Plăcinte cu brânză și verdeață, preparate la tigaie
Dacă ești în căutarea unor rețete de preparate savuroase pentru micul dejun, pune pe listă și rețeta de plăcinte cu brânză și verdeață, preparate la tigaie. Sunt și gustoase, dar și foarte consistente.
Compoziția de brânzeturi amestecate cu multă verdeață este foarte populară pentru rețetele de plăcinte și tarte sărate. Poți adăuga brânzeturile preferate, la fel și verdețurile. Iar modelate în forme mai mici și preparate la tigaie, plăcintele vor fi mai practice, putând fi luate și în pachețelul de la școală sau de la birou. Mai pot fot fi coapte și în cuptor, dar la tigaie sunt mai interesante și ies mai gustoase. Iar un alt mod de a prepara plăcintele este la aparatul de sandvișuri.
Le poți servi calde sau reci, simple sau cu diferite salate și sosuri. Cel mai potrivit sos este cel de iaurt cu castraveți – descoperă aici rețeta.
Dacă te-am convins să le prepari, îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii de urmat.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu prepararea aluatului care necesită frământare și dospire, dar înainte de asta, adună pe masa de lucru toate ingredientele necesare. Lasă-le la temperatura camerei cel puțin 30 de minute, pentru reușita unui aluat pufos și delicios, precum aluatul pentru gogoși.
Cum prepari aluatul pentru plăcinte cu brânză și verdeață la tigaie
După ce ingredientele s-au relaxat suficient la temperatura camerei, trece făina prin sită într-un bol de frământare a aluatului. Apoi creează o gropiță în mijlocul ei. Amestecă într-un pahar drojdia cu o linguriță de zahăr și puțin lapte cald. Toarnă acest amestec în gropița din mijlocul făinii.
Acoperă bolul cu un ștergar curat și așteaptă 10 minute să se activeze drojdia. Apoi poți începe amestecarea ingredientelor adăugând treptat uleiul, alternând cu laptele cald în care dizolvi și sarea. Frământă aluatul până când devine compact și nelipicios. Acoperă din nou bolul cu ștergarul și lasă aluatul să se dospească pentru aproximativ o oră sau până când își dublează volumul.
După dospire împarte aluatul în 10 bucăți aproximativ egale. Modelează-le formă de bile.
Pentru umplutura de brânză cu verdeață, doar va trebui să amesteci într-un bol toate brânzeturile cu toate verdețurile tocate.
Pentru a forma plăcintele, cu ajutorul unui sucitor de aluaturi vei întinde pe rând bilele de aluat în câte o foaie circulară de aproximativ 15 cm diametrul. Adaugă câte o lingură din compoziția de brânză cu verdețuri la mijlocul acestora. Apoi adună marginile aluatului peste compoziție. Modelează bine aluatul peste umplutură, astfel încât aceasta să nu iasă din aluat. Presează ușor plăcintele astfel formate cu podul palmei, pentru a le aplatiza puțin.
Pune tigaia la încins, unsă cu puțin ulei și coace delicioasele plăcinte cu brânză și verdeață, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă.
O altă rețetă de plăcinte la tigaie pe care ți-o recomandăm pentru data următoare este cea de plăcinte ardelenești cu cartofi.