Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău

Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului: Sos
bucătăria: Internațională

Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă o rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Te va cuceri imediat combinația de gusturi și arome.

Cristina Catană
Publicat: 21 aprilie 2024, 08:14
Usturoiul și zeama de lămâie nu trebuie să lipsească din marinada pentru pește / Shutterstock

Peștele prăjit se servește în mod tradițional cu mămăligă și mujdei de usturoi, însă există și alte variante. Dacă vrei garnituri mai ușoare poți să alegi dintre orez fiert, cartofi la cuptor, legume sau salate proaspete. La fel de potrivite sunt și cartofii prăjiți sau piureul de cartofi.

Dacă vrei să ții peștele în marinadă înainte de a-l prăji, poți alege o variantă simplă cu ulei de măsline, sare, piper, usturoi și lămâie. Dacă îți plac preparate mai aromate poți pune și ierburi aromatice sau boia de ardei dulce sau iute.

Citește și

Ingrediente

O marinadă delicioasă pentru pește prăjit poate să aducă o aromă și savoare aparte preparatului tău. Iată o rețetă simplă și gustoasă de marinadă pentru pește prăjit.

Mod de preparare

Într-un bol, se amestecă sucul de lămâie, uleiul de măsline sau uleiul vegetal, usturoiul mărunțit, boiaua de ardei dulce sau iute și pătrunjelul tocat. Se adaugă sare și piper după gust și se amestecă bine ingredientele pentru a forma o marinadă omogenă.

Cum preprari cea mai bună rețetă de marinadă pentru pește prăjit

Se spală și se usucă fileurile de pește cu un prosop de bucătărie pentru a îndepărta excesul de umiditate.

Se pun fileurile de pește într-un vas sau o pungă rezistentă la marinat și se toarnă marinada pregătită peste ele. Peștele trebuie să fie acoperit uniform cu marinada.

Se lasă la marinat în frigider pentru cel puțin 30 de minute sau chiar peste noapte pentru a permite aromelor să pătrundă bine în carne.

După ce peștele a stat la marinat, se scoate din marinadă și se lasă să se apropie de temperatura camerei timp de câteva minute înainte de a-l prăji.

Cum prepari peștele prăjit

Se încinge o tigaie antiaderentă sau un grătar la foc mediu-mare. Se poate adăuga un strop de ulei în tigaie pentru a preveni lipirea peștelui.

Se pun fileurile de pește în tigaie și se prăjesc pe fiecare parte timp de aproximativ 3-4 minute sau până când devin aurii și fragede. Timpul de prăjire poate varia în funcție de grosimea fileului de pește.

După ce peștele este gata, se scoate din tigaie și se așează pe un platou de servire. Se poate stropi cu puțin suc de lămâie proaspăt.

Ce condimente se potrivesc la pește

Condimentele potrivite pentru pește depind în mare măsură de gusturile personale și de modul în care urmează să prepari peștele. Cu toate acestea, există câteva condimente și ierburi aromatice care completează și pun în valoare peștele, fără să îi acopere aroma delicată.

Ca în cazul oricărui al preparat, sarea și piperul sunt condimentele de bază și pot fi folosite în cantități moderate pentru a evidenția gustul natural al peștelui.

Poți folosi și felii de lămâie sau suc de lămâie proaspăt pentru a adăuga o notă proaspătă și acidulată. Usturoiul mărunțit sau zdrobit adaugă o notă intensă și aromată peștelui, mai ales în preparatele la cuptor sau la grătar.

Dacă îți place un gust ușor picant, poți adăuga un praf de chili sau boia de ardei dulce sau iute pentru a condimenta peștele

La final, după ce preparatul din pește este gata poți adăuga pătrunjel sau mărar proaspăt tocat pentru a aduce o notă proaspătă.

Busuiocul proaspăt sau uscat este o alegere excelentă pentru peștele prăjit sau la grătar, adăugând o notă aromatică subtilă.

Este important să folosești condimentele în mod moderat pentru a nu acoperi gustul natural al peștelui. Poți experimenta diverse combinații de condimente și ierburi în funcție de preferințe și de tipul de pește pe care îl pregătești.

