Prăjitură cu cireșe și iaurt. Desert delicios, de vară

Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Internațională

Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicios și ușor de pregătit, perfect pentru sezonul cireșelor, încearcă rețeta de prăjitură cu cireșe și iaurt. Nu ai nevoie de multe ingrediente și nu vei petrece nici mult timp preparându-l.

Maria Udrea
Publicat: 8 iunie 2024, 04:44

Galerie foto

Cireșele aduc un plus de gust și culoare prăjiturii / Shutterstock

Prăjitura are o textură pufoasă și umedă datorită iaurtului. Iar cireșele adaugă o aromă dulce și o ușoară aciditate, echilibrând gustul. Este ideală pentru a fi savurată alături de o ceașcă de ceai sau cafea. Și este perfectă pentru orice ocazie, de la întâlniri de familie până la petreceri cu prietenii. Este un desert simplu, dar rafinat, care va fi cu siguranță apreciat de toți cei care îl gustă.

Citește și

Cireșele nu sunt doar delicioase, ci și extrem de benefice pentru sănătate. Fie că le consumi proaspete sau le integrezi în diverse preparate, aceste fructe sunt o alegere excelentă pentru o dietă echilibrată și sănătoasă. Sunt extrem de versatile și pot fi consumate proaspete, adăugate în salate, folosite în deserturi precum tarte, prăjituri, clătite, sau transformate în gemuri, compoturi și sucuri. De asemenea, cireșele pot fi utilizate pentru a aromatiza diverse băuturi, inclusiv cocktailuri și limonade.

Descoperă și o rețetă de chisăliță de cireșe, un altfel de compot rece, de vară. Iar mai jos îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari pentru rețeta de prăjitură cu cireșe și iaurt.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea cireșelor. Spală bine cireșele și îndepărtează sâmburii cu dispozitivul special sau cu o agrafă. Pune-le într-un bol și presară puțin zahăr peste ele, din cantitatea menționată în rețetă. Lasă-le deoparte până când prepari aluatul pentru prăjitură.

Cum prepari aluatul pentru prăjitură cu cireșe și iaurt

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și tapetează o tavă de aproximativ 25×35 cm cu hârtie de copt sau unge-o cu unt și presară făină.

Într-un bol mare, amestecă ouăle cu zahărul până când obții o spumă pufoasă și de culoare deschisă. Adaugă iaurtul și uleiul, amestecând continuu până la omogenizare.

Într-un alt bol, amestecă făina trecută prin sită cu praful de copt, zahărul vanilat și praful de sare. Încorporează treptat amestecul de făină în compoziția lichidă, amestecând ușor pentru a evita formarea cocoloașelor. Folosește o spatulă sau un tel pentru a obține un aluat omogen.

Toarnă jumătate din aluat în tavă și nivelează-l uniform. Distribuie uniform o parte din cireșe deasupra primului strat de aluat.

Toarnă restul de aluat peste cireșe, acoperindu-le uniform. Apoi adaugă și celelalte cireșe și presează-le ușor n aluat.

Pune tava în cuptorul preîncălzit și coace prăjitura timp de 35-40 de minute la 180 de grade Celsius sau până când devine aurie și trece testul cu scobitoarea. Acest test se face introducând scobitoarea în mijlocul prăjiturii, iar când o extragi trebuie să iasă curată.

După coacere lasă prăjitura să se răcească complet în tavă, apoi taie-o în pătrate sau dreptunghiuri.

Presară zahăr pudră deasupra înainte de servire, dacă dorești.

Dacă mai vrei să prepari și alte deserturi cu cireșe, îți mai recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură cu cireșe și cremă de brânză.

