Gogoși cu mere și banane în aluat, foarte gustoase și aromate

Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Internațională

Pentru atunci când vrei să prepari gogoși, dar le dorești mai altfel decât în modul clasic, avem pentru tine o rețetă de gogoși cu mere și banane în aluat. Te vei bucura de gustul lor delicios și de o aromă intensă, datorită combinației dintre banane, mere și scorțișoara. Rețeta se prepară ușor și rapid, datorită prafului de copt care înlocuiește drojdia din aluat. Nu necesită nici timp de modelare a gogoșilor, aluatul se pune cu lingura în uleiul încins, precum la clasicele gogoși cu iaurt.

Maria Udrea
Publicat: 20 octombrie 2024, 05:57

Galerie foto

Gogoșile sunt delicioase calde, presărate cu zahăr / Shutterstock

Gogoșile sunt un desert delicios, iubite în întreaga lume. Aceste deserturi pufoase sunt de obicei preparate dintr-un aluat care conține făină, zahăr, drojdie, ouă și lapte, fiind prăjite în ulei sau coapte la cuptor. Gogoșile pot fi umplute cu diverse creme, gemuri sau ciocolată și pot fi acoperite cu zahăr pudră sau glazură.

Citește și

Gogoșile pot varia de la simple gogoși prăjite, acoperite cu zahăr pudră, la variante umplute cu gem, ciocolată sau creme.

În România, gogoșile sunt adesea servite ca gustare sau desert, iar variantele populare includ gogoșile cu brânză dulce sau cele cu vișine. În multe culturi, gogoșile sunt asociate cu sărbători și momente de celebrare, având o istorie îndelungată în gastronomie.

Fie că sunt servite calde, la micul dejun sau ca gustare, gogoșile continuă să aducă bucurie celor care le savurează. Descoperă mai jos rețeta de gogoși cu mere și banane în aluat, detaliată pas cu pas.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi vei pregăti merele pe care le speli, le ștergi și le dai pe răzătoare, apoi le amesteci cu scorțișoara. decojește bananele, transformă-le în piure și adaugă-le peste mere.

Cum prepari aluatul pentru gogoși cu mere și banane

Adaugă praful de copt peste iaurt și amestecă bine pentru omogenizare. Apoi adaugă acest amestec peste compoziția de mere cu banane.

Sparge ouăle într-un bol, adaugă un praf de sare peste ele și amestecă-le până devin ușor spumoase. Încorporează-le în compoziția de mai sus. Omogenizează bine totul, apoi încorporează făina trecută prin sită.

Aluatul obținut nu este foarte consistent, va avea textura precum aluatul de pancakes, poate puțin mai groasă.

Descoperă și o rețetă de bomboloni cu cremă de vanilie, inspirată din bucătăria italiană.

Pentru a prepara gogoșile așază o tigaie adâncă, sau un ceaun pe flacăra aragazului și pune uleiul la încins. Ia câte o lingură cu vârf din aluatul de gogoși și scufundă conținutul în ulei. Umezește lingura în apă rece după fiecare porție de aluat adăugat în ulei. Rumenește bine gogoșile pe toate părțile, apoi scoate-le pe prosoape de hârtie.

Intensitatea flăcării aragazului se va potrivi între medie și maximă la prima rundă. Dar pe măsură ce uleiul devine foarte încins, micșorează intensitatea focului.

După ce ai terminat de preparat delicioasele gogoși cu mere și banane în aluat și s-au scurs de surplusul de ulei, decorează-le cu zahăr. Răsfață-ți familia cu ele cât sunt calde, iar pe cele care rămân păstrează-le în pungi de hârtie la loc mai răcoros.

Gogoșile pot fi servite simple, doar decorate cu zahăr sau glazurate cu diferite sosuri, cu ar fi un sos de vanilie, sos caramel sau un sos de ciocolată.

