Ingredientul secret care face ciocolata caldă cu adevărat specială
Ciocolata caldă este simbolul răsfățului când vremea se răcește, însă, de ce să nu recunoști, este bună oricând. Combinația cremoasă de lapte, ciocolată și zahăr este potrivită pentru copii și adulți deopotrivă, iar dacă mai adaugi și alte ingrediente cum ar fi bezelele sau frișca va arăta și foarte apetisant. Totuși, nu acestea sunt secretul unei ciocolate calde gustoase. Descoperă ingredientul secret care face ciocolata caldă cu adevărat specială. Vezi ce spun specialiștii în bucătărie.
Lista de ingrediente pentru ciocolata caldă este destul de scurtă: lapte, ciocolată și zahăr. Aceasta este baza, la care trebuie să mai adaugi încă ceva pentru a face o băutură cu adevărat savuroasă.
Deși nu te-ai fi gândit, un praf de sare este ceea ce ai nevoie pentru ceașca ta de ciocolată caldă, potrivit The Daily Meal.
Sarea este un ingredient perfect în băuturile pe bază de ciocolată din două motive. Unul dintre ele este că atenuează notele ușor amare ale ciocolatei. De obicei, pentru a face această băutură se folosește ciocolată cu o concentrație mare de cacao pentru a-i da o textură mai bogată.
Aceasta este ușor amară, așa că sarea nu va face decât să modereze acest gust. Sarea aduce un echilibru între gustul dulce și cel amar, făcând ciocolata caldă delicioasă.
Ingredientul secret care face ciocolata caldă cu adevărat specială
Sarea este mai mult decât un condiment, pentru că are capacitatea de a intensifica gusturi și arome. Sarea este considerată un potențiator de arome datorită modului în care interacționează cu receptorii gustativi din papilele gustative de pe limbă.
Adăugarea unei cantități adecvate de sare poate echilibra și contrasta gusturile dulci, acide și amare dintr-o mâncare, permițând acestor arome să se completeze reciproc și să ofere o experiență gustativă mai complexă și plăcută.
De asemenea, poate masca anumite arome neplăcute sau amare, reducând percepția acestora în anumite mâncăruri sau ingrediente.
Prin stimularea producției de salivă, sarea poate intensifica senzația de gust și poate amplifica gusturile. În felul acesta contribuie la o experiență gustativă mai bogată.
Descoperă diferența dintre ciocolata caldă și cacao. Vezi ce băututră este mai gustoasă în sezonul rece.
Cum mai poți îmbunătăți gustul ciocolatei calde
Nu doar sarea îi poate ciocolatei calde un gust mai bun și mai complex. Poți să mai adaugi și alte condimente cum ar fi extractul de vanilie, de migdale sau sos de caramel.
Dacă vrei o aromă mai exotică cardamonul și scorțișoara sunt alegeri perfecte. Adaugă câteva frunze proaspete de mentă sau extract de mentă pentru o notă răcoritoare și revigorantă.
Se potrivește mai ales dacă servești ciocolata caldă în zile mai calde. Un alt adaos interesant este coaja de portocală dată pe răzătoarea mică.
Dacă ești o persoană căreia îi place să experimenteze și caută combinații inedite, poți pune în ciocolata ta caldă un praf de nucșoară răzuită sau o cantitate mică de pudră de chili sau cayenne pentru o senzație ușor picantă.
Pentru adulți se poate pune în cana de ciocolată caldă un shot de espresso pentru a evidenția și mai mult gustul de ciocolată. De asemenea, un strop de lichior Amaretto sau Baileys poate adăuga o aromă bogată și cremoasă.
Ciocolata cadă se poate decora cu frișcă, mini bezele moi, cu bomboane, cu caramele, cu bucăți de brownie sau de biscuiți sau chiar cu înghețată.
Dacă vrei să obții un gust mai deosebit și o textură mai fină înlocuiește laptele de vacă cu lapte de cocos sau lapte de migdale.