Cu ce poți înlocui ouăle în prăjituri. Sfaturi utile de la cofetarii profesioniști

Fără coacere

Poate ai uitat să cumperi ouă de la supermarket sau ai scăpat cutia pe podea. Poate nu mănânci produse de origine animală, dar ești dornică să încerci câteva prăjituri clasice. În aceste cazuri schimburile sunt utile. Astăzi, vom împărtăși cei mai buni înlocuitori de ouă și câteva dintre rețetele noastre preferate în care nu este necesar să folosești ouă. Descoperă cu ce poți înlocui ouăle în prăjituri. Iată câteva sfaturi utile de la cofetarii profesioniști

Cristina Catană
Publicat: 9 iunie 2023, 07:00
Descoperă cu ce poți înlocui ouăle în prăjituri. Iată câteva sfaturi utile de la cofetarii profesioniști / Shutterstock

Dacă o rețetă cere ouă și tu vrei să le înlocuiești cu alt ingredient, trebuie să îți asumi că și rezultatul final va fi diferit. Variantele de mai jos schimbă în mică măsură gustul final.  

Cu ce poți înlocui ouăle în prăjituri

Cele mai multe rețete de prăjituri au în componența lor și ouă. În prezent există tot mai multe persoane vegane, motiv pentru care și rețetele au fost adaptate vremurilor actuale.

Ouăle pot fi înlocuite cu succes în prăjituri. Este important să-ți dai seama care este combinația cea mai bună pentru rețeta pe care urmeză să o prepari. Nu uita să verifici întotdeauna dacă ouăle alese mai sunt bune.

În cele ce urmează vei învăța cum să gătești deserturi savuroase fără să folosești ouă.

Citește și

Făină din semințe de in

Semințele de in au o aromă de pământ, de nucă și sunt bogate în acizi grași omega-3. Poți cumpăra semințe de in premăcinate sau le poți măcina acasă cu o râșniță de cafea. Când sunt măcinate și combinate cu apă au o consistență elastică, lipicioasă, asemănătoare cu cea a oului bătut.

Făina de semințe de in poate fi folosită ca înlocuitor pentru ou în preparate coapte, prăjituri, anumite sortimente de pâine. Spre deosebire de ouăle adevărate, totuși, ele nu ajută la dospit.

1 ou ≈ 1 lingură de semințe de in măcinate amestecate cu 2 -3 linguri de apă

Semințe de chia

Semințele de chia sunt bogate în acizi grași omega-3, proteine ​​și fibre și au o aromă mai blândă decât semințele de in. Au o capacitate puternică de îngroșare și sunt utile atunci când trebuie să gătești produse vegane de patiserie. La fel ca semințele de in, semințele de chia nu contribuie la dospit.

1 ou ≈ 1 lingură de semințe de chia amestecate cu 2 -3 linguri de apă

Piure de banane

Piureul de banane funcționează cel mai bine ca înlocuitor pentru ou în preparatele coapte care nu necesită dospire. Totuși, ține cont de faptul că bananele au o aromă puternică așa că gustul final ar putea di influențat.

1 ou ≈ 70 g piure de banane

Sos de mere

Spre deosebire de piureul de banane, sosul de mere are un gust mai neutru și contribuie cu mai puține note aromatice suplimentare produselor de patiserie. Poți adăuga un vârf de praf de copt în sosul de mere înainte de a-l încorpora în aluat. În acest fel acesta va crește frumos.

1 ou ≈ 70 g sos de mere

Tofu

Pentru a înlocui oul cu tofu trebuie să alegi cel mai moale dintre toate sortimentele de brânză. Apoi pune-l într-un robot de bucătărie și pasează-l până devine un piure cremos, pufos și neted, care poate servi ca un liant solid în produsele de patiserie. 

Are o aromă neutră așa că nu va influența gustul preparatului final. Se potrivește foarte bine în deserturi cu ciocolată sau unt de arahide.

1 ou ≈ 70 g tofu

Apa din conserva de năut

Apa din conserva de năut sau aquafaba o poți folosi pentru negrese sau alte prăjituri cu blat umed. Totuși, ia în considerare faptul că poate transfera din gustul său deserturilor. Pune apa într-un mixer împreună cu zahăr și vei obține o bezea vegană. De asemenea, poți face maioneză vegană.

1 ou ≈ 3 linguri aquafaba

Amidonuri

Amidonul de porumb, amidonul de cartofi, amidonul de tapioca sau agar-agar amestecate cu puțină apă până când devin vâscoase și netede pot servi ca înlocuitor de ou în pâine și prăjituri. De asemenea, pot fi folosite ca agent de îngroșare în creme și sosuri.

1 ou ≈ 2 linguri amidon de porumb, amidon de cartofi sau amidon de tapioca amestecat cu 3 linguri de apă sau 1 lingură de agar-agar amestecat cu 1 lingură de apă ca albuș de ou

Oțet și praf de copt

Combină oțetul și praful de copt și vei avea un agent de dospire eficient. Dintre toți înlocuitorii acesta va avea cel mai bun rezultat pentru că prăjiturile vor crește mult, însă dacă greșești cantitățile se strică totul. Fă mai multe probe pentru a găsi proporțiile corect.

Citește și
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Te-ar mai putea interesa și
Cum să congelezi ouăle. Rezistă până la un an și se pot folosi ca cele proaspete
Cum să congelezi ouăle. Rezistă până la un an și se pot folosi ca cele proaspete
Gata, desert armenesc cu o mie de fețe
Gata, desert armenesc cu o mie de fețe
Top 8 cele mai populare deserturi pe bază de ouă din întreaga lume
Top 8 cele mai populare deserturi pe bază de ouă din întreaga lume
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
08:41
Stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță Stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță
06:57
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
06:34
Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori
05:32
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
28 aprilie, 06:39
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă
28 aprilie, 05:53
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
28 aprilie, 05:28
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
28 aprilie, 05:21
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...

Parteneri

Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
Staţiunea care dintr-un sătuc cu 5.000 de locuitori a devenit o perlă a turismului. În timp ce românii fac investiţii degeaba, vecinii ne dau clasă
Staţiunea care dintr-un sătuc cu 5.000 de locuitori a devenit o perlă a turismului. În timp ce românii fac investiţii degeaba, vecinii ne dau clasă
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
Drob de miel în aluat foietaj
Drob de miel în aluat foietaj
Cauze ale infertilității la bărbați
Cauze ale infertilității la bărbați
Benny Blanco a mărturisit că „i-a luat mult timp” să-și dea seama că era îndrăgostit de Selena Gomez: „Am fost ultimul care a înțeles”
Benny Blanco a mărturisit că „i-a luat mult timp” să-și dea seama că era îndrăgostit de Selena Gomez: „Am fost ultimul care a înțeles”
Alimente pentru sănătatea dinților. Cum îți pot sprijini sănătatea orală
Alimente pentru sănătatea dinților. Cum îți pot sprijini sănătatea orală
fresh

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv

Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște

Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște