Prăjitură cu zmeură și ciocolată. Rețeta perfectă pentru o cină în doi
Pentru Dragobete, atunci când sărbătorești iubirea alături de partenerul tău, poți alege prăjituri care sunt delicate, romantice și pline de arome dulci și senzuale. Dacă vrei să îl impresionezi cu abilitățile tale culinare poți încerca să faci o prăjitură cu zmeură și ciocolată. Sau o puteți face împreună, pentru a vă bucura de și mai mult timp în doi.
Prăjitura cu zmeură și ciocolată este de fapt o tartă, cu o umplutură cremoasă și savuroasă, cu un amestec de arome acrișoare și dulci, dar și ușor amare. Este o combinație complexă, la fel cum este și iubirea, motiv pentru care este foarte potrivită într-o zi pentru a celebra un eveniment în cuplu.
Tarta se prepară destul de ușor, fără să fie nevoie de abilități speciale. Important este să folosești o ciocolată bună, fără aditivi alimentari sau uleiuri vegetale. În acest fel vei obține o cremă bogată și fină.
Prăjitura cu zmeură și ciocolată poate fi servită cu cremă de vanilie alături, cu frișcă sau chiar cu înghețată de vanilie.
Ingrediente
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Se unge o tavă de copt cu unt sau se tapetează cu hârtie de copt.
Cum prepari blatul pentru prăjitură
Într-un castron mare, se amestecă făina și zahărul pudră. Se adaugă cubulețele de unt și se frământă cu degetele până se obține un amestec mărunt și nisipos.
Se adaugă oul și esența de vanilie și se amestecă până se obține un aluat omogen. Se învelește aluatul în folie de plastic și se lasă la frigider timp de 30 de minute.
Într-un bol, se amestecă smântâna lichidă, ouăle și zahărul. Se adaugă ciocolata tăiată bucăți mici și topită la baie de aburi. Se amestecă bine până când ciocolata se topește complet și amestecul devine omogen.
Se scoate aluatul din frigider și se întinde cu un sucitor pe o suprafață ușor presărată cu făină, până se obține o foaie groasă de aproximativ 0,5 cm. Se transferă foaia de aluat în tava pregătită și se presează ușor. Se toarnă amestecul de ciocolată și smântână peste aluat.
Cum prepari amestecul de zmeură și ciocolată
Se presară zmeura proaspătă sau decongelată peste amestecul de ciocolată. Apoi se coace prăjitura în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 25-30 de minute sau până când aluatul este auriu și umplutura de ciocolată este fermă la atingere.
Se lasă prăjitura să se răcească în tava timp de câteva minute înainte de a o tăia în părți pătrate sau dreptunghiulare.
Ale idei de deserturi pentru Dragobete
De Dragobete sau de Valentine’s Day orice desert cu ciocolată poate fi potrivit. Este considerată un afrodisiac datorită substanțelor chimice pe care le conține, cum ar fi feniletilamina, care poate stimula producția de endorfine în creier și crește sentimentele de plăcere și fericire.
Mai poți alege prăjituri cu fructe de pădure, miere sau cu vanilie.
Poți să pregătești un tort cu ciocolată bogat, cu straturi de blat pufos și cremă fină de ciocolată sau un mousse de ciocolată este o opțiune elegantă și delicată, perfectă pentru a fi savurată într-o seară romantică. Poți adăuga un strop de lichior de cireșe sau mentă pentru a intensifica aromele.
Tartele cu fructe de pădure sunt o opțiune potrivită mai ales dacă vă plac deserturile cu fructe. Din zmeură sau căpșuni poți face cheesecake cremos pe care să îl decorezi frumos, în ton cu evenimentul.