Prăjitură cu mandarine și glazură de ciocolată. Desert foarte aromat

Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Internațională

Pentru că citricele sunt mai gustoase și mai aromate la noi, în sezonul rece, profită din plin de ele și include-le în deserturi savuroase. Una dintre rețetele cu citrice pe care ți-o recomandăm este cea de prăjitură cu mandarine și glazură de ciocolată.

Maria Udrea
Publicat: 18 ianuarie 2024, 04:00

Galerie foto

Atât blatul prăjiturii cât și glazura sunt aromate cu mandarine / Shutterstock

Este rețeta unui desert foarte aromat, cu o textură ușor umedă și o culoare cuceritoare. Este simplă și ușoară și nu necesită multe ingrediente. Rețeta de prăjitură poate fi preparată atât cu mandarine cât și cu portocale sau chiar cu clementine. Se poate opta pentru fructele preferate sau pentru cât de dulce și de aromată se dorește prăjitura. De obicei, portocalele au gust mai acrișor, însă coaja lor este mai aromată. Foarte important este să optezi pentru fructe netratate, pentru a putea folosi și coaja acestora.

Citește și

Glazura de ciocolată poate fi aromatizată, după preferințe, însă va fi delicioasă cu aromă de mandarine. Pentru reușita unei glazuri perfecte, optează pentru ciocolată de calitate, cu procent de cacao mai mare de 55%.

Descoperă aici și rețeta clasică pentru glazură de ciocolată, folosită la decorarea torturilor, eclerelor sau a altor prăjituri. Iar în continuare îți oferim rețeta detaliată pentru a prepara și tu delicioasa prăjitură cu mandarine și glazură de ciocolată.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea ingredientelor pentru blatul prăjiturii. Mai întâi curăță 2 mandarine de coajă și pune feliile în recipientul unui blender. Spală bine cea de-a treia mandarină cu apă caldă și bicarbonat de sodiu. Clătește-o bine și șterge-o, apoi tai-o în felii cu coajă cu tot. Pune feliile în recipientul blenderului și transformă totul într-un piure delicios, aromat și frumos colorat.

Cum prepari blatul pentru prăjitură cu mandarine și glazură de ciocolată

Înainte de a începe să amesteci ingredientele pentru blatul prăjiturii pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi pune hârtie într-o tavpă cu dimensiunile de 20/30 sau într-o tavă clasică de chec.

Sparge ouăle într-un bol și adaugă peste ele un praf de sare și cele două tipuri de zahăr. Amestecă-le cu mixerul până când obții o compoziție spumoasă și deschisă la culoare.

Adaugă pe rând:  piureul de mandarine, uleiul și omogenizează după fiecare.  Amestecă făina cu praful de copt și încorporează treptat acest amestec în compoziția de mai sus.

Întinde compoziția pentru blatul prăjiturii în tava pregătită. Pune tava în cuptor și coace prăjitura pentru 20-25 de minute, la 180 de grade Celsius. După coacere, scoate prăjitura pe un grătar și las-o să se răcească.

Cum prepari glazura de ciocolată cu mandarine

Când prăjitura s-a răcit, poți prepara glazura. Pune într-o crăticioară smântâna pentru frișcă și sucul de mandarină. Încălzește compoziția până aproape de punctul de fierbere. Apoi adaugă ciocolata ruptă și unul. Amestecă intens până la topirea ingredientelor și omogenizarea compoziției. Întinde imediat glazura de ciocolată peste prăjitura răcită.

Lasă delicioasa prăjitură cu mandarine și glazură de ciocolată la loc răcoros până când glazura de ciocolată devine mai consistentă. Apoi o poți porționa și savura cu poftă, alături de cei dragi.

Tot din categoria rețetelor de deserturi cu citrice îți mai recomandăm și rețeta pentru prăjitura Fanta, preparată cu suc proaspăt de portocale.

