prepara și tu celor dragi rețeta de choux à la crème cu frișcă și zmeură.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi vei pregăti aluatul opărit care necesită mai multe două de preparare și una de modelare și coacere. Crema o poți prepara în timp ce cojile pentru choux-uri se răcesc. Este o cremă simplă care se prepară la rece.

Cum prepari aluatul opărit pentru choux à la crème cu frișcă și zmeură

Așază o cratiță pe flacăra aragazului și adaugă în ea apa, un praf de sare și untul. Setează flacăra la intensitate medie și amestecă ingredientele din cratiță până când untul se topește. Apoi lasă lichidul format să atingă punctul de fierbere și micșorează intensitatea focului la minimum. Adaugă imediat toată făina odată peste lichidul care clocotește.

Amestecă energic cu un tel sau o spatulă până când făina absoarbe tot lichidul și rezultă un aluat omogen. Stinge focul și lasă aluatul opărit să se răcească complet.

A doua etapă a preparării aluatului constă în încorporarea celor patru ouă în aluatul răcit. Acestea se adaugă pe rând și se omogenizează bine aluatul după fiecare.

Lasă aluatul la rece pentru 30 de minute înainte de a forma choux-urile.

Cum formezi cojile de choux-uri

Înainte de a forma cojile din aluat opărit în tava cuptorului tapetată cu hârtie de copt pornește cuptorul la 200 de grade Celsius.

Umple cu aluat un săculeț de decorat torturi, cu capăt metalic stelat. Pune cât aluat încape în săculeț, lăsând marginile libere pentru a le cuprinde în mâini. Apasă aluatul din săculeț și formează câte șapte steluțe mici, una lângă alta, pe hârtia de copt. Creează multe grupuri de steluțe în toată tava, lăsând spații între ele pentru a se dezvolta în timpul tratamentului termic.

Introdu tava la cuptorul încălzit și coace cojile pentru choux à la crème timp de 15 minute, la 200 de grade Celsius. Apoi, micșorează temperatura cuptorului la 180 de grade Celsius și mai coace cojile pentru aproximativ 25-30 de minute.

După ce a expirat timpul de coacere, mai lasă cojile de choux în cuptor cu ușa întredeschisă timp de 10 minute. Apoi le poți scoate și le transferi pe un grătar de răcire.

În timp ce se răcesc prepară crema de frișcă cu mascarpone. Pune smântâna rece în bolul mixerului și mixeaz-o până când devine ușor consistentă și își mărește volumul. Adaugă puțin câte puțin din zahăr, în timp ce amesteci energic. Apoi adaugă toata cantitatea de mascarpone și un praf de sare. Continuă să amesteci până când crema devine omogenă. Pune cratița cu crema de frișcă și mascarpone la rece până când vei umple cojile de choux.

Cum formezi choux à la crème cu frișcă și zmeură

Secționează câte un capac de la choux-uri, folosind un cuțit cu lama bine ascuțită. Cu ajutorul săculețului de decorat deserturi umple interiorul cojilor cu cremă.  Adaugă câteva fructe de zmeură din loc în loc și acoperă crema cu capacul secționat.

Pune choux-urile la rece pentru cel puțin o oră, pentru a se hidrata cojile de la umiditatea cremei. Iar înainte de a le servi, decorează-le cu zahăr pudră.

Iar dacă mai dorești să prepari și alte deserturi asemănătoare, îți recomandăm să încerci rețeta de profiterol cu vanilie și ciocolată.

