Ruladă de porc cu ciuperci și cașcaval, înfășurată în felii de bacon
Se apropie o sărbătoare sau o aniversare și vrei să-ți cucerești musafirii cu preparate delicioase? Poți trece pe lista de preparat și rețeta de ruladă de porc cu ciuperci și cașcaval, înfășurată în felii de bacon. Combinația de gusturi, arome și texturi va fi cuceritoare.
Rulada poate fi preparată și pentru masa de Crăciun sau pentru Revelion. Carnea de porc este vedeta sărbătorilor de iarnă, iar ciupercile fac echipă excelentă cu aceasta. Cașcavalul adăugat în interiorul ruladei este ca o punte de legătură între toate ingredientele folosite. Iar îmbrăcată în felii subțiri de șuncă, rulada va fi mai compactă și mai spectaculoasă.
Rețetele cu carne de porc sunt foarte versatile, mai ales cele de fripturi și aperitive. Poți crea o mulțime de combinații folosind diferite condimente cu diferite tipuri de carne pentru gusturi deosebite. Poți folosi bucăți de carne întregi sau feliate pentru fripturi savuroase. iar pentru rețetele de aperitive cel mai des se folosește carnea tocată. Se pot prepara din aceasta chiftele, tarte sau diferite budinci.
Descoperă aici și o rețetă de chifteluțe în aluat de bere, gustoase și sățioase, pentru platoul cu aperitive. Iar mai jos îți oferim rețeta completă pentru ruladă de porc cu ciuperci și cașcaval, înfășurată în felii de bacon.
Ingrediente
Mod de preparare
Mai întâi vei pregăti carnea pentru prepararea ruladei. După ce o secționezi presari condimente peste ea și o lași deoparte până când pregătești ingredientele pentru umplutura ruladei.
Descoperă aici cum să marinezi carnea de porc, pentru o friptură cu gust irezistibil.
Cum prepari ruladă de porc cu ciuperci și cașcaval
Așază mușchiulețul de porc pe un tocător de lemn și secționează-l pe jumătate, dar fără a-l străpunge de tot. Folosește un cuțit cu lama subțire și vârful bine ascuțit. Aplatizează carnea secționată presând-o ușor cu u tavă pe care o așezi deasupra ei. Vei obține foaie suficient de întinsă, bună de rulat. Nu este necesar să folosești ciocanul de șnițele pentru a aplatiza carnea.
Apoi unge foaia din mușchiuleț de porc cu ulei și presără sarea și condimentele pe ambele părți.
Scurge bine ciupercile din conservă, iar usturoiul curăță-l și toacă-l rondele. Amestecă ciupercile scurse cu rondelele de usturoi. Cașcavalul taie-l în felii cât mai subțiri.
Peste foaia de carne condimentată întinde amestecul de ciuperci cu usturoi. Deasupra acestora așază felii subțiri de cașcaval. Apoi rulează carnea cu ciupercile și cașcavalul în interior. Îmbracă rulada în felii subțiri de șuncă sau de bacon.
Așază hârtie de copt într-o tavă de cuptor mai mică și pune rulada în interior. Acoperă tava cu o folie de aluminiu și pune-o în cuptor. .
Setează temperatura la 180 de grade Celsius, iar timpul de coacere setează-l pentru 35-40 de minute. După acest interval de timp înlătură folia și mai prepară delicioasa ruladă de porc cu ciuperci și cașcaval timp de 15-20 de minute, pentru a se rumeni frumos feliile de bacon.
Pentru garnitură poți prepara cartofi la cuptor cu unt și broccoli, iar pentru un plus de prospețime mai adaugi și roșii proaspete sau poți opta pentru rețeta de cartofi copți și striviți la cuptor, cu usturoi și rozmarin.