Clătite Tiramisu. Clătite cu cremă de mascarpone și pișcoturi
Clătitele sunt printre cele mai simple și rapide deserturi și sunt adorate de toți iubitorii gustului dulce. Dacă vrei să încerci o rețetă de clătite mai interesantă și ca gust și ca aspect, îți recomandăm rețeta de clătite Tiramisu.
Galerie foto
Aluatul pentru clătite se prepară în mod clasic, dar cu adaos de cacao. Iar pentru umplerea clătitelor, vei prepara o cremă simplă și rapidă de mascarpone. Pentru că la baza rețetelor de Tiramisu stau pișcoturile însiropate în cafea, le adaugi și pe acestea în interiorul clătitelor. Opțional, poți folosi și lichior pentru ca aroma să fie desăvârșită. Astfel, desertul va avea tot ce trebuie pentru a-și merita denumirea de Tiramisu.
Rețetele de Tiramisu sunt foarte versatile. Chiar dacă ingredientele de bază sunt aceleași, pe lângă acestea se mai pot adăuga și altele, pentru gust deosebit. Poți adăuga fructe proaspete sau toppinguri de fructe. Poți adăuga chiar și ciocolată. În plus, poți modifica aspectul desertului după propria imaginație.
Descoperă aici și rețeta de Praline Tiramisu. Este o rețetă de bomboane cu aromă de cafea și lichior. Iar în rândurile de mai jos vei descoperi rețeta detaliată cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas pentru a prepara și tu clătite Tiramisu.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea aluatului pentru clătite. Acesta necesită un timp scurt de amestecare a ingredientelor, dar și de un timp de relaxare pentru a se activa compușii de gluten din făină.
Cum prepari aluatul pentru clătite Tiramisu
Trece făina prin sită într-un bol și amestec-o cu sarea. Amestecă ouăle cu zahărul până când rezultă o compoziție spumoasă. Apoi adaugă laptele și omogenizează din nou compoziția.
Încorporează făina treptat, iar la final, diluează aluatul cu apă minerală.
Lasă aluatul de clătite cu cacao să se odihnească aproximativ 10 minute. Apoi poți coace clătitele într-o tigaie cu diametrul de aproximativ 24-26 cm. Unge ușor tigaia cu ulei pentru un aspect mai lucios și uniform al clătitelor. După coacere așază clătitele una peste alta pe un platou și lasă-le să se răcească.
Descoperă aici și rețeta de clătite Gundel, cu cremă de nuci și glazură de ciocolată.
Între timp, prepară siropul și crema de mascarpone cu lapte condensat.
Fierbe cafeaua după propriul gust, îndulcește-o ușor și las-o să se răcească. Apoi adaugă lichiorul Amaretto.
Pentru a prepara crema, doar amesteci brânza mascarpone cu laptele condensat, zahărul și un praf de sare. Pune crema la rece, până când se răcesc și clătitele.
Cum formezi clătitele Tiramisu
Peste fiecare clătită întinde crema de mascarpone, în strat uniform, pe toată suprafața acestora.
Trece rapid pișcoturile prin siropul de cafea cu lichior. Așază câte un pișcot însiropat la unul din capetele clătitelor unse cu cremă, apoi rulează.
După ce le-ai umplut pe toate, așază clătitele Tiramisu pe un platou și acoperă-le cu folie de prospețime. Pune-le rece pentru cel puțin 30 de minute. Astfel aromele vor avea timp să se întrepătrundă armonios, iar crema va deveni mai fermă. Când le servești, secționează-le oblic pentru a-i cuceri pe cei dragi cu aspectul lor spectaculos în secțiune.
Tot din categoria rețetelor de clătite interesante îți mai recomandăm să încerci și rețeta de clătite imperiale rupte în bucățele, denumite Kaiserschmarrn.