Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun

Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului: Gustare
bucătăria: Internațională

Dacă îți place pateul de pui sau pateurile vegetale, încearcă și rețeta de pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Te va cuceri gustul delicios al pateului precum și textura cremoasă, dar și combinația cu jeleul de merișoare.

Maria Udrea
Publicat: 18 aprilie 2024, 05:02

Galerie foto

Pateul poate fi servit pe felii de pâine sau în cupe de legume / Profimedia Images

Pateul este ideal pentru micul dejun, dar și pentru platourile cu aperitive festive. Poate fi servit pe felii de pâine prăjită, pe biscuiți sărați, în cupe de ardei sau de roșii, dar și în coșulețe crocante din aluat fraged. Ouăle umplute cu pate sunt printre cele mai populare aperitive de pe un platou festiv.

Citește și

Poți prepara pate atât din ficat de pasăre cât și din ficat de vită sau de porc. Mai poți prepara pate și din legume sau alte ingrediente vegetale. Este la fel de gustos, dar și sănătos.

Una dintre rețetele de pate vegetal pe care ți-o recomandăm s-o încerci, este rețeta de pate de post din linte cu ciuperci și nuci. Iar în continuare îți oferim rețeta detaliată pentru a prepara și tu deliciosul pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi vei pregăti ingredientele pentru prepararea pateului. Ficatul de gâscă trebuie curățat de grăsimi, tendoane și de pielițe. Apoi se ține în lapte rece timp de 30 de minute pentru a se coagula sângele din interior.

În acest interval de timp rumenește fulgii de migdale, într-o tigaie antiaderentă. Nu necesită timp îndelungat de rumenire ci doar atât cât să devină ușor crocanți.

Cum prepari pate de gâscă cu merișoare

Scurge ficatul de gâscă din laptele în care a stat, apoi tamponează-l cu prosoape de hârtie. Așază o tigaie antiaderentă pe flacăra aragazului și pune 50 gr de unt în ea. După topirea untului  adaugă ficatul de gâscă și rumenește-l bine pe toate părțile.

Apoi toarnă lichiorul peste ficat și fierbe ficatul în sosul format până când se pătrunde bine și se evaporă alcoolul.

Asezonează-l spre final de fierbere cu sare și piper, după propriul gust.

Adaugă 50 gr de unt în bolul robotului, iar peste acesta adaugă ficatul bine rumenit, împreună cu sosul din tigaie. Mai adaugă și merișoarele deshidratate, dar și fulgii de migdale. Pornește robotul și pasează bine toate ingredientele, până când se transformă într-o pastă omogenă cu textura cremoasă.

Gustă pateul și potrivește-i gustul cu sare și piper. Apoi pune-l într-un bol de servire sau în borcane de sticlă. Uniformizează-i frumos suprafața pentru a-l glazura cu jeleu.

Cum prepari jeleul de merișoare

Mai întâi pune gelatina într-un bol și adaugă apă peste ea, atât cât să fie bine acoperită. Las-o la hidratat. Pune dulceața de merișoare într-o crăticioară și adaugă lichiorul peste ea. Așază crăticioara pe flacăra aragazului și încălzește bine dulceața, amestecând pentru omogenizare. După ce devine mai fluidă trece-o printr-o sită, pentru a deveni foarte fină.

Scurge gelatina hidratată și adaug-o în sosul de merișoare fierbinte. Amestecă intens pentru a se dizolva bine gelatina și a se omogeniza jeleul. Apoi întinde jeleul uniform, deasupra pateului de gâscă. Pune deliciosul pate de gâscă cu merișoare la rece până când jeleul devine ferm.

Pateul de gâscă glazurat cu jeleu poate fi păstrat până la 2 săptămâni la frigider, în vase închise ermetic.

Dacă vrei să încerci un pate de pește și nu ai idee pe care să-l alegi, îți recomandăm o rețetă de pate de somon afumat cu hrean, sănătos și delicios.

Citește și
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Te-ar mai putea interesa și
Fulgi de ovăz cu fructe de pădure la cuptor. Rețetă pentru un mic dejun sănătos
Fulgi de ovăz cu fructe de pădure la cuptor. Rețetă pentru un mic dejun sănătos
Ouă prăjite în pâine. Rețetă pentru un mic dejun savuros
Ouă prăjite în pâine. Rețetă pentru un mic dejun savuros
Tocinei de cartofi cu brânză. Rețetă pentru micul dejun
Tocinei de cartofi cu brânză. Rețetă pentru micul dejun
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
08:07
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
06:32
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă
05:28
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat
20 noiembrie, 05:25
Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente
20 noiembrie, 05:12
Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid
20 noiembrie, 04:01
Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post
19 noiembrie, 06:52
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
19 noiembrie, 06:00
Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
Un român povesteşte cum e să lucrezi la stat în Elveţia. "Nu ştiu de ce spuneţi voi că e o ţară scumpă"
Un român povesteşte cum e să lucrezi la stat în Elveţia. "Nu ştiu de ce spuneţi voi că e o ţară scumpă"
Iubita fiului miliardarului Ion Țiriac, cu „inima frântă”. Mesaj plin de emoție: „Nu va mai fi la fel fără tine!”
Iubita fiului miliardarului Ion Țiriac, cu „inima frântă”. Mesaj plin de emoție: „Nu va mai fi la fel fără tine!”
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Berk Oktay revine în atenția fanilor cu un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Berk Oktay revine în atenția fanilor cu un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Cum să eviți constipația la copii: alimentele care te pot ajuta să le reglezi tranzitul
Cum să eviți constipația la copii: alimentele care te pot ajuta să le reglezi tranzitul
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la spectacol cu sora ei mai mică, Grace
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la spectacol cu sora ei mai mică, Grace
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
fresh

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare