De ce cartofii copți la slow cooker sunt cei mai pufoși. Sfaturi utile în bucătărie
Puține preparate pot concura cu simplitatea și savoarea cartofilor copți. Sunt îndrăgiți de oamenii din toate colțurile lumii datorită aromei bogate și a texturii crocante și pufoase. Pot fi o gustare rapidă sau o garnitură sofisticată la felurile principale. Descoperă de ce cartofii copți la slow cooker sunt cei mai pufoși. Iată câteva sfaturi utile în bucătărie.
Umpluți cu brânză, cu salată de ton cu maioneză, cu chili con carne picant sau chiar o lingură de unt, cartofii copți sunt preparatul care aduce confort și savoare. Ca să te bucuri de gustul lor trebuie să fie gătiți corect, pentru că altfel s-ar putea să fii tare dezamăgită.
La final trebuie să aibă o textură moale și cremoasă, iar acest lucru nu se obține foarte ușor. Este nevoie de răbdare. Cine îți spune că a făcut cartofi copți la cuptorul cu microunde este posibil să exagereze cu laudele.
De ce cartofii copți la slow cooker sunt cei mai pufoși
Poți face cartofi copți în cuptorul aragazului, dar după ce vei încerca și la slow cooker vei vedea că diferența de textură este atât de mare încât numai așa vei vrea să îi gătești.
Durează între 4 și 8 ore în funcție de temperatura folosită, dar merită așteptarea. Cartoful va deveni atât de pufos ca un nor, potrivit Tasting Table.
Cartofii copți la slow cooker pot dura mai mult, dar pregătirea nu presupune foarte mult efort. Începe prin a curăța cartofii cu o perie tare.
Asigură-te că îi usuci după spălare, deoarece nu vrei ca excesul de umiditate împiedice coaja să devină crocantă. Îndepărtează toți mugurii sau zonele verzi cu vârful unui curățător de cartofi sau al unui cuțit. Apoi înțeapă cartofii peste tot cu o furculiță.
Freacă-i cu puțin ulei de măsline astfel încât să le acoperi toată suprafața. Mai ai nevoie să presari un praf de sare și totul este pregătit.
Descoperă care este secretul cartofilor copți la slow cooker. Vei avea la final un preparat rafinat.
Pute pune cartofii într-un slow cooker și lasă-i să la foc mic timp de opt ore. Dacă programezi aparatul la temperatura maximă, patru ore. Pune cartofii într-un singur strat pentru că în felul acesta se vor găti uniform, vor avea coaja crocantă și inferiorul foarte pufos.
După expirarea timpului, poți vedea dacă sunt gata introducând un cuțit în centru. Dacă intră cu ușurință cartofii sunt suficient de copți. Acum poți să îi scoți și să îi mănânci fie ca atare, fie acoperiți cu bacon, brânzeturi, unt, legume.
Sfaturi pentru cei mai buni cartofi copți la slow cooker
Învelirea cartofilor copți în folie, înainte de coacere, este puțin controversată. Unii bucătari susțin că aceasta este cea mai bună metodă pentru a obține o textură pufoasă într-un timp mai scurt.
Alții afirmă că folia păstrează umiditatea, rezultând un cartof care este mai degrabă aburit decât copt și o coajă care este mai degrabă udă decât crocantă.
Când gătești cartofii la slow cooker poți înveli fiecare cartof în folie de aluminiu, cu ulei și alte condimente. Cu toate acestea, ia în considerare impactul folia de aluminiu asupra mediului.
Înainte de a te hotărî dacă pui sau nu folie de aluminiu, trebuie să alegi cartofii, care trebuie să fie cei mai buni.
Cei mai buni sunt cei din soiul Russet, deoarece au un conținut ridicat de amidon și puțină umiditate. Acest lucru te va ajuta să obții o coajă crocantă și un miez moale și pufos. De asemenea, cartofii au o aromă mai blândă, ceea ce înseamnă că îi combini aproape cu orice fără să influențeze aroma.