Rulouri de bezea cu alune și ciocolată, ideale pentru un platou festiv
Se apropie o sărbătoare sau un eveniment în familie și cauți rețete de deserturi pentru un platou festiv? Trece pe lista de preparat și rețeta de rulouri de bezea cu alune și ciocolată.
Galerie foto
Pe lângă gustul delicios, rulourile vor cuceri și prin aspectul lor elegant și uniform. Forma lor simetrică și delicată le va încadra atât pe platoul cu prăjituri, cât și pe cel cu fursecuri. Pot fi porționate mai mici sau mai mari, după preferințe. Rețeta nu este foarte anevoioasă, iar ingredientele sunt dintre cele mai simple și accesibile. Însă necesită puțin mai mult timp modelarea lor și trecerea prin glazura de ciocolată. Le poți prepara și din albușurile rămase de la alte preparate, sau din ouă întregi, folosind gălbenușurile la cremă.
Tot ce ai de făcut pentru prepararea acestor rulouri este să coci două foi din albușuri cu alune de pădure coapte și măcinate fin. Apoi vei prepara o cremă din gălbenușuri cu unt și lămâie, pentru umplerea foilor. Poți opta și pentru altă cremă, cum ar fi cea de vanilie, de cafea sau o cremă colorată din fructe.
Pentru glazură poți apela la rețeta clasică pe care o poți personaliza adăugând aroma preferată. Descoperă mai jos rețeta pentru rulouri de bezea cu alune și ciocolată, detaliată pas cu pas.
Ingrediente
Mod de preparare
Mai întâi vei pregăti ingredientele pentru prepararea foilor de bezea cu alune. Prăjește ușor alunele la cuptor, pentru 10 minute, la 200 de grade Celsius. Descojește alunele coapte, apoi macină-le foarte fin în robot sau râșniță.
După coacerea alunelor setează temperatura cuptorului la 170 de grade Celsius cu funcția de ventilație pornită.
Cum prepari foile pentru rulouri de bezea cu alune și ciocolată
Pune albușurile în bolul mixerului și adaugă un praf de sare peste ele. Pornește mixerul și amestecă albușurile până când devin cristaline. Adaugă treptat zahărul, alternând cu sucul de lămâie, în timp ce amesteci energic până când obții o bezea fermă. Îndepărtează mixerul și folosește în continuare o spatulă. În bezeaua de albușuri încorporează puțin câte puțin alunele măcinate și făina trecută prin sită.
Așază hârtie de copt în două tăvi identice și întinde bezeaua cu alune în ele. Introdu tăvile în cuptor și coace foile de bezea pentru 15 minute, la 170 de grade Celsius, cu ventilație. După coacere transferă-le cu hârtia de copt pe suprafețe reci.
Cum prepari crema
Pune într-o cratiță cu pereți dubli gălbenușurile și amestecă-le cu un praf de sare. Adaugă zahărul și coaja de lămâie răzuită fin și amestecă energic ingredientele până când obții o compoziție spumoasă. Toarnă laptele, omogenizează, apoi încorporează făina.
Așază cratița pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie. Fierbe crema de gălbenușuri cu lămâie până când se îngroașă ca o budincă, amestecând intens pentru a nu se lipi. Stinge focul, acoperă crema cu o folie de prospețime la contact și las-o la răcit. După răcirea completă încorporează în cremă untul moale și sucul de la lămâie.
Cum prepari glazura și formezi rulourile de bezea cu alune și ciocolată
Glazura se prepară simplu, prin fierberea ingredientelor până la topire și omogenizare. După preparare se lasă la răcit.
Peste foile de bezea cu alune întinde crema răcită. Secționează fâșii din foile cu cremă, pe lungime și rulează-le. Apoi taie rulourile în bucăți mai micuțe.
Trece capetele rulourilor prin glazura de ciocolată și așază-le frumos pe platouri.
Dacă dispui de forme conice pentru copt rulouri sau cornete, poți încerca și rețeta de rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă.