Legume în aspic. Rețetă de post
Dacă adori rețeta tradițională de piftie din carne de porc sau din alte specialități de carne, în perioadele de post poți prepara rețeta de legume în aspic. Rețeta este simplă și foarte versatilă, o poți adapta după propriul gust.
Galerie foto
Poți adăuga în aspic toate legumele preferate. Iar dacă mai sunt și multicolore, te vei bucura de un preparat și delicios, dar și cu aspect spectaculos. Ardeii multicolori sunt ideali pentru a da culoare și savoare preparatului. Mazărea și păstăile de fasole verde oferă, de asemeni, culoare și gusturi deosebite.
Pentru soluția de aspic, poți prepara o supă concentrată din multe legume. Poți adăuga în supă ceapă, morcovi și toate albiturile: țelină, păstârnac și rădăcină de pătrunjel. Iar din acestea, după fierbere și scurgere, poți prepara un piure delicios. Îl vei folosi ca fel principal la masă, alături de o salată, chiftele de legume sau alte preparate de post.
Descoperă și rețeta tradițională de piftie de porc, pentru a o prepara cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Iar în continuare, vei descoperi lista de ingrediente și pașii necesari pentru rețeta de legume în aspic.
Ingrediente
Mod de preparare
Dacă nu ai deja o supă concentrată de legume, din cea congelată sau chiar proaspătă, începe cu prepararea acesteia. O poți prepara din legumele preferate, adăugând cât mai multe pentru a da gust supei. Iar după fierbere le poți transforma în piure sau într-o supă cremă. După ce ai preparat supa concentrată, strecoar-o bine pentru a deveni cât mai clară. Apoi te poți ocupa de legume și de aspic.
Cum prepari rețeta de legume în aspic
Mai întâi curăță morcovii, clătește-i și taie-i sub diferite forme pentru a arăta spectaculos în aspic. Apoi pune-i la fiert în supa concentrată de legume. Fierbe-i până când se pătrund, apoi adaugă și mazărea. Aceasta nu necesită mult timp de fierbere pentru a nu se stafidi. În 7-8 minute este deja pătrunsă.
După fierbere, scurge legumele din supă și împarte-le în boluri mai micuțe, cât să încapă în ele doar o porție.
Apoi prepară aspicul. Pune gelatina într-un bol și adaugă puțină supă rece peste ea. Las-o să se hidrateze, apoi adaugă din supa caldă peste ea și amestecă până când se diluează. Toarnă amestecul rezultat peste restul de supă și amestecă intens pentru omogenizare.
Adaugă în bolurile cu legume fierte și cubulețe din ardeiul roșu, dar și fâșii de salată verde. Poți folosi ce tip de salată dorești. Important este să ofere savoare, dar și culoare. Apoi toarnă supa amestecată cu gelatina peste ingredientele din boluri. Pune bolurile la frigider pentru 4-5 ore sau până când compoziția este bine închegată.
Poți servi legumele în aspic direct din boluri. Dar dacă dorești să răstorni delicioasele legume în aspic pe platouri, pune bolurile în apă rece pentru câteva minute.
Legumele în aspic vor arăta spectaculos și pe un platou cu aperitive festive.
Descoperă și 5 supe de legume. Sunt rețete de supe pline de savoare și vitamine.