Mâncare de pui cu gutui caramelizate, pentru un prânz de toamnă
Pentru a te bucura cât mai mult de gustul și aroma gutuilor, dar și de proprietățile lor, nu ezita să le incluzi în alimentația ta zilnică. Îți oferim în acest scop o rețetă de mâncare de pui cu gutui caramelizate.
Galerie foto
Mâncarea are gust dulce-acrișor, este sățioasă și este perfectă pentru un prânz de toamnă savuros. Nu mai ai nevoie nici de pâine la masă pentru că este foarte consistentă și hrănitoare. Gutuile sunt fructele de toamnă cele mai potrivite pentru a fi incluse și în mâncăruri, nu doar în deserturi. Și se combină perfect cu cărnurile albe. Carnea de pui este cea mai potrivită pentru a fi combinată cu acestea.
Gutuile nu oferă doar gust și consistență mâncărurilor, dar au și o mulțime de proprietăți benefice. Conțin cantități importante de antioxidanți, care luptă împotriva radicalilor liberi, mult dăunători sănătății noastre.
Vitamina C este unul dintre acești antioxidanți și se găsește din belșug în gutui, dar nu este singura. Poți afla mai multe despre minunatele gutui răsfoind articolul despre beneficiile consumului de gutui. Iar mai jos, îți oferim rețeta unui preparat delicios cu gutui, pentru o masă copioasă de prânz.
Ingrediente
Mod de preparare
Mâncare cu gutui și pui este compusă din trei elemente pe care le vei prepara separat: carne de pui, gutui și un sos bechamel aromat. Începe cu prepararea cărnii, apoi cu gutuile și la final prepari sosul.
Pașii necesari pentru mâncare de pui cu gutui caramelizate
Pune o oală cu apa la fiert. Adaugă carnea de pui porționată, ceapa curățată și crestată ușor, rădăcina de pătrunjel și morcovul, ambele curățate, dar lăsate întregi. Adaugă și o linguriță cu sare și fierbe supa de pui până când carnea este bine pătrunsă. Nu uita să înlături spuma care se formează la suprafață.
În același timp, pregătește și gutuile. Spală-le bine până îndepărtezi tot puful de pe ele. Apoi secționează-le în sferturi și înlătură cotoarele. Mai taie încă odată sferturile de gutui pentru a obține 8 felii mai groase.
Pune feliile de gutui la caramelizat într-o tigaie cu unt topit. Presară peste ele zahăr și pudră de scorțișoară. Întoarce-le de pe o parte pe cealaltă pentru o caramelizare uniformă. Apoi transferă gutuile într-un vas și păstrează-le acoperite.
În untul rămas în tigaie adaugă făina și amestecă intens până când aceasta absoarbe tot untul. Adaugă câte un polonic din supa de pui și amestecă intens pentru omogenizarea sosului. Când ai terminat de pus toată supa, iar sosul este consistent, adaugă sare și piper, după gust, dar și pudră de nucșoară. Vei obține un sos bechamel foarte gustos și aromat.
Adaugă în sos carnea de pui și feliile de gutui și mai fierbe-le împreună pentru 5-6 minute. Savurează mâncarea caldă, alături de familie. Iar dacă ești în căutarea unei rețete de desert cu gutui, îți recomandăm să încerci rețeta de tartă cu gutui caramelizate și sos caramel.