Citește și
Înghețată cu biscuiți, din doar trei ingrediente
Înghețată cu biscuiți, din doar trei ingrediente
Gem de căpșuni cu zahăr gelifiant. Rețetă rapidă și sigură
Gem de căpșuni cu zahăr gelifiant. Rețetă rapidă și sigură
Tort cu blat bicolor și cireșe, decorat cu cremă de mascarpone
Tort cu blat bicolor și cireșe, decorat cu cremă de mascarpone
Ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Trucuri pentru o friptură fragedă și aromată
Ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Trucuri pentru o friptură fragedă și aromată
Choux à la crème cu frișcă și zmeură, pline de savoare și culoare
Choux à la crème cu frișcă și zmeură, pline de savoare și culoare
Te-ar mai putea interesa și
Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie
Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie
Millefeuille cu cremă de vanilie și zmeură. Un desert fin și elegant
Millefeuille cu cremă de vanilie și zmeură. Un desert fin și elegant
Soufra cu zmeură. Plăcintă grecească cu foi încrețite
Soufra cu zmeură. Plăcintă grecească cu foi încrețite
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
08:51
Limonadă cu zmeură. Rețetă de băutură răcoritoare, foarte aromată Limonadă cu zmeură. Rețetă de băutură răcoritoare, foarte aromată
06:44
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
2 iulie, 09:26
Tort cu cafea și jeleu de vișine. O armonie de arome și culori Tort cu cafea și jeleu de vișine. O armonie de arome și culori
2 iulie, 08:24
Înghețată de pepene roșu, delicioasă și răcoroasă Înghețată de pepene roșu, delicioasă și răcoroasă
1 iulie, 09:19
Tartă cu caise proaspete și fulgi de migdale Tartă cu caise proaspete și fulgi de migdale
1 iulie, 07:18
Spumă de zmeură fără zahăr, gata în 10 minute. Desert dietetic Spumă de zmeură fără zahăr, gata în 10 minute. Desert dietetic
30 iunie, 10:21
Dulceață de căpșuni fără zahăr, gustoasă și mai sănătoasă Dulceață de căpșuni fără zahăr, gustoasă și mai sănătoasă
30 iunie, 10:15
Choux à la crème cu frișcă și zmeură, pline de savoare și culoare Choux à la crème cu frișcă și zmeură, pline de savoare și culoare
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Spumă de căpșuni cu albușuri. Un desert simplu și savuros, gata în 10 minute
Spumă de căpșuni cu albușuri. Un desert simplu și savuros, gata în 10 minute
Spumă de căpșuni cu albușuri este un desert ușor și aerat, perfect pentru zilele de vară. Este simplu de preparat și necesită doar câteva ingrediente, iar rezultatul este spectaculos. Este un...
2
Gem de căpșuni cu zahăr gelifiant. Rețetă rapidă și sigură
Gem de căpșuni cu zahăr gelifiant. Rețetă rapidă și sigură
Vrei să conservi dulceața căpșunilor într-un gem delicios, dar te temi de nereușita acestuia? Îți recomandăm să încerci rețeta de gem de căpșuni cu zahăr gelifiant. Este cea mai rapidă și...
3
Sandvișuri la tigaie din aluat dospit. Rețetă pentru gustări zilnice
Sandvișuri la tigaie din aluat dospit. Rețetă pentru gustări zilnice
Dacă nu mai știi ce să pui în pachetul copilului pentru școală sau în al tău pentru pauza de masă de la birou, poți prepara rețeta de sandvișuri la tigaie din...
4
Înghețată cu biscuiți, din doar trei ingrediente
Înghețată cu biscuiți, din doar trei ingrediente
Înghețata cu biscuiți este un desert decadent și cremos, perfect pentru iubitorii de biscuiți și de înghețată. Este o înghețată mai consistentă, care oferă savoare, răcoare, dar și sățietate. Combinația de...
5
Chec guguluf cu mascarpone și zmeură, glazurat cu lămâie
Chec guguluf cu mascarpone și zmeură, glazurat cu lămâie
Rețeta de chec guguluf cu mascarpone și zmeură, glazurat cu lămâie, pe care ți-o oferim mai jos, poate fi una dintre rețetele vedetă ale verii. Prepar-o și tu și răsfață-i pe...

Parteneri

Care sunt cele mai pretențioase zodii. Ce așteptări au de la viață
Care sunt cele mai pretențioase zodii. Ce așteptări au de la viață
La 17 ani, Adela a ales munca în loc de distracţie în vacanţa de vară. Câţi bani câştigă
La 17 ani, Adela a ales munca în loc de distracţie în vacanţa de vară. Câţi bani câştigă
Venită în România pentru a-şi vizita tatăl falit, aflat în azil, Irina Columbeanu a luat masa cu un celebru milionar român!
Venită în România pentru a-şi vizita tatăl falit, aflat în azil, Irina Columbeanu a luat masa cu un celebru milionar român!
Zodiile cu cele mai multe șanse la câștiguri imense în iulie 2024. Ce trebuie să facă nativii să-și atingă țelurile profesionale
Zodiile cu cele mai multe șanse la câștiguri imense în iulie 2024. Ce trebuie să facă nativii să-și atingă țelurile profesionale
Ana Martín își spune povestea vieții într-o emisiune publicată în mediul online. De ce s-a îndepărtat de mama sa
Ana Martín își spune povestea vieții într-o emisiune publicată în mediul online. De ce s-a îndepărtat de mama sa
Insula europeană care a devenit „zonă fără telefoane”. De ce nu sunt permise smartphone-urile acolo
Insula europeană care a devenit „zonă fără telefoane”. De ce nu sunt permise smartphone-urile acolo
Salată Caprese cu piersici și mini mozzarella
Salată Caprese cu piersici și mini mozzarella
Ce este fontanela și când se închide
Ce este fontanela și când se închide
Megan Thee Stallion a strălucit într-un body din latex la premiile BET 2024. Artista a invitat mulțimea să „se distreze alături de fetele hot”
Megan Thee Stallion a strălucit într-un body din latex la premiile BET 2024. Artista a invitat mulțimea să „se distreze alături de fetele hot”
Ce se întâmplă dacă bei cafea în fiecare zi. Cum acționează în organism
Ce se întâmplă dacă bei cafea în fiecare zi. Cum acționează în organism
fresh

Tartă cu caise proaspete și fulgi de migdale

Tartă cu caise proaspete și fulgi de migdale

Spumă de zmeură fără zahăr, gata în 10 minute. Desert dietetic

Spumă de zmeură fără zahăr, gata în 10 minute. Desert dietetic

Tort cu cafea și jeleu de vișine. O armonie de arome și culori

Tort cu cafea și jeleu de vișine. O armonie de arome și culori

Înghețată de pepene roșu, delicioasă și răcoroasă

Înghețată de pepene roșu, delicioasă și răcoroasă

Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant

Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant