Mini plăcinte cu vanilie și căpșuni. Rețetă simplă și ușoară
Dacă ești în căutarea unui desert cu căpșuni, simplu și ușor de preparat, avem pentru tine o rețetă de mini plăcinte cu vanilie și căpșuni. Combinația de ingrediente este, pe cât de simplă, pe atât de delicioasă.
Poți opta pentru prepararea acestor mini plăcinte la aluatul foietaj congelat. Îl găsești în toate magazinele alimentare. Însă dacă ai mai mult timp la dispoziție și dorești să te aventurezi prin bucătărie, poți prepara și aluatul foietaj. Nu ai nevoie de multe ingrediente, însă ai nevoie de timp și răbdare pentru împachetarea acestuia, în mai multe etape.
Descoperă aici și rețeta clasică pentru aluat foietaj de casă, inspirată din bucătăria franțuzească. Este aceeași rețetă pe care o puteți prepara și pentru celebrele croissante franțuzești.
Iar în contituare îți oferim lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de mini plăcinte cu vanilie și căpșuni.
Ingrediente
Mod de preparare
Dacă vei opta pentru aluatul foietaj congelat, tot ce îți mai rămâne de făcut este să prepari crema de vanilie. iar în timp ce aceasta se răcește te vei ocupa de pregătirea căpșunilor și decongelarea aluatului.
Cum prepari crema pentru mini plăcinte cu vanilie și căpșuni
Sparge ouăle într-un bol și adaugă peste ele un praf de sare și zahărul. Amestecă-le cu mixerul până când zahărul se dizolvă și obții o compoziție spumoasă. Adaugă făina și puțin lapte rece și omogenizează bine compoziția.
Pune restul de lapte la încălzit și lasă-l până atinge punctul de fierbere. Apoi toarnă-l treptat peste compoziția din bol, amestecând energic pentru omogenizare și pentru a nu se forma cocoloașe.
Transferă compoziția într-o cratiță și fierbe crema până când capătă consistența unei budinci. În ultimele 2-3 minute de fierbere adaugă vanilia, iar după stingerea focului adaugă untul tăiat în cuburi. Amestecă până când untul este topit și crema omogenizată.
Așază o folie la contact cu crema de vanilie și las-o să se răcească.
Între timp, decongelează aluatul foietaj și pregătește căpșunile.
După decongelare întinde aluatul pe masa de lucru și secționează-l în 12 de bucăți dreptunghiulare. 6 dintre bucățile de aluat le crestezi în trei locuri. Acestea vor veni deasupra mini plăcintelor.
Cum formezi și coci mini plăcintele
Înainte de a forma delicioasele mini plăcinte cu vanilie și căpșuni, pornește cuptorul la 200 de grade Celsius.
Așază dreptunghiurile de aluat întregi în tava mare a cuptorului, pe hârtie de copt. Întinde peste ele din crema de vanilie, cu ajutorul unui săculeț de decorat deserturi.
Lasă câte un cm de margine liberă a aluatului la fiecare latură și unge aceste margini cu ou bătut. Așază câte 6 căpșuni peste crema de vanilie, adăugate câte două pe rând. Așază foile de aluat crestate, așa încât în fiecare crestătură să fie câte două căpșuni.
Introdu tava în cuptor și coace delicioasele mini plăcinte cu vanilie și căpșuni timp de 15 minute, la 200 de grade Celsius.
Apoi lasă-le să se răcească și bucură-te de gustul lor delicios.
Tot din categoria deserturilor cu căpșuni, mai poți încerca și rețeta de mini tarte cu mascarpone și căpșuni.