 

Citește și
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
Prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată
Prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine
Dulceață de rubarbă. Rețetă simplă, fără arome adăugate
Dulceață de rubarbă. Rețetă simplă, fără arome adăugate
Vichyssoise, o rețetă de supă cremă de praz și cartofi
Vichyssoise, o rețetă de supă cremă de praz și cartofi
Te-ar mai putea interesa și
Prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată
Prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată
Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie
Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie
Profiterol cu vanilie și ciocolată. Rețetă de cofetărie
Profiterol cu vanilie și ciocolată. Rețetă de cofetărie
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
06:24
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
06:00
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
19 mai, 06:52
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
19 mai, 06:40
Crumble cu rubarbă și căpșuni. Rețeta unui desert simplu și rapid Crumble cu rubarbă și căpșuni. Rețeta unui desert simplu și rapid
18 mai, 07:36
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
18 mai, 06:15
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
17 mai, 07:39
Brioșe cu mascarpone și rubarbă. Desert simplu, de sezon Brioșe cu mascarpone și rubarbă. Desert simplu, de sezon
17 mai, 06:05
Tort cu două tipuri de mousse, unul de ciocolată și altul de căpșuni Tort cu două tipuri de mousse, unul de ciocolată și altul de căpșuni
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
Dacă nu mai ai idei ce să prepari pentru una dintre gustările zilei, îți recomandăm să încerci o rețetă de pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă....
2
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Dacă îți plac preparatele pe bază de ciuperci îți recomandăm să încerci și rețeta de ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Se prepară ușor, este simplă și conține doar câteva...
3
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
Dacă ești în căutarea unei rețete de blat pentru tort, mai altfel decât cea clasică, poți încerca rețeta de blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție. Te va cuceri atât...
4
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine
Dacă ești în căutarea unei rețete de tort mai deosebită și ca gust și ca aspect, rețeta de tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine poate fi alegerea...
5
Rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Rețetă simplă și rapidă
Rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Rețetă simplă și rapidă
Dacă ai prin bucătărie forme conice pentru copt rulouri sau cornete, poți încerca și rețeta noastră de rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Este o rețetă mai rapidă și mai...

Parteneri

Care este secretul pentru a dezvolta masa musculară. Se pare că cheia stă în alegerea mic dejunului
Care este secretul pentru a dezvolta masa musculară. Se pare că cheia stă în alegerea mic dejunului
Lista alimentelor periculoase care nu vor putea fi vândute în apropierea şcolilor. Comercianţii cred că legea este imposibilă
Lista alimentelor periculoase care nu vor putea fi vândute în apropierea şcolilor. Comercianţii cred că legea este imposibilă
Cunoscutul milionar român ajuns la sapă de lemn, ca Irinel Columbeanu, a primit o altă lovitură!
Cunoscutul milionar român ajuns la sapă de lemn, ca Irinel Columbeanu, a primit o altă lovitură!
Cele două zodii care sunt favoritele universului în luna mai 2024. Vor avea parte de surprize cerești
Cele două zodii care sunt favoritele universului în luna mai 2024. Vor avea parte de surprize cerești
Taro Emir Tekin și Beril Pozam apar împreună pe coperta unei reviste din Turcia. Aceasta este călătoria actriței pentru regăsirea de sine
Taro Emir Tekin și Beril Pozam apar împreună pe coperta unei reviste din Turcia. Aceasta este călătoria actriței pentru regăsirea de sine
Cele „câteva momente de glorie” care au dus la „8 ani de durere” pentru Elon Musk. Ce a pățit miliardarul
Cele „câteva momente de glorie” care au dus la „8 ani de durere” pentru Elon Musk. Ce a pățit miliardarul
Eclere cu vanilie și căpșuni
Eclere cu vanilie și căpșuni
Sarcini simple pentru adolescenți. Cum îi înveți pe copii să se implice în treburile zilnice
Sarcini simple pentru adolescenți. Cum îi înveți pe copii să se implice în treburile zilnice
Jennifer Lopez a apreciat o postare despre relațiile nesănătoase, în contextul în care se zvonește că ea și Affleck ar fi la un pas de divorț
Jennifer Lopez a apreciat o postare despre relațiile nesănătoase, în contextul în care se zvonește că ea și Affleck ar fi la un pas de divorț
Băuturi pentru sănătatea plămânilor. Efectele benefice asupra acestor organe vitale
Băuturi pentru sănătatea plămânilor. Efectele benefice asupra acestor organe vitale
fresh

Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged

Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged

Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele

Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele

Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile

Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile

Crumble cu rubarbă și căpșuni. Rețeta unui desert simplu și rapid

Crumble cu rubarbă și căpșuni. Rețeta unui desert simplu și rapid

Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros

Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros