Plăcinte cu brânză și verdeață, preparate la tigaie

Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului: Gustare
bucătăria: Internațională

Dacă ești în căutarea unor rețete de preparate savuroase pentru micul dejun, pune pe listă și rețeta de plăcinte cu brânză și verdeață, preparate la tigaie. Sunt și gustoase, dar și foarte consistente.

Maria Udrea
Publicat: 6 octombrie 2023, 06:00

Galerie foto

Plăcintele cu brânză și verdeață pot fi servite calde, la micul dejun / Shutterstock

Compoziția de brânzeturi amestecate cu multă verdeață este foarte populară pentru rețetele de plăcinte și tarte sărate. Poți adăuga brânzeturile preferate, la fel și verdețurile. Iar modelate în forme mai mici și preparate la tigaie, plăcintele vor fi mai practice, putând fi luate și în pachețelul de la școală sau de la birou. Mai pot fot fi coapte și în cuptor, dar la tigaie sunt mai interesante și ies mai gustoase. Iar un alt mod de a prepara plăcintele este la aparatul de sandvișuri.

Citește și

Le poți servi calde sau reci, simple sau cu diferite salate și sosuri. Cel mai potrivit sos este cel de iaurt cu castraveți – descoperă aici rețeta.

Dacă te-am convins să le prepari, îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii de urmat.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu prepararea aluatului care necesită frământare și dospire, dar înainte de asta, adună pe masa de lucru toate ingredientele necesare. Lasă-le la temperatura camerei cel puțin 30 de minute, pentru reușita unui aluat pufos și delicios, precum aluatul pentru gogoși.

Cum prepari aluatul pentru plăcinte cu brânză și verdeață la tigaie

După ce ingredientele s-au relaxat suficient la temperatura camerei, trece făina prin sită într-un bol de frământare a aluatului. Apoi creează o gropiță în mijlocul ei. Amestecă într-un pahar drojdia cu o linguriță de zahăr și puțin lapte cald. Toarnă acest amestec în gropița din mijlocul făinii.

Acoperă bolul cu un ștergar curat și așteaptă 10 minute să se activeze drojdia. Apoi poți începe amestecarea ingredientelor adăugând treptat uleiul, alternând cu laptele cald în care dizolvi și sarea. Frământă aluatul până când devine compact și nelipicios. Acoperă din nou bolul cu ștergarul și lasă aluatul să se dospească pentru aproximativ o oră sau până când își dublează volumul.

După dospire împarte aluatul în 10 bucăți aproximativ egale. Modelează-le formă de bile.

Pentru umplutura de brânză cu verdeață, doar va trebui să amesteci într-un bol toate brânzeturile cu toate verdețurile tocate.

Pentru a forma plăcintele, cu ajutorul unui sucitor de aluaturi vei întinde pe rând bilele de aluat în câte o foaie circulară de aproximativ 15 cm diametrul. Adaugă câte o lingură din compoziția de brânză cu verdețuri la mijlocul acestora. Apoi adună marginile aluatului peste compoziție. Modelează bine aluatul peste umplutură, astfel încât aceasta să nu iasă din aluat. Presează ușor plăcintele astfel formate cu podul palmei, pentru a le aplatiza puțin.

Pune tigaia la încins, unsă cu puțin ulei și coace delicioasele plăcinte cu brânză și verdeață, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă.

O altă rețetă de plăcinte la tigaie pe care ți-o recomandăm pentru data următoare este cea de plăcinte ardelenești cu cartofi.

Citește și
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Tartă trandafir cu mere și miere. Rețeta unui desert spectaculos
Tartă trandafir cu mere și miere. Rețeta unui desert spectaculos
Te-ar mai putea interesa și
Cornuri pufoase cu unt. Rețetă pentru micul dejun
Cornuri pufoase cu unt. Rețetă pentru micul dejun
Brânzoaice cu stafide și aluat pufos. Plăcințele cu brânză ca la bunica
Brânzoaice cu stafide și aluat pufos. Plăcințele cu brânză ca la bunica
Pariziene cu mere. Rețetă de cornuri delicioase și aspectuoase
Pariziene cu mere. Rețetă de cornuri delicioase și aspectuoase
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
20 noiembrie, 05:25
Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente
20 noiembrie, 05:12
Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid
20 noiembrie, 04:01
Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post
19 noiembrie, 06:52
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
19 noiembrie, 06:00
Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii
19 noiembrie, 05:45
Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros
18 noiembrie, 06:49
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
18 noiembrie, 06:17
Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Pluto în Vărsător aduce schimbări majore. Cât va dura perioada de transformare pentru nativii din zodiac
Pluto în Vărsător aduce schimbări majore. Cât va dura perioada de transformare pentru nativii din zodiac
România, lovită de un ciclon polar. Zonele unde ninge consistent şi temperaturile scad dramatic
România, lovită de un ciclon polar. Zonele unde ninge consistent şi temperaturile scad dramatic
Iubita fiului miliardarului Ion Țiriac, cu „inima frântă”. Mesaj plin de emoție: „Nu va mai fi la fel fără tine!”
Iubita fiului miliardarului Ion Țiriac, cu „inima frântă”. Mesaj plin de emoție: „Nu va mai fi la fel fără tine!”
Cine a câștigat prima bombă cu amulete din sezonul 14. Alexia și Aris Eram au dat verdictul: „Nu mi-a plăcut deloc gustul”
Cine a câștigat prima bombă cu amulete din sezonul 14. Alexia și Aris Eram au dat verdictul: „Nu mi-a plăcut deloc gustul”
Marlene Favela și-a împodobit casa de sărbători. Fiica sa a furat toate privirile în mediul online
Marlene Favela și-a împodobit casa de sărbători. Fiica sa a furat toate privirile în mediul online
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Piure de cartofi cu usturoi, de post
Piure de cartofi cu usturoi, de post
Înscrierea la clasa pregătitoare 2025 amp;#8211; 2026. Ce condiții impune Ministerul Educației pentru copiii care nu au mers la grădiniță
Înscrierea la clasa pregătitoare 2025 amp;#8211; 2026. Ce condiții impune Ministerul Educației pentru copiii care nu au mers la grădiniță
Jennifer Lopez a împărtășit noi fotografii din interiorul conacului ei de 68 de milioane de dolari din Bel Air, California. Diva încearcă să vândă proprietatea pe care a împărțit-o cu Ben Affleck
Jennifer Lopez a împărtășit noi fotografii din interiorul conacului ei de 68 de milioane de dolari din Bel Air, California. Diva încearcă să vândă proprietatea pe care a împărțit-o cu Ben Affleck
Ce sunt fațetele dentare. La ce se folosesc și cine le poate purta
Ce sunt fațetele dentare. La ce se folosesc și cine le poate purta
fresh

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii

Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros

Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post