Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște
Dacă ești în căutarea unor rețete de fripturi delicioase pentru masa de Paște, poate te inspiră și rețeta de iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Combinația de ingrediente este chiar delicioasă.
Galerie foto
Carnea de iepure poate înlocui cu succes carnea de miel, pentru cei care nu o preferă pe cea din urmă. În plus, este una dintre cele mai sănătoase tipuri de carne, recomandată de specialiștii în nutriție. Are un conținut bogat în proteine, vitamine și lipide și sărac în calorii. Nu conține nici cantități însemnate de colesterol, precum alte tipuri de carne.
Specială o mai face și conținutul bogat în fier și Omega-3. Dacă nu ai inclus-o până acum în meniurile tale, poți începe cu o rețetă mai simplă de iepure cu roșii și măsline. Iar pentru masa de Paște, poți prepara rețeta de iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate, pe care o găsești detaliată mai jos.
Ingrediente
Mod de preparare
Mai întâi vei curăța carnea de miel de pielițe, grăsime și tendoane, care o fac inestetică după preparare. Apoi, ia șunca afumată și taie bucăți mici din ea. Cu vârful cuțitului crestează carnea de miel din loc în loc, pe toate părțile. În aceste crestături introdu în aceste orificii bucăți din șuncă. Presară sare și piper peste carne.
Cum prepari iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate
Așază o tigaie cu puțin ulei pe flacăra aragazului și lasă-l la încins. Adaugă bucățile de șuncă rămase și amestecă-le prin uleiul încins pentru a se mai topi din grăsimea lor. Așază carnea de miel în tigaie și rumenește-o bine pe toate părțile. Apoi păstreaz-o caldă până când pregătești legumele.
Descoperă și o rețetă de friptură din pulpă de miel la cuptor.
Curăță legumele, clătește-le și taie-le în bucăți mai mari. Usturoiul îl cureți, dar nu îl toci, la fel și arpagicul. Adaugă toate aceste ingrediente în tigaia cu grăsime și dacă este cazul, mai toarnă puțin ulei. Caramelizează bine legumele, amestecându-le ușor pentru a se rumeni frumos pe toate părțile. Asezonează-le cu sare și piper.
După ce sunt frumos caramelizate, adaugă bulionul sau pasta de roșii. Mai adaugă și crenguțe de cimbru, amestecă-le timp de câteva minute, apoi adaugă vinul.
Mai lasă legumele să fiarbă în sosul de vin cu bulion pentru câteva minute, atât cât să se evapore alcoolul. Adaugă carnea de iepure și introdu vasul în cuptor. Setează temperatura la 180 de grade Celsius, iar timpul pentru 30-40 de minute.
Când mai sunt 10 minute din timpul setat, adaugă untul tăiat în bucăți mici și lasă-l să se topească frăgezind carnea și legumele.
Opțional, poți prepara și o garnitură din piure de cartofi, simplă și delicioasă.