Pui cu găluște în sos picant. Rețetă savuroasă pentru masa de prânz
Dacă te-ai hotărât să prepari o rețetă cu carne de pui pentru masa de prânz, încearcă rețeta noastră de pui cu găluște în sos picant. Te vei răsfăța cu o combinație de preparate delicioase într-o singură farfurie.
Rețeta conține trei elemente preparate separat și servite împreună la final. Pulpele de pui se prepară la tigaie, condimentate după gust, iar găluștele se fierb separat în apă cu sare. Tot separat se prepară și un sos din ceapă caramelizată, care va acompania în mod delicios atât carnea cât și găluștele.
Găluștele nu sunt din griș, așa cum le știi, probabil, de la rețeta de supă cu găluște. Se prepară din făină cu ouă și puțin unt. Sunt delicioase și consistente, țin loc de pâine la masă. Poți alege și pieptul de pui pentru această rețetă, însă pulpele sunt mai gustoase, mai fragede și mai aspectuoase.
Urmărește în continuare rețeta detaliată pentru a o prepara și a te răsfăța cu un prânz delicios și consistent.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea pulpelor de pui pe care le asezonezi cu sare și piper și le prepari la tigaia încinsă cu ulei sau pe un grill. Rumenește-le frumos întorcându-le de pe o parte pe cealaltă. Transferă-le într-o crăticioară cu capac și ocupă-te de sos și de găluște.
Cum prepari sosul pentru pui cu găluște în sos picant
Adaugă o lingură de ulei peste cel rămas în tigaie, după prepararea pulpelor. Lasă uleiul să se încingă și adaugă ceapa tocată mărunt. Adaugă puțină sare peste ceapă. Aceasta o va ajuta să se deshidrateze și nu se va mai arde în timpul călirii. În plus, îi accentuează gustul dulceag. Amestecă constant pentru a se căli uniform. Când ceapa devine sticloasă, presară zahărul peste ea și amestecă până la topirea acestuia, pentru a asigura o caramelizare uniformă. Apoi adaugă oțetul balsamic și boiaua de ardei. Lasă ceapa să fiarbă timp de 1 minut, apoi adaugă supa de pui fierbinte. Poți adăuga și apă dacă nu ai supă.
Din acest moment mai lasă sosul de ceapă să fiarbă la foc de intensitate mică spre medie timp de 7-8 minute. Apoi adaugă pulpele de pui își acoperă cratița cu un capac. Mai fierbe carnea de pui în sos timp de aproximativ 10-12 minute.
Amestecă untul moale cu făina într-un bol și adaugă câte puțin din sosul fierbinte, amestecând continuu. Când amestecul devine cursiv, toarnă-l în sosul de ceapă caramelizată cu pulpele de pui din cratița de pe foc. Amestecă energic pentru a se omogeniza bine sosul. Mai fierbe mâncarea pentru 7-8 minute, la foc de intensitate minimă.
Cum prepari găluștele
Pune o oală cu aproximativ 2 litri de apă la fiert. Adaugă și o linguriță de sare.
Într-un bol, pune untul moale și cele două ouă, sare și piper și amestecă-le. Adaugă laptele, apoi făina trecută prin sită împreună cu praful de copt. Omogenizează bine amestecul de ingrediente. Când apa începe să fiarbă, ia câte o lingură din compoziția pentru găluște și scufund-o în apa care fierbe. Fierbe găluștele până când se ridică singure la suprafața apei. Ia-le cu o spumieră din apa fierbinte și adaugă-le în sosul de ceapă caramelizată.
Presară verdeață tocată peste mâncarea de pui cu găluște în sos picant de ceapă caramelizată și servește-o caldă.
Dacă mai dorești și alte rețete cu carne de pui, poți prepara rețeta tradițională de ostropel de pui ca la bunica acasă.