Mozzarella pane. Rețetă de gustare simplă și rapidă

Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului: Gustare
bucătăria: Italiană

Dacă nu mai știi ce să prepari în materie de gustări simple și delicioase, încearcă rețeta de mozzarella pane. Se prepară simplu și rapid din ingrediente puține și mereu accesibile.

Maria Udrea
Publicat: 21 februarie 2023, 06:00

Galerie foto

Mozzarella pane se servește atât caldă, cât și rece, inclusă în diferite salate / Shutterstock

Mozzarella este un tip de brânză nefermentată, cu textură fină și cremoasă și un gust ușor dulceag, ce poartă amprenta laptelui. Rețeta acestui tip de brânză din bucătăria italiană a apărut în secolul al XVI-lea în Napoli. Pe atunci era preparată doar din lapte de bivoliță, însă bucătarii au adaptat-o ulterior și din lapte de oaie, de vacă sau chiar din lapte de capră. 

Citește și

Acest tip de brânză are mai multe întrebuințări în arta culinară. Este ideală, in special, pentru a gratina pizza și alte preparate culinare. O poți include în rețetele de paste, dar și în rețete delicioase și sănătoase de salate. Descoperă aici o rețetă de salată capresse în care mozzarella și roșiile sunt ingredientele primcipale.

Există mai multe sortimente de mozzarella și mai multe moduri de prezentare a acesteia. Unul dintre cele mai adorate tipuri de mozzarella este cel sub formă de bile care se păstrează în saramură. Acestea sunt și cele mai des folosite sub formă pane, după cum vei putea observa în rețeta pe care ți-o oferim mai jos.

Ingrediente

Mod de preparare

Înainte de a aprinde aragazul pentru prepararea mozzarellei sub formă pane, pregătește toate ingredientele necesare rețetei. Scurge bine biluțele de mozarella de saramura în care au stat. Le poți șterge ușor și cu un ștergar de bucătărie. Amestecă într-un bol cele două ouă, cu un praf de sare și unul de piper. În al doilea bol pune făina trecută prin sită, iar în al treilea pune pesmetul amestecat cu boiaua de ardei.

Descoperă și o rețetă de cordon bleu sau piept de pui umplut cu șuncă și cașcaval.

Cum prepari mozzarella pane

Trece toate bilele de mozzarella, pe toate părțile, mai întâi prin bolul cu făină, apoi prin amestecul de ouă și la final prin pesmet. Așază-le pe un platou presărat cu pesmet și aprinde flacăra aragazului la intensitate medie spre mare.

Așază o tigaie adâncă pe flacăra aragazului și toarnă uleiul în ea. Lasă uleiul să se încingă apoi scufundă în el bilele de mozzarella pregătite. Rumenește-le rapid pe toate pârțile până când devin aurii. Apoi, cu ajutorul unei spumiere sau a unei site, transferă-le pe prosoape de hârtie absorbante.

Importantă pentru reușita acestor gustări simple și delicioase este intensitatea focului la care se prepară biluțele de mozzarella. Dacă aceasta este scăzută, biluțele nu se rumenesc rapid, iar crusta acestora se îmbibă cu ulei. Dacă este foarte ridicată, există riscul ca biluțele să se topească și să se deformeze.

Poți servi gustările calde sau reci, simple sau incluse în diferite salate. Vor arăta perfect și pe un platou cu aperitive festive. Dacă îți plac preparatele sub formă pane, mai poți încerca și rețeta de crochete de cartofi cu cașcaval.