Citește și
Fursecuri cu unt și gem. Rețetă pentru un platou cu dulciuri festive
Fursecuri cu unt și gem. Rețetă pentru un platou cu dulciuri festive
Cârnați de casă cu usturoi și amestec din carne de porc și vită
Cârnați de casă cu usturoi și amestec din carne de porc și vită
Blat de tort cu cacao și alune, mai dens și mai consistent
Blat de tort cu cacao și alune, mai dens și mai consistent
Brăduți de Crăciun din biscuiți cu sos de ciocolată. Rețetă simplă
Brăduți de Crăciun din biscuiți cu sos de ciocolată. Rețetă simplă
Ruladă din piept de curcan la cuptor. Ce poți să mai adaugi pentru un gust aparte
Ruladă din piept de curcan la cuptor. Ce poți să mai adaugi pentru un gust aparte
Te-ar mai putea interesa și
Top 10 cele mai sănătoase tipuri de pește și fructe de mare
Top 10 cele mai sănătoase tipuri de pește și fructe de mare
Pe ce parte se gătește somonul pentru a avea cel mai bun gust
Pe ce parte se gătește somonul pentru a avea cel mai bun gust
Condimente pentru peștele gătit în casă. Ingrediente care îi dau mai mult gust
Condimente pentru peștele gătit în casă. Ingrediente care îi dau mai mult gust
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
06:45
Blat de tort zebrat, cu vanilie și pudră de cacao Blat de tort zebrat, cu vanilie și pudră de cacao
05:22
Ce poți face cu friptura de porc rămasă de la grătar. Rețete care te vor cuceri pe loc Ce poți face cu friptura de porc rămasă de la grătar. Rețete care te vor cuceri pe loc
05:00
Sfaturi pentru o friptură de vită suculentă. Cum se prepară și cât se ține la cuptor Sfaturi pentru o friptură de vită suculentă. Cum se prepară și cât se ține la cuptor
25 decembrie, 05:40
Cum să aranjezi un charcuterie board astfel încât să îți impresionezi toți musafirii Cum să aranjezi un charcuterie board astfel încât să îți impresionezi toți musafirii
25 decembrie, 05:34
Ciocolată caldă în stil italian. Cea mai cremoasă variantă Ciocolată caldă în stil italian. Cea mai cremoasă variantă
25 decembrie, 05:26
Rețeta simplă de vin fiert. Cât se ține la fiert și ce mai poți adăuga Rețeta simplă de vin fiert. Cât se ține la fiert și ce mai poți adăuga
24 decembrie, 06:20
Ce condimente se pun în vinul fiert. Sfaturi pentru o aromă desăvârșită Ce condimente se pun în vinul fiert. Sfaturi pentru o aromă desăvârșită
24 decembrie, 05:29
Lista celor mai bune ingrediente pentru salata de boeuf. Ce nu trebuie să lipsească din rețeta ta Lista celor mai bune ingrediente pentru salata de boeuf. Ce nu trebuie să lipsească din rețeta ta
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori aroma cafelei în deserturi, îți oferim o rețetă de cremă de ciocolată și cafea, ideală pentru umplerea prăjiturilor și torturilor. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată....
2
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos....
3
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Ciorba de ciuperci este perfectă pentru zilele reci. Bogată în proteine și cu un gust foarte aromat poate fi ceea ce ai nevoie la prânz sau la cină. Se prepară foarte...
4
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
5
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Dacă îți plac prăjiturile cu brânză și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Este o prăjitură...

Parteneri

Universul are un mesaj special pentru aceste semne zodiacale în ziua de 27 decembrie 2024. Află despre ce este vorba
Universul are un mesaj special pentru aceste semne zodiacale în ziua de 27 decembrie 2024. Află despre ce este vorba
Orașul în care toţi oamenii locuiesc într-un bloc de 14 etaje. În interior se află şi o biserică, o secţie de poliţie şi un spital
Orașul în care toţi oamenii locuiesc într-un bloc de 14 etaje. În interior se află şi o biserică, o secţie de poliţie şi un spital
Florin Răducioiu a rupt tăcerea despre logodnica cu 10 ani mai tânără: „N-am crezut că voi avea o soție româncă”. Dezvăluiri rare
Florin Răducioiu a rupt tăcerea despre logodnica cu 10 ani mai tânără: „N-am crezut că voi avea o soție româncă”. Dezvăluiri rare
Dramele trăite de Radu Ștefan Bănică. Abia acum s-a aflat prin ce a trecut din cauza numelui pe care îl poartă
Dramele trăite de Radu Ștefan Bănică. Abia acum s-a aflat prin ce a trecut din cauza numelui pe care îl poartă
Toni Costa, fostul partener al faimoasei Adamari Lopez, are o nouă iubită. Cine este femeia care i-a furat inima celebrului dansator
Toni Costa, fostul partener al faimoasei Adamari Lopez, are o nouă iubită. Cine este femeia care i-a furat inima celebrului dansator
Salariile medii din Europa. Ce loc ocupă România în top
Salariile medii din Europa. Ce loc ocupă România în top
Fursecuri de Crăciun cu gem de căpșuni
Fursecuri de Crăciun cu gem de căpșuni
Inflamațiile gingivale cauzate de temperaturile scăzute: sfaturi pentru părinți
Inflamațiile gingivale cauzate de temperaturile scăzute: sfaturi pentru părinți
Paris Hilton a purtat doar o fundă uriașă de Crăciun: „Prezența mea este un cadou”
Paris Hilton a purtat doar o fundă uriașă de Crăciun: „Prezența mea este un cadou”
Obezitatea la copii. Care sunt riscurile excesului ponderal
Obezitatea la copii. Care sunt riscurile excesului ponderal
fresh

Idei de platouri cu aperitive pentru masa de Crăciun. Ce poți să pregătești pentru un meniu festiv

Idei de platouri cu aperitive pentru masa de Crăciun. Ce poți să pregătești pentru un meniu festiv

Ce să pui în aluatul de cozonac pentru a ieși pufos și fraged. Cât timp se frământă

Ce să pui în aluatul de cozonac pentru a ieși pufos și fraged. Cât timp se frământă

Ce condimente se pun în vinul fiert. Sfaturi pentru o aromă desăvârșită

Ce condimente se pun în vinul fiert. Sfaturi pentru o aromă desăvârșită

Care e cea mai bună carne pentru sarmale. Sfaturi ca să iasă perfecte

Care e cea mai bună carne pentru sarmale. Sfaturi ca să iasă perfecte

Ciocolată caldă în stil italian. Cea mai cremoasă variantă

Ciocolată caldă în stil italian. Cea mai cremoasă variantă