Citește și
Papanași cu iaurt în aluat, serviți cu dulceață și smântână
Papanași cu iaurt în aluat, serviți cu dulceață și smântână
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
Vinete marinate cu usturoi, ideale ca garnitură sau ca aperitiv
Vinete marinate cu usturoi, ideale ca garnitură sau ca aperitiv
Ardei umpluți cu carne la cuptor, pentru un prânz savuros
Ardei umpluți cu carne la cuptor, pentru un prânz savuros
Gem de prune la cuptor. Rețeta simplă și rapidă
Gem de prune la cuptor. Rețeta simplă și rapidă
Te-ar mai putea interesa și
Pandișpan cu prune și scorțișoară, decorat cu fulgi de migdale
Pandișpan cu prune și scorțișoară, decorat cu fulgi de migdale
Prăjitură de post cu prune, simplă și ușor de preparat
Prăjitură de post cu prune, simplă și ușor de preparat
Prăjitură cu prune și migdale, glazurată cu ciocolată albă
Prăjitură cu prune și migdale, glazurată cu ciocolată albă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
07:47
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
06:14
Tartă cu trandafiri din mere și cremă de vanilie Tartă cu trandafiri din mere și cremă de vanilie
5 septembrie, 06:24
Cum se face mustul. Pașii de urmat ca să obții o băutură aromată Cum se face mustul. Pașii de urmat ca să obții o băutură aromată
5 septembrie, 06:17
Dulceață de prune cu nuci, mai gustoasă și mai consistentă Dulceață de prune cu nuci, mai gustoasă și mai consistentă
4 septembrie, 07:37
Tot ce ai nevoie să știi despre sosul de soia. 10 lucruri pe care probabil nu le cunoșteai Tot ce ai nevoie să știi despre sosul de soia. 10 lucruri pe care probabil nu le cunoșteai
4 septembrie, 06:53
Cât se fierbe dulceața de prune. Ce să adaugi pentru o aromă perfectă Cât se fierbe dulceața de prune. Ce să adaugi pentru o aromă perfectă
3 septembrie, 06:56
Gem de prune fără zahăr. O rețetă simplă și ușoară Gem de prune fără zahăr. O rețetă simplă și ușoară
3 septembrie, 06:49
Tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă, simplă și ușor de preparat Tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă, simplă și ușor de preparat
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnă
Roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnă
Dacă îți plac roșiile deshidratate folosite la rețetele de pizza, paste sau diferite salate, încearcă rețeta de roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnă. Te vei bucura de ele...
2
Salată de vinete fără ulei, cremoasă și ușoară
Salată de vinete fără ulei, cremoasă și ușoară
Această salată de vinete fără ulei este o variantă mai ușoară și mai sănătoasă a rețetei tradiționale, păstrând gustul delicios al vinetelor coapte, dar fără grăsimi adăugate. Este o alegere excelentă...
3
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Rețeta de ruladă cu mascarpone și fructe este un desert rafinat și elegant, care încântă atât papilele cât și privirile. Este perfect pentru răsfățul dulce de zi cu zi sau pentru...
4
Ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Trucuri pentru o friptură fragedă și aromată
Ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Trucuri pentru o friptură fragedă și aromată
Nu ai cum să dai greș cu o tavă de ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Indiferent că pregătești o masă pentru familie sau pentru invitați este...
5
Zacuscă de ciuperci ca la bunica. Pașii și ingredientele care o fac gustoasă
Zacuscă de ciuperci ca la bunica. Pașii și ingredientele care o fac gustoasă
Zacusca de ciuperci este un preparat pe care trebuie să îl ai în cămară. Este un aperitiv, o garnitură sau chiar un fel principal delicios și versatil care te va încânta...

Parteneri

Prune deshidratate, de casă. Mai multe metode pentru deshidratare
Prune deshidratate, de casă. Mai multe metode pentru deshidratare
O stea va exploda pe cer în septembrie 2024. Cum şi când se va vedea nova
O stea va exploda pe cer în septembrie 2024. Cum şi când se va vedea nova
Cine e şi cum arată soţia lui Ionel Ganea. Bărbatul şi-ar fi bătut un vecin şi s-a ales cu dosar penal
Cine e şi cum arată soţia lui Ionel Ganea. Bărbatul şi-ar fi bătut un vecin şi s-a ales cu dosar penal
Insula Iubirii sezon 8. Diandra, reacție neașteptată după ce Iustina a jignit-o în emisiune. Ce a putut să spună ispita
Insula Iubirii sezon 8. Diandra, reacție neașteptată după ce Iustina a jignit-o în emisiune. Ce a putut să spună ispita
Özge Yağız vorbește într-un interviu recent despre dificultățile din cariera de actriță. Ce a făcut-o să-și urmeze visul
Özge Yağız vorbește într-un interviu recent despre dificultățile din cariera de actriță. Ce a făcut-o să-și urmeze visul
OpenAI va permite accesul guvernului SUA la modelul său AI. Ce vor testa autoritățile
OpenAI va permite accesul guvernului SUA la modelul său AI. Ce vor testa autoritățile
Gem de gogonele, aromat cu vanilie
Gem de gogonele, aromat cu vanilie
Crackers cu cartofi dulci. Rețeta unei gustări rapide și gustoase
Crackers cu cartofi dulci. Rețeta unei gustări rapide și gustoase
Elton John a dezvăluit că o infecție „gravă” i-a afectat vederea: „Mă vindec, dar este un proces extrem de lent”
Elton John a dezvăluit că o infecție „gravă” i-a afectat vederea: „Mă vindec, dar este un proces extrem de lent”
Alimente de evitat pe căldură. Te fac să transpiri mai mult și cresc disconfortul termic
Alimente de evitat pe căldură. Te fac să transpiri mai mult și cresc disconfortul termic
fresh

Cât se fierbe dulceața de prune. Ce să adaugi pentru o aromă perfectă

Cât se fierbe dulceața de prune. Ce să adaugi pentru o aromă perfectă

Tot ce ai nevoie să știi despre sosul de soia. 10 lucruri pe care probabil nu le cunoșteai

Tot ce ai nevoie să știi despre sosul de soia. 10 lucruri pe care probabil nu le cunoșteai

Dulceață de prune cu nuci, mai gustoasă și mai consistentă

Dulceață de prune cu nuci, mai gustoasă și mai consistentă

Cum se face mustul. Pașii de urmat ca să obții o băutură aromată

Cum se face mustul. Pașii de urmat ca să obții o băutură aromată

Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc

Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc