Risotto cu sfeclă roșie și parmezan. Rețetă simplă, pentru un prânz hrănitor
Risotto cu sfeclă roșie și parmezan poate fi alegerea ideală pentru un prânz gustos și hrănitor. Rețeta este extrem de simplă, cu ingrediente puține, naturale și aromate.
Risotto este o mâncare foarte populară, pe bază de orez. Rețeta aparține bucătăriei italiene și este deosebită față de restul rețetelor cu orez, prin textura cremoasă a orezului, obținută prin metoda de preparare. Există o mulțime de rețete de risotto, în funcție de ingredientele folosite. Ppentru a merita pe deplin denumirea, din rețetă nu trebuie să lipsească orezul de calitate, supa de pui sau de legume și vinul, de asemeni, de calitate.
Poți servi risotto ca și mâncare de sine stătătoare, alături de o salată, dar poate constitui și o garnitură gustoasă lângă o friptură din orice tip de carne. Cel mai bine se combină cu o friptură de pește sau cu chipsuri de bacon. Descoperă și o rețetă de risotto cu sparanghel și parmezan.
Sfecla roșie adăugată la rețeta de risotto oferă acesteia o culoare cuceritoare, dar și o aromă plăcută și un plus de sănătate. Nu ezita să prepari și tu rețeta, urmărind lista de ingrediente și modul de preparare, detaliate în continuare.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea legumelor, dar în primul rând a sfeclei roșii. Curăță sfecla și tai-o în cuburi micuțe. Nu uita să folosești mănuși pentru a nu ți se colora mâinile. Pune cuburile de sfeclă la fiert, în supa de legume. Nu exagera cu fierberea pentru că sfecla se pătrunde într-un timp foarte scurt. Important este ca aceasta să își degaje aroma și culoarea în supă.
Citește și: Totul despre sfeclă.
Cum prepari rețeta de risotto cu sfeclă roșie și parmezan
Curăță ceapa și usturoiul și toacă-le mărunt. Așază pe flacăra aragazului o tigaie adâncă sau o cratiță. Pune în ea uleiul de măsline și adaugă untul pentru a se topi. Apoi adaugă ceapa și usturoiul, tocate și călește-le pentru 2-3 minute. Amestecă-le continuu pentru a nu se arde și pentru a se căli uniform.
Adaugă orezul și amestecă-l cu ingredientele călite, pentru 1-2 minute, la foc de intensitate mică spre medie. Apoi toarnă vinul, în timp ce amesteci pentru omogenizare. Lasă orezul să fiarbă până când absoarbe tot lichidul. Strecoară supa de legume cu sfeclă roșie și începe să adaugi câte un polonic din supă peste orez. Amestecă ușor orezul după fiecare polonic de supă adăugat.
Fierbe orezul până când se hidratează, dar cu atenție, să nu se sfărâme. Orezul din rețeta de risotto trebuie să fie lipicios, dar să rămână ușor al dente.
Când orezul este fiert, stinge focul, presară parmezanul răzuit și amestecă ușor pentru omogenizare.
Nu exagera cu cantitatea de parmezan, mai adaugi puțin și în timpul servirii.
Servește deliciosul risotto cu sfeclă roșie și parmezan cald, pentru a te bucura deplin de cremozitatea acestuia.
Dacă dorești să prepari data viitoare o rețetă de orez cu carne, îți recomandăm să încerci rețeta de varză murată cu orez și jumări, perfectă pentru mesele de prânz.