Citește și
Rețeta simplă de plăcintă cu dovleac. Ce să pui în aluat ca să iasă fraged și aromat
Rețeta simplă de plăcintă cu dovleac. Ce să pui în aluat ca să iasă fraged și aromat
Rețete delicioase cu dovleac copt. Ce ingredient poți să adaugi pentru un gust mai bun
Rețete delicioase cu dovleac copt. Ce ingredient poți să adaugi pentru un gust mai bun
Dulceață de gutui, după rețeta bunicii. Cât se lasă la fiert și ce e recomandat să adaugi în ea
Dulceață de gutui, după rețeta bunicii. Cât se lasă la fiert și ce e recomandat să adaugi în ea
Ștrudel cu dovleac și nuci. Desert de toamnă simplu și delicios
Ștrudel cu dovleac și nuci. Desert de toamnă simplu și delicios
Spaghete cu dovleac și șuncă afumată. Rețetă delicioasă, de toamnă
Spaghete cu dovleac și șuncă afumată. Rețetă delicioasă, de toamnă
Te-ar mai putea interesa și
Gogoși pufoase cu unt în aluat. Desert simplu și delicios
Gogoși pufoase cu unt în aluat. Desert simplu și delicios
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
06:44
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”, simplă și ușor de preparat Plăcintă cu mere de post „12 linguri”, simplă și ușor de preparat
05:57
Gogoși cu mere și banane în aluat, foarte gustoase și aromate Gogoși cu mere și banane în aluat, foarte gustoase și aromate
05:11
Cât zahăr se pune la dulceața de gutui, de fapt. Trucuri care o fac absolut delicioasă Cât zahăr se pune la dulceața de gutui, de fapt. Trucuri care o fac absolut delicioasă
19 octombrie, 08:20
Dulceață de smochine fără zahăr. Cum faci un desert delicios din doar 5 ingrediente Dulceață de smochine fără zahăr. Cum faci un desert delicios din doar 5 ingrediente
19 octombrie, 06:36
Cum se alege varza pentru murat. Tot ce trebuie să știi ca să iei decizia corectă Cum se alege varza pentru murat. Tot ce trebuie să știi ca să iei decizia corectă
19 octombrie, 06:11
Spaghete cu dovleac și șuncă afumată. Rețetă delicioasă, de toamnă Spaghete cu dovleac și șuncă afumată. Rețetă delicioasă, de toamnă
18 octombrie, 08:10
Conopidă murată. Rețetă simplă și ușoară Conopidă murată. Rețetă simplă și ușoară
18 octombrie, 07:27
Sfeclă roșie cu oțet, la borcan, pentru iarnă. Pașii de urmat ca să obții o rețetă delicioasă Sfeclă roșie cu oțet, la borcan, pentru iarnă. Pașii de urmat ca să obții o rețetă delicioasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Supă cremă de dovleac cu smântână. Rețeta simplă și extrem de gustoasă
Supă cremă de dovleac cu smântână. Rețeta simplă și extrem de gustoasă
Rețeta de supă crema de dovleac cu smântână este o alegere excelentă pentru sezonul de toamnă, fiind bogată în arome, cremoasă și hrănitoare. Textura ei cremoasă îți va da o stare...
2
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Dacă vrei să aduni toată savoarea legumelor de vară și de toamnă la un loc, prepară rețeta de ghiveci de legume pentru iarnă. Nu este o rețetă complexă, dar necesită mai...
3
Salată de vinete fără ulei, cremoasă și ușoară
Salată de vinete fără ulei, cremoasă și ușoară
Această salată de vinete fără ulei este o variantă mai ușoară și mai sănătoasă a rețetei tradiționale, păstrând gustul delicios al vinetelor coapte, dar fără grăsimi adăugate. Este o alegere excelentă...
4
Imam bayildi. Cum poți prepara acasă celebra rețetă turcească
Imam bayildi. Cum poți prepara acasă celebra rețetă turcească
Imam bayildi este unul dintre cele mai cunoscute preparate din bucătăria turcească, apreciat pentru gustul său bogat și aromele intense. Vânăta este umplută cu roșii, ceapă și usturoi, rezultând un preparat...
5
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
Rețeta de musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan, este ideală pentru un prânz delicios și consistent. Rețeta este inspirată din bucătăriile grecești și turcești și este perfectă pentru mesele...

Parteneri

Ingredientul secret din plăcinta cu dovleac. Ce poți pune în aluat pentru a-i da gustul copilăriei
Ingredientul secret din plăcinta cu dovleac. Ce poți pune în aluat pentru a-i da gustul copilăriei
"Respiră mami, respiră Maria”. Un martor la tragedia de la Însurăţei l-a auzit pe băieţelul de şase ani cum îşi implora mama şi sora să trăiască
"Respiră mami, respiră Maria”. Un martor la tragedia de la Însurăţei l-a auzit pe băieţelul de şase ani cum îşi implora mama şi sora să trăiască
Cât de frumoasă este noua iubită a lui Bănel Nicoliţă! Primele imagini cu femeia pe care a ţinut-o „ascunsă” timp de 4 ani
Cât de frumoasă este noua iubită a lui Bănel Nicoliţă! Primele imagini cu femeia pe care a ţinut-o „ascunsă” timp de 4 ani
A murit Delia Budeanu. A fost una dintre cele mai iubite prezentatoare TV ale României
A murit Delia Budeanu. A fost una dintre cele mai iubite prezentatoare TV ale României
Fiona Palomo, fiica regretatului Eduardo Palomo, este o actriță de succes. Joacă în seriale celebre
Fiona Palomo, fiica regretatului Eduardo Palomo, este o actriță de succes. Joacă în seriale celebre
Inteligența artificială a descoperit peste 160.000 de noi specii de virus. Multe dintre ele pot îmbolnăvi oamenii
Inteligența artificială a descoperit peste 160.000 de noi specii de virus. Multe dintre ele pot îmbolnăvi oamenii
Pandișpan cu fistic și glazură de lămâie
Pandișpan cu fistic și glazură de lămâie
Băiţa prematurului: principii şi recomandări utile
Băiţa prematurului: principii şi recomandări utile
Istoricul relațiilor lui Liam Payne. O retrospectivă asupra vieții amoroase a cântărețului, după moartea lui tragică la 31 de ani
Istoricul relațiilor lui Liam Payne. O retrospectivă asupra vieții amoroase a cântărețului, după moartea lui tragică la 31 de ani
Soia poate reduce riscul de cancer de sân. Ce produse alimentare integrale poți include în dietă
Soia poate reduce riscul de cancer de sân. Ce produse alimentare integrale poți include în dietă
fresh

Ștrudel cu dovleac și nuci. Desert de toamnă simplu și delicios

Ștrudel cu dovleac și nuci. Desert de toamnă simplu și delicios

Spaghete cu dovleac și șuncă afumată. Rețetă delicioasă, de toamnă

Spaghete cu dovleac și șuncă afumată. Rețetă delicioasă, de toamnă

Cum se alege varza pentru murat. Tot ce trebuie să știi ca să iei decizia corectă

Cum se alege varza pentru murat. Tot ce trebuie să știi ca să iei decizia corectă

Conopidă murată. Rețetă simplă și ușoară

Conopidă murată. Rețetă simplă și ușoară

Sfeclă roșie cu oțet, la borcan, pentru iarnă. Pașii de urmat ca să obții o rețetă delicioasă

Sfeclă roșie cu oțet, la borcan, pentru iarnă. Pașii de urmat ca să obții o rețetă delicioasă