Fusilli cu ciuperci și multe legume. Un preparat simplu, de post
Pentru masa de prânz, dintr-o zi de post sau chiar pentru cină, rețeta de paste fusilli cu ciuperci și multe legume poate fi una dintre opțiuni. Se prepară ușor, din ingrediente simple și foarte accesibile.
Pastele sunt printre primele ingrediente pentru care optăm atunci când dorim un preparat simplu și rapid. Iar rețetele de paste sunt foarte versatile pentru că se pot face o mulțime de combinații având ca bază pastele. În plus, sunt și gustoase și consistente, nu mai ai nevoie de pâine la masă. Poți asocia pastele cu absolut toate legumele de pe piață. Le poți asocia cu toate tipurile de carne și de pește. Le mai poți asocia doar cu sosuri sau cu diferite ingrediente din conserve.
Poți folosi pastele în toate categoriile de rețete, de la salate și aperitive, la supe și ciorbe, mâncăruri scăzute sau deserturi. Pastele făinoase cuceresc atât prin simplitatea lor, cât și prin formele pe care le au. Cele mai populare tipuri de paste sunt spaghetele, urmate de tăiței și macaroane. Macaroanele sunt cunoscute din mult adoratul desert cu gust de copilărie: macaroane cu brânză la cuptor. Pastele scurte se folosesc cel mai des în rețetele de salate.
Descoperă un articol cu 10 sfaturi ca să gătești cele mai bune paste. În continuare îți oferim rețeta completă pentru fusilli cu ciuperci și multe legume.
Ingrediente
Mod de preparare
Mai întâi vei pune pastele la fiert pentru a folosi din apa în care fierb și pentru prepararea legumelor. Ca orice tip de paste și pastele fusilli se fierb în multă apă clocotită, cu sare. După fierbere se scurg, dar nu se trec prin apă rece ca la alte rețete pentru că se vor adăuga peste legume.
Cum prepari sosul de legume pentru rețeta de fusilli cu ciuperci și multe legume
Pentru prepararea legumelor alege o tigaie încăpătoare în care adaugi uleiul și îl pui la încins. Apoi călești în el ceapa și usturoiul, curățate și tocate mărunt. Pentru a nu se arde, dar și pentru a le intensifica gustul, presară și puțină sare peste acestea. Amestecă cu o spatulă pentru a se pătrunde uniform. Nu este necesar ca ceapa să fie pătrunsă de tot, ci doar să se înmoaie ușor și să devină sticloasă.
Adaugă ciupercile feliate și amestecă-le cu ceapa și usturoiul din tigaie. Lasă-le să se prepare până când se evaporă sucul format prin deshidratarea ciupercilor.
Apoi adaugă dovlecelul tocat în cuburi, ardeiul curățat și tocat în cuburi, dar și roșiile tocate în cuburi. Amestecă constant ingredientele din tigaie și stropește-le periodic cu apă fierbinte de la paste.
Prepară-le până când se pătrund ușor și cuburile de dovlecel și cele de ardei. Adaugă pastele fierte și scurse și completează cu puțină apă. Amestecă ușor pastele cu legumele și mai prepară-le împreună pentru 2-3 minute. Asezonează-le cu sare și piper după gust, iar la final de preparare presară pătrunjel verde, tocat mărunt.
Dacă mai dorești și alte rețete cu paste, poți încerca rețeta de paste cu vinete în sos de roșii.