Idei de gustări pe care să le mănânci noaptea, fără să te simți vinovată
Data viitoare când ai poftă de ronțăit după ora 20:00, indiferent că este ceva dulce sau ceva sărat, poți să încerci gustările aceste idei de gustări. Le poți consuma noaptea, fără să te simți vinovată sau să fie nevoie să numeri caloriile.
Ți se face foame la puțin timp după cină? Nu este nimic ieșit din comun să vrei sa iei o gustare, mai ales dacă obișnuiești să mergi la somn târziu. De fapt, potrivit unui sondaj realizat de Harris Polo 83% dintre consumatori au declarat că ronțăie ceva noaptea cel puțin o dată pe săptămână. Jumătate dintre ei se simt și vinovați pentru acest lucru, mai ales că fac alegeri nu tocmai sănătoase.
Idei de gustări pe care să le mănânci noaptea
Dacă și tu ești din categoria celor care obișnuiesc să caute în sertarul cu ronțăieli în miez de noapte alege variantele sănătoase. Medicul nutriționist Kylie Sakaida a făcut pentru CleanEatingMag o listă cu gustări pe care le poți lua noaptea fără să te simți vinovată.
Năut copt
Înlocuiește bolul de popcorn clasic cu unul de năut. Dacă ai cum, nu mai face popcorn la microunde, ci la air fryer și amestecă-l cu năut prăjit. Acesta este o sursă excelentă de proteine. Cea mai bună variantă este să prăjești năutul chiar tu, pentru a putea controla cantitatea de sare și de ulei folosită.
Năutul, pe lângă faptul că este o sursă excelentă de proteine, poate să regleze cantitatea de zahăr din sânge, poate scădea nivelul colesterolului și poate chiar să îți îmbunătățească starea de sănătate psihică.
Struguri cu brânzeturi
Combinația de struguri cu brânzeturi este una clasică care se potrivește perfect cu o gustare de noapte. Atunci când alegi brânzeturile îndreaptă-te către cele cu un conținut scăzut de grăsime. Cea mai bună opțiune sunt cele din lapte de capră.
Ananas și cottage cheese
Brânza de tip cottage cheese este una dintre cele mai sănătoase opțiuni din categoria lactatelor. Nu este doar cremoasă și ușoară, dar nu are nici multe calorii și este o sursă bună de proteine. Întinde brânză pe bucăți de ananas și vei avea parte de o gustare nutritivă și savuroasă. Ananasul conține vitamina C și mangan.
Sandviș cu unt de arahide
Secretul unei gustări care să îți dea senzația de sațietate este să combini în mod corect alimentele bogate în proteine cu surse de carbohidrații de calitate.
Untul de arahide conține 24 de grame de proteine la o porție de 100 g. Totuși, trebuie sa îl alegi corect. Mai multe tipuri de unt de arahide conțin conțin cantități mari de zahar sau au adăugate grăsimi trans nesănătoase. Află de aici cum te poate afecta conținutul mare de zahăr din dietă.
Pentru sandviș alege pâine din cereale integrale, fără adaos de zahar sau aditivi alimentari.
Fructe de pădure și iaurt grecesc
Pentru serile în care simți nevoia să ronțăi ceva ar trebui sa ai în frigider fructe de pădure și iaurt grecesc. Acesta din urmă nu are zaharuri și conține cantități suficiente de proteine. Te va ajuta sa te simți satulă într-un timp scurt pentru o perioadă mai lungă. Dacă îi adaugi și o mână de fructe de pădure proaspete sau congelate vei obține o gustare foarte sănătoasă.
Nutriționista spune că nu este nimic în neregula în a simți din când în când nevoia să iei o gustare noaptea. Totuși ea recomandă să afli motivul pentru care se întâmplă acest lucru. Dacă simți nevoia de mai multe ori pe săptămână trebuie să faci o analiză a stilului de viață.
Revizuiește-ți în primul rând mesele de peste zi. Poate mănânci prea puțin și atunci organismul cere mai mult. Un alt motiv poate fi de ordin psihologic. Poate treci printr-o perioadă în care ești mai stresată sau mai anxioasă. Încearcă să faci plimbări mai lungi înainte de culcare, sa vorbești mai mult cu prietenii sau să citești.