Rulouri sau cornete cu cremă de vanilie și aluat foietaj
Pentru momentele dulci petrecute alături de familie și prieteni, rețeta de rulouri sau cornete cu cremă de vanilie și aluat foietaj, poate fi alegerea ideală. Rulourile umplute sunt și gustoase, dar și cuceritoare prin aspectul lor spectaculos.
Galerie foto
Pentru prepararea rulourilor sau cornetelor ai nevoie de forme speciale, conice, pe care să înfășori aluatul. Le găsești cu ușurință în magazinele de specialitate sau le poți confecționa din staniol. Ingredientele sunt simple și foarte accesibile. Aluatul foietaj îl poți procura din magazinele alimentare, iar crema de vanilie este gata în maxim 10-15 minute.
Iar dacă timpul îți permite și dorești să te aventurezi mai mult prin bucătărie, poți prepara și aluatul acasă. Descoperă aici și rețeta pentru aluat foietaj, preparată în casă. Iar mai jos, vei descoperi lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de rulouri sau cornete cu cremă de vanilie și aluat foietaj.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu prepararea cremei de vanilie, care necesită fierbere și răcire. În timp ce prepari crema, poți lăsa aluatul foietaj la decongelat. Iar în timp ce crema se răcește, poți forma și coace rulourile.
Pașii necesari pentru rulouri sau cornete cu cremă de vanilie
Pentru a prepara crema de vanilie, mai întâi pune laptele la încălzit și adaugă păstaia de vanilie. Oprește 50-60 ml de lapte rece deoparte. Într-o crăticioară, amestecă foarte bine gălbenușurile cu zahărul și un praf de sare. Apoi adaugă făina si laptele rece și amestecă până la omogenizare. Toarnă peste acest amestec puțin câte puțin din laptele fierbinte, în timp ce amesteci intens cu un tel.
Pune crăticioara la foc mediu și fierbe crema, amestecând continuu, până când capătă textură de budincă. După fierbere, așază o folie peste cremă, la contact cu aceasta și pune cratița la loc răcoros. Lasă crema să se răcească bine.
Între timp, mixează și smântâna pentru frișcă până când capătă volum. Când crema de vanilie s-a răcit complet, încorporează delicat în ea, frișca bătută.
Cum prepari rulourile sau cornetele
Când aluatul foietaj se decongelează, despachetează-l și fără a-l întinde mai mult decât a fost împachetat, taie din el fâșii de 1 – 1,5 cm grosime.
Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și unge formele de copt cu puțin ulei. Pregătește și o tavă în care vei coace cornetele. O poți unge și pe aceasta cu ulei sau să așezi în ea hârtie de copt.
Rulează fâșiile de aluat pe formele de copt, ușor petrecute. Așază-le în tava de copt, apoi unge-le cu ou bătut și presară zahăr granulat peste acesta.
Pune tava în cuptor și coace rulourile sau cornetele pentru 15-18 minute, la 180 de grade Celsius. Lasă-le să se tempereze, apoi le poți scoate de pe formele de copt.
Umple delicioasele rulouri sau cornete cu cremă de vanilie și așază-le pe platouri. Sunt delicioase și merită preparate și pentru un platou cu prăjituri festive.
Descoperă și o rețetă de cannoli cu cacao și cremă de mascarpone, la fel de interesanta ca rețeta rulourilor cu vanilie.