Citește și
Ce poți face cu friptura de porc rămasă de la grătar. Rețete care te vor cuceri pe loc
Ce poți face cu friptura de porc rămasă de la grătar. Rețete care te vor cuceri pe loc
Păstrăv la cuptor, umplut cu ierburi proaspete și felii de lămâie
Păstrăv la cuptor, umplut cu ierburi proaspete și felii de lămâie
Ciocolată caldă în stil italian. Cea mai cremoasă variantă
Ciocolată caldă în stil italian. Cea mai cremoasă variantă
Cod pane, servit cu sos de iaurt și lămâie
Cod pane, servit cu sos de iaurt și lămâie
Salată de țelină cu mere și nuci, plină de savoare și de sănătate
Salată de țelină cu mere și nuci, plină de savoare și de sănătate
Te-ar mai putea interesa și
Terină de orez cu ton și ardei copți, pentru o masă savuroasă
Terină de orez cu ton și ardei copți, pentru o masă savuroasă
Ceapă pane sub formă de floare. Un aperitiv gustos și spectaculos
Ceapă pane sub formă de floare. Un aperitiv gustos și spectaculos
Biluțe de brânză cu ardei și condimente. Rețetă de aperitiv festiv
Biluțe de brânză cu ardei și condimente. Rețetă de aperitiv festiv
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
13:21
5 mâncăruri tradiționale de Revelion din toate colțurile lumii. De la supe de fasole la deserturi sofisticate 5 mâncăruri tradiționale de Revelion din toate colțurile lumii. De la supe de fasole la deserturi sofisticate
13:11
Tradiții culinare din lume. Ce se mănâncă în noaptea de Revelion în ale țări pentru noroc Tradiții culinare din lume. Ce se mănâncă în noaptea de Revelion în ale țări pentru noroc
11:51
Cele mai bune aperitive pentru masa de Revelion. Idei și rețete pentru meniul de petrecere Cele mai bune aperitive pentru masa de Revelion. Idei și rețete pentru meniul de petrecere
06:45
Prăjitură cu cocos și caramel condensat cu mascarpone Prăjitură cu cocos și caramel condensat cu mascarpone
06:03
De ce trebuie să mănânci 12 boabe de struguri de Revelion? Superstiții legate de mâncare din întreaga lume De ce trebuie să mănânci 12 boabe de struguri de Revelion? Superstiții legate de mâncare din întreaga lume
05:56
Meniul de Revelion acasă: 12 recomandări de preparate pe care le poți pune pe masă Meniul de Revelion acasă: 12 recomandări de preparate pe care le poți pune pe masă
05:54
Rețetă de crap la cuptor cu legume. La ce temperatură se ține pentru un gust deosebit Rețetă de crap la cuptor cu legume. La ce temperatură se ține pentru un gust deosebit
05:07
Ce fel de pește se mănâncă de Revelion. Idei și sfaturi despre cum îl poți prepara Ce fel de pește se mănâncă de Revelion. Idei și sfaturi despre cum îl poți prepara
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori aroma cafelei în deserturi, îți oferim o rețetă de cremă de ciocolată și cafea, ideală pentru umplerea prăjiturilor și torturilor. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată....
2
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos....
3
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Ciorba de ciuperci este perfectă pentru zilele reci. Bogată în proteine și cu un gust foarte aromat poate fi ceea ce ai nevoie la prânz sau la cină. Se prepară foarte...
4
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
5
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Dacă îți plac prăjiturile cu brânză și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Este o prăjitură...

Parteneri

Zodia norocoasă a lunii ianuarie 2025. Care este aceasta și ce spun astrele
Zodia norocoasă a lunii ianuarie 2025. Care este aceasta și ce spun astrele
Lista scumpirilor din 2025. Cu cât vor crește cheltuielile anuale ale unui cuplu, după majorarea prețurilor
Lista scumpirilor din 2025. Cu cât vor crește cheltuielile anuale ale unui cuplu, după majorarea prețurilor
La 50 de ani, Loredana, soţia lui Andrei Nicolescu arată fabulos! Ce studii are femeia care este de o frumuseţe răpitoare
La 50 de ani, Loredana, soţia lui Andrei Nicolescu arată fabulos! Ce studii are femeia care este de o frumuseţe răpitoare
Cine e Andreea Ignat, câștigătoarea Chefi la cuțite sezonul 14. A trecut prin situații desprinse dintr-un film! Ce a trăit
Cine e Andreea Ignat, câștigătoarea Chefi la cuțite sezonul 14. A trecut prin situații desprinse dintr-un film! Ce a trăit
Melisa Döngel din Dragostea plutește în aer s-ar fi despărțit de partener. Care este statusul vieții sale personale
Melisa Döngel din Dragostea plutește în aer s-ar fi despărțit de partener. Care este statusul vieții sale personale
Electrocasnicele care afectează semnalul WiFi. Nu trebuie să pui routerul lângă ele
Electrocasnicele care afectează semnalul WiFi. Nu trebuie să pui routerul lângă ele
Rață la cuptor, cu garnitură de varză roșie
Rață la cuptor, cu garnitură de varză roșie
Alimente care te ajută să-ți menții energia în timpul iernii atunci când ești însărcinată
Alimente care te ajută să-ți menții energia în timpul iernii atunci când ești însărcinată
Celebrități care au atras atenția în ultima săptămână. Leonardo DiCaprio a participat la un meci de baschet
Celebrități care au atras atenția în ultima săptămână. Leonardo DiCaprio a participat la un meci de baschet
În ce măsură îți afectează alergarea genunchii. Ce spun specialiștii despre acest mit
În ce măsură îți afectează alergarea genunchii. Ce spun specialiștii despre acest mit
fresh

Doradă la cuptor cu cartofi. Ce mai poți să adaugi pentru un gust delicios

Doradă la cuptor cu cartofi. Ce mai poți să adaugi pentru un gust delicios

Ruladă cu cremă de mentă și glazură de ciocolată

Ruladă cu cremă de mentă și glazură de ciocolată

Choux à la crème cu vanilie și frișcă. Un desert delicios și elegant

Choux à la crème cu vanilie și frișcă. Un desert delicios și elegant

Prăjitură cu cocos și caramel condensat cu mascarpone

Prăjitură cu cocos și caramel condensat cu mascarpone

De ce trebuie să mănânci 12 boabe de struguri de Revelion? Superstiții legate de mâncare din întreaga lume

De ce trebuie să mănânci 12 boabe de struguri de Revelion? Superstiții legate de mâncare din întreaga lume