Prăjitură cu vișine și cacao. Un desert de vară cu gust delicios și aspect pe măsură

Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Românească

S-au copt vișinele și vrei să profiți din plin de gustul lor? Include-le și în deserturi delicioase precum o prăjitură cu vișine și cacao. Vișinele oferă deserturilor gust ușor acrișor și aspect colorat.

Maria Udrea
Publicat: 22 iunie 2023, 06:00

Galerie foto

Prăjitura se porționează frumos după răcirea completă / Shutterstock

Rețeta este simplă și destul de ușor de preparat. Conține ingrediente comune pentru blaturile de prăjituri sau torturi. Are și avantajul de a nu separa albușurile de gălbenușuri care ar necesita o etapă în plus la modul de preparare. De multe ori există teama de a nu se amesteca perfect albușurile, iar blatul prăjituri nu se va dezvolta suficient.

Citește și

Vișinele pot fi înlocuite și cu cireșe sau chiar alte fructe preferate. Mai târziu când nu se mai găsesc fructe proaspete pe piață, prăjitura se poate prepara și cu fructe din compot sau chiar cu fructe congelate. Pentru a te putea bucura de fructe în orice sezon al anului, ar trebui să cunoști câteva reguli despre congelarea și decongelarea corectă a fructelor. Urmărește mai jos rețeta detaliată pentru a prepara și tu această delicioasă prăjitură cu vișine și cacao.

Ingrediente

Mod de preparare

Ca pentru oricare altă rețetă de desert cu fructe, începe cu pregătirea acestora. Curăță vișinele de codițe, clătește-le cu apă rece și extrage-le sâmburii cu ajutorul unei agrafe. Este indicat să nu folosești aparatul pentru scos sâmburi de data aceasta. Vișinele sunt foarte suculente, iar prin presare se va pierde o parte însemnată din seva lor. În plus, se vor și deforma. După ce ai îndepărtat sâmburii pune vișinele într-o sită. Lasă-le acolo, la scurs, până când pregătești compozițiile prăjiturii.

Descoperă și o rețetă de prăjitură cu cireșe și cremă de brânză, plină de savoare și culoare.

Cum prepari rețeta de prăjitură cu vișine și cacao

Înainte de a amesteca ingredientele pentru blatul de prăjitură, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi pregătește o formă de copt rotundă sau dreptunghiulară, în care așezi hârtie de copt.

Sparge ouăle într-un bol și adaugă peste ele un praf de sare și zahărul. Amestecă-le bine cu mixerul până când obții o compoziție spumoasă și dublată ca volum. Adaugă uleiul și vanilia și omogenizează compoziția.

Amestecă făina cu praful de copt și trece amestecul prin sită. Încorporează-l, treptat, în compoziție. Apoi întinde aproximativ jumătate din compoziție în tava de copt. În compoziția rămasă adaugă pudra de cacao diluată cu laptele. Întinde compoziția cu cacao peste cea simplă și niveleaz-o la suprafață. Presară vișinele pe deasupra și pune tava în cuptorul încălzit.

Coace delicioasa prăjitură cu vișine și cacao pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius. Apoi las-o să se răcorească 10-15 minute în forma de copt și transfer-o pe un platou sau un grătar de răcire. După răcirea completă decoreaz-o cu zahăr pudră și o poți porționa.

Dacă mai dorești să prepari o altă prăjitură cu vișine, îți recomandăm rețeta de prăjitură Ciocolatina cu vișine din compot.

Citește și
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Te-ar mai putea interesa și
Prăjitura Vis de vară. Rețeta unui desert cu multe fructe și cremă de vanilie
Prăjitura Vis de vară. Rețeta unui desert cu multe fructe și cremă de vanilie
Prăjitură cu brânză și fructe de pădure. O armonie de arome și culori
Prăjitură cu brânză și fructe de pădure. O armonie de arome și culori
Prăjitura Valurile Dunării. Rețetă delicioasă cu vișine
Prăjitura Valurile Dunării. Rețetă delicioasă cu vișine
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
08:07
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
06:32
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă
05:28
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat
20 noiembrie, 05:25
Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente
20 noiembrie, 05:12
Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid
20 noiembrie, 04:01
Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post
19 noiembrie, 06:52
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
19 noiembrie, 06:00
Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
Un român povesteşte cum e să lucrezi la stat în Elveţia. "Nu ştiu de ce spuneţi voi că e o ţară scumpă"
Un român povesteşte cum e să lucrezi la stat în Elveţia. "Nu ştiu de ce spuneţi voi că e o ţară scumpă"
Iubita fiului miliardarului Ion Țiriac, cu „inima frântă”. Mesaj plin de emoție: „Nu va mai fi la fel fără tine!”
Iubita fiului miliardarului Ion Țiriac, cu „inima frântă”. Mesaj plin de emoție: „Nu va mai fi la fel fără tine!”
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Berk Oktay revine în atenția fanilor cu un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Berk Oktay revine în atenția fanilor cu un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Cum să eviți constipația la copii: alimentele care te pot ajuta să le reglezi tranzitul
Cum să eviți constipația la copii: alimentele care te pot ajuta să le reglezi tranzitul
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la spectacol cu sora ei mai mică, Grace
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la spectacol cu sora ei mai mică, Grace
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
fresh

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare