Plăcintă cu iaurt și urdă, îmbogățită cu stafide și aromată cu lămâie
Pentru momentele dulci ale zilei, poți prepara o rețetă de plăcintă cu iaurt și urdă, îmbogățită cu stafide și aromată cu lămâie. Este o rețetă de desert simplu și ușor de preparat, iar ingredientele sunt dintre cele mai populare.
Plăcintele cu brânză fac parte dintre rețetele tradiționale, mult adorate de iubitorii deserturilor cu brânză. Se prepară destul de simplu și ușor, adaptând cantitățile ingredientelor după gustul fiecăruia. Plăcintele cu brânză pot fi preparate atât dulci cât și sărate, combinând mai multe tipuri de brânzeturi. De asemenea și aluaturile pot fi preparate în mai multe moduri. Se pot face plăcinte cu aluat fraged, aluat foietaj, aluat dospit sau cu foi speciale pentru plăcintă.
Toate tipurile de aluat pot fi preparate în casă, chiar și foile subțiri de plăcintă. Descoperă și rețeta pentru aluat foietaj preparat în casă, inspirată din bucătăria franțuzească. Iar mai hos îți oferim rețeta detaliată cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas pentru delicioasa plăcintă cu iaurt și urdă, îmbogățită cu stafide și aromată cu lămâie.
Ingrediente
Mod de preparare
Dacă optezi pentru a prepara aluatul pentru foi subțiri de plăcintă în casă – descoperă aici rețeta. Iar dacă optezi pentru foile din comerț, acestea necesită un timp de decongelare pentru a le putea întinde și modela.
Cum prepari rețeta de plăcintă cu iaurt și urdă
După ce ai decongelat foile de plăcintă poți pregăti umplutura de iaurt cu urdă. Pune într-un bol urda cu iaurtul și amestecă-le până când se omogenizează bine compoziția. În alt bol sparge ouăle și adaugă zahărul simplu și pe cel vanilat peste ele. Amestecă-le cu mixerul până când devin spumoase și granulele de zahăr nu se mai simt.
Răzuiește coaja de la o lămâie bine spălată și adaug-o în compoziția de ouă. Apoi încorporează în această compoziție și amestecul de iaurt cu urdă. Adaugă și stafidele pe care le clătești ușor cu apă caldă și le scurgi bine.
Înainte de a forma plăcinta pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi așază hârtie de copt într-o tavă cu dimensiunile aproximative de 23/30 cm.
Pentru a forma plăcinta împarte foile de plăcintă în trei grupuri de câte 4 sau 5 foi, în funcție de câte găsești în pachet. Împarte și compoziția de brânză cu iaurt și ouă tot în trei părți. Topește untul pe baie de aburi sau la microunde și unge foile de plăcintă cu el.
Așază în tavă primul strat de 4 foi, unse cu unt între ele. Întinde peste ele prima parte din compoziția de umplutură. Așază al doilea strat de foi, a doua parte de compoziție și continuă cu al treilea strat de foi și a treia parte de compoziție.
Pune tava în cuptor și coace delicioasa plăcintă cu iaurt și urdă timp de 40-45 de minute la 180 de grade Celsius sau pană când se rumenește frumos deasupra. După coacere lasă plăcinta să se răcească pentru a o putea porționa frumos. Decoreaz-o cu zahăr pudră în timpul servirii.