Rondele de castraveți cu somon. Aperitivul cu care vei cuceri toți musafirii

Timp de gătire: 15 minute
tipul preparatului: Gustare
bucătăria: Internațională

Atunci când ai musafiri și vrei să faci aperitive rapide, dar gustoase poți încerca să prepari rondele de castraveți cu somon. Combinația delicioasă de somon afumat și castraveți este o alegere populară pentru orice ocazie și va fi apreciat de toți cei de la masă.

Cristina Catană
Publicat: 1 aprilie 2024, 06:31
Rondele de castraveți și somon afumat se servesc reci / Shutterstock

Somonul afumat, cu gustul său bogat și textura delicată, se îmbină armonios cu prospețimea și textura crocantă a castraveților proaspeți. Această combinație oferă o explozie de arome și texturi în fiecare mușcătură, satisfăcând chiar și cele mai exigente papile gustative.

Pentru a completa gustul și prezentarea acestor rondele de castraveți cu somon, există diverse alte opțiuni care se potrivesc perfect cu aceste ingrediente. Crema de brânză, cu consistența sa cremoasă și gustul său ușor sărat, este alegerea perfectă pentru a completa aperitivul. Pentru a-i da mai multă savoare, crema de brânză poate fi amestecată cu ierburi aromatice. Poți folosi mărar, pătrunjel sau usturoi proaspete.

Citește și

Ingrediente

Mod de preparare

Castravetele se spală bine și se șterge cu un prosop de hârtie pentru a elimina excesul de apă. Apoi se taie felii de dimensiuni egale.

Cum prepari rețeta de rondele de castraveți cu somon

Crema de brânză se scoate de la rece cu aproximativ 30 de minute înainte de a fi folosită. În felul acesta va fi mai ușor de întins.

Încearcă și rețeta de rulouri aperitiv cu somon afumat și cremă de brânză. Este delicioasă și se prepară ușor.

Se poate amesteca bine pentru a o face mai pufoasă. Se unge fiecare felie de castravete cu cremă de brânză (aproximativ o linguriță fiecare). Se acoperă fiecare cu o bucată de somon afumat. Se decorează cu piper negru măcinat.

Cum poți completa platoul cu rondele de castraveți și somon afumat

Poți pune și felii subțiri de avocado proaspăt pentru a aduce o textură cremoasă și delicată. De asemenea, au și o aromă bogată. În plus, avocado este o sursă excelentă de grăsimi sănătoase și nutrienți.

Ciupercile champignon tăiate subțire și marinate în ulei de măsline, zeamă de lămâie și ierburi aromatice pot adăuga un plus de textură și savoare la aperitiv. Acestea pot fi aranjate pe un platou alături de somonul afumat și castraveți pentru o prezentare elegantă.

Dacă nu ai prin frigider castraveți, îi poți înlocui cu felii de ridiche sau de mere verzi. Sunt la fel de crocante și aduc o notă de prospețime. Aceste ingrediente se vor potrivi perfect cu textura moale a cremei de brânză și a somonului. În cazul în care nu vrei să folosești legume, o alegere inspirată sunt biscuiții crackers sau orice alt tip de biscuit subțire și sărat.

Dacă nu ai somon afumat, poate fi înlocuit cu succes cu păstrăv afumat, novac afumat sau orice alt tip de pește afumat. De asemenea, tonul în ulei din conservă este o alegere bună. Totuși, ține cont de faptul că trebuie scurs foarte bine de ulei.

Alege o conservă de ton de înaltă calitate și taie-l în felii subțiri pentru a-l așeza peste rondelele de castraveți. Tonul va adăuga un gust bogat și o textură delicată, fiind o opțiune savuroasă și sănătoasă.

Citește și
Ce poți face cu friptura de porc rămasă de la grătar. Rețete care te vor cuceri pe loc
Ce poți face cu friptura de porc rămasă de la grătar. Rețete care te vor cuceri pe loc
Idei de platouri cu aperitive pentru masa de Crăciun. Ce poți să pregătești pentru un meniu festiv
Idei de platouri cu aperitive pentru masa de Crăciun. Ce poți să pregătești pentru un meniu festiv
Păstrăv la cuptor, umplut cu ierburi proaspete și felii de lămâie
Păstrăv la cuptor, umplut cu ierburi proaspete și felii de lămâie
Ciocolată caldă în stil italian. Cea mai cremoasă variantă
Ciocolată caldă în stil italian. Cea mai cremoasă variantă
Cod pane, servit cu sos de iaurt și lămâie
Cod pane, servit cu sos de iaurt și lămâie
Te-ar mai putea interesa și
Cum să gătești somonul fără să îl arzi. Care e temperatura perfectă
Cum să gătești somonul fără să îl arzi. Care e temperatura perfectă
Apă infuzată cu castraveți, băutura care te menține hidratată vara aceasta
Apă infuzată cu castraveți, băutura care te menține hidratată vara aceasta
Pe ce parte se gătește somonul pentru a avea cel mai bun gust
Pe ce parte se gătește somonul pentru a avea cel mai bun gust
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
13:21
5 mâncăruri tradiționale de Revelion din toate colțurile lumii. De la supe de fasole la deserturi sofisticate 5 mâncăruri tradiționale de Revelion din toate colțurile lumii. De la supe de fasole la deserturi sofisticate
13:11
Tradiții culinare din lume. Ce se mănâncă în noaptea de Revelion în ale țări pentru noroc Tradiții culinare din lume. Ce se mănâncă în noaptea de Revelion în ale țări pentru noroc
11:51
Cele mai bune aperitive pentru masa de Revelion. Idei și rețete pentru meniul de petrecere Cele mai bune aperitive pentru masa de Revelion. Idei și rețete pentru meniul de petrecere
06:45
Prăjitură cu cocos și caramel condensat cu mascarpone Prăjitură cu cocos și caramel condensat cu mascarpone
06:03
De ce trebuie să mănânci 12 boabe de struguri de Revelion? Superstiții legate de mâncare din întreaga lume De ce trebuie să mănânci 12 boabe de struguri de Revelion? Superstiții legate de mâncare din întreaga lume
05:56
Meniul de Revelion acasă: 12 recomandări de preparate pe care le poți pune pe masă Meniul de Revelion acasă: 12 recomandări de preparate pe care le poți pune pe masă
05:54
Rețetă de crap la cuptor cu legume. La ce temperatură se ține pentru un gust deosebit Rețetă de crap la cuptor cu legume. La ce temperatură se ține pentru un gust deosebit
05:07
Ce fel de pește se mănâncă de Revelion. Idei și sfaturi despre cum îl poți prepara Ce fel de pește se mănâncă de Revelion. Idei și sfaturi despre cum îl poți prepara
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori aroma cafelei în deserturi, îți oferim o rețetă de cremă de ciocolată și cafea, ideală pentru umplerea prăjiturilor și torturilor. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată....
2
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos....
3
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Ciorba de ciuperci este perfectă pentru zilele reci. Bogată în proteine și cu un gust foarte aromat poate fi ceea ce ai nevoie la prânz sau la cină. Se prepară foarte...
4
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
5
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Dacă îți plac prăjiturile cu brânză și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Este o prăjitură...

Parteneri

Zodia norocoasă a lunii ianuarie 2025. Care este aceasta și ce spun astrele
Zodia norocoasă a lunii ianuarie 2025. Care este aceasta și ce spun astrele
Cum va fi vremea în noaptea de Anul Nou. Prognoza meteo în primele zile din ianuarie şi de Bobotează
Cum va fi vremea în noaptea de Anul Nou. Prognoza meteo în primele zile din ianuarie şi de Bobotează
La 50 de ani, Loredana, soţia lui Andrei Nicolescu arată fabulos! Ce studii are femeia care este de o frumuseţe răpitoare
La 50 de ani, Loredana, soţia lui Andrei Nicolescu arată fabulos! Ce studii are femeia care este de o frumuseţe răpitoare
Cine e Andreea Ignat, câștigătoarea Chefi la cuțite sezonul 14. A trecut prin situații desprinse dintr-un film! Ce a trăit
Cine e Andreea Ignat, câștigătoarea Chefi la cuțite sezonul 14. A trecut prin situații desprinse dintr-un film! Ce a trăit
Melisa Döngel din Dragostea plutește în aer s-ar fi despărțit de partener. Care este statusul vieții sale personale
Melisa Döngel din Dragostea plutește în aer s-ar fi despărțit de partener. Care este statusul vieții sale personale
Electrocasnicele care afectează semnalul WiFi. Nu trebuie să pui routerul lângă ele
Electrocasnicele care afectează semnalul WiFi. Nu trebuie să pui routerul lângă ele
Rață la cuptor, cu garnitură de varză roșie
Rață la cuptor, cu garnitură de varză roșie
Alimente care te ajută să-ți menții energia în timpul iernii atunci când ești însărcinată
Alimente care te ajută să-ți menții energia în timpul iernii atunci când ești însărcinată
Celebrități care au atras atenția în ultima săptămână. Leonardo DiCaprio a participat la un meci de baschet
Celebrități care au atras atenția în ultima săptămână. Leonardo DiCaprio a participat la un meci de baschet
În ce măsură îți afectează alergarea genunchii. Ce spun specialiștii despre acest mit
În ce măsură îți afectează alergarea genunchii. Ce spun specialiștii despre acest mit
fresh

Salată de țelină cu mere și nuci, plină de savoare și de sănătate

Salată de țelină cu mere și nuci, plină de savoare și de sănătate

Friptură de rață cu portocale. Rețetă perfectă pentru mese festive

Friptură de rață cu portocale. Rețetă perfectă pentru mese festive

Pâine coaptă pe foi de varză. Rețetă tradițională de pâine rustică

Pâine coaptă pe foi de varză. Rețetă tradițională de pâine rustică

Ruladă cu cremă de mentă și glazură de ciocolată

Ruladă cu cremă de mentă și glazură de ciocolată

Choux à la crème cu vanilie și frișcă. Un desert delicios și elegant

Choux à la crème cu vanilie și frișcă. Un desert delicios și elegant