Sandvișuri la tigaie din aluat dospit. Rețetă pentru gustări zilnice

Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului: Gustare
bucătăria: Românească

Dacă nu mai știi ce să pui în pachetul copilului pentru școală sau în al tău pentru pauza de masă de la birou, poți prepara rețeta de sandvișuri la tigaie din aluat dospit.

Maria Udrea
Publicat: 24 iunie 2024, 08:55

Galerie foto

Sandvișurile la tigaie pot fi consumate atât calde cât și reci / Rețetefeldefel.ro

Rețeta este foarte versatilă. Poți adăuga în interiorul o mulțime de combinații de ingrediente. Poți combina legume cu brânzeturi sau cu diferite preparate din carne. Poți adăuga pește proaspăt preparat sau din conservă și multe altele. Rețeta o poți prepara și atunci când dorești să faci curățenie prin frigider sau prin cămară.

Citește și

Sandvișurile sunt potrivite și pentru mic dejunuri savuroase, dar și pentru a fi luate la picnic sau în diverse drumeții. Mai descoperă și rețeta de sandvișuri preparate la cuptor și gratinate cu cașcaval și ouă. Iar mai jos vei descoperi rețeta completă pentru sandvișuri la tigaie din aluat dospit.

Ingrediente

Mod de preparare

Vei începe cu pregătirea aluatului dospit pentru sandvișuri.

Trece făina prin sită într-un bol și adaugă la mijlocul ei drojdia și zahărul. Toarnă puțină apă caldă și amestecă ușor până când se se formează o maia. Acoperă bolul și lasă maiaua de drojdie să se dezvolte timp de 10-12 minute.

Toarnă treptat, restul de apă și uleiul, în timp ce amesteci maiaua cu făina din bol. Presară și sarea și frământă aluatul până când devine ușor ferm și nelipicios. Acoperă-l și lasă-l dospit 45-50 de minute, la temperatura camerei.

Cum prepari umplutura pentru sandvișuri la tigaie din aluat dospit

Prepară 3 omlete cu ciuperci și ceapă roșie folosind 2-3 ouă la fiecare. Asezonează-le cu sare și piper, după gust sau mai poți adăuga și alte condimente: busuioc, cimbru, oregano sau diverse amestecuri de ierburi.

Taie cașcavalul în felii subțiri, iar gogoșarii taie-i în fâșii. Șunca presată tai-o în felii subțiri dacă nu este achiziționată feliată. Când ai toate aceste ingrediente pregătite, iar aluatul este dospit, poți forma și coace sandvișurile.

Împarte aluatul în trei părți egale. Presară făină pe masa de lucru și întinde fiecare parte în câte o foaie subțire. Unge foaia de aluat cu puțin ketchup și așază peste jumătate din suprafața ei, felii din ingredientele pentru umplutură: cașcaval, omletă, gogoșari, șuncă presată. Îndoaie peste ingrediente partea cealaltă de aluat. Lipește marginile aluatului prin presare.

Încinge o tigaie antiaderentă la foc mediu spre mare și unge-o puțin cu ulei sau unt. Așază sandvișul format în ea și lasă-l să se rumenească bine pe prima parte. Apoi întoarce-l cu o spatulă și lasă-l să se rumenească și pe a doua parte. Așază peste tigaie și un capac, dar nu o acoperi de tot, pentru a nu crea condens. Procedează în același mod și cu următoarele sandvișuri.

După preparare, poți așeza delicioasele sandvișuri la tigaie din aluat dospit unul peste altul și le acoperi cu un ștergar curat. Astfel se vor păstra moi.

Le poți savura calde alături de o salată de legume sau glazurate cu ketchup. Sunt delicioase și reci, alături de un pahar de iaurt, un ceai sau cafea.

Tot pentru un mic dejun consistent mai poți prepara și rețeta de ouă Benedict cu sandvișuri gratinate la cuptor.

Citește și
Fursecuri cu unt și gem. Rețetă pentru un platou cu dulciuri festive
Fursecuri cu unt și gem. Rețetă pentru un platou cu dulciuri festive
Cârnați de casă cu usturoi și amestec din carne de porc și vită
Cârnați de casă cu usturoi și amestec din carne de porc și vită
Blat de tort cu cacao și alune, mai dens și mai consistent
Blat de tort cu cacao și alune, mai dens și mai consistent
Brăduți de Crăciun din biscuiți cu sos de ciocolată. Rețetă simplă
Brăduți de Crăciun din biscuiți cu sos de ciocolată. Rețetă simplă
Ruladă din piept de curcan la cuptor. Ce poți să mai adaugi pentru un gust aparte
Ruladă din piept de curcan la cuptor. Ce poți să mai adaugi pentru un gust aparte
Te-ar mai putea interesa și
Rulouri cu aromă intensă de portocale. Un desert delicios, de sezon
Rulouri cu aromă intensă de portocale. Un desert delicios, de sezon
Rețeta simplă de covrigi de casă. Pașii pe care să-i urmezi ca să iasă mai buni ca la patiserie
Rețeta simplă de covrigi de casă. Pașii pe care să-i urmezi ca să iasă mai buni ca la patiserie
Cornuri pufoase cu unt. Rețetă pentru micul dejun
Cornuri pufoase cu unt. Rețetă pentru micul dejun
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
06:45
Blat de tort zebrat, cu vanilie și pudră de cacao Blat de tort zebrat, cu vanilie și pudră de cacao
05:22
Ce poți face cu friptura de porc rămasă de la grătar. Rețete care te vor cuceri pe loc Ce poți face cu friptura de porc rămasă de la grătar. Rețete care te vor cuceri pe loc
05:00
Sfaturi pentru o friptură de vită suculentă. Cum se prepară și cât se ține la cuptor Sfaturi pentru o friptură de vită suculentă. Cum se prepară și cât se ține la cuptor
25 decembrie, 05:40
Cum să aranjezi un charcuterie board astfel încât să îți impresionezi toți musafirii Cum să aranjezi un charcuterie board astfel încât să îți impresionezi toți musafirii
25 decembrie, 05:34
Ciocolată caldă în stil italian. Cea mai cremoasă variantă Ciocolată caldă în stil italian. Cea mai cremoasă variantă
25 decembrie, 05:26
Rețeta simplă de vin fiert. Cât se ține la fiert și ce mai poți adăuga Rețeta simplă de vin fiert. Cât se ține la fiert și ce mai poți adăuga
24 decembrie, 06:20
Ce condimente se pun în vinul fiert. Sfaturi pentru o aromă desăvârșită Ce condimente se pun în vinul fiert. Sfaturi pentru o aromă desăvârșită
24 decembrie, 05:29
Lista celor mai bune ingrediente pentru salata de boeuf. Ce nu trebuie să lipsească din rețeta ta Lista celor mai bune ingrediente pentru salata de boeuf. Ce nu trebuie să lipsească din rețeta ta
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori aroma cafelei în deserturi, îți oferim o rețetă de cremă de ciocolată și cafea, ideală pentru umplerea prăjiturilor și torturilor. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată....
2
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos....
3
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Ciorba de ciuperci este perfectă pentru zilele reci. Bogată în proteine și cu un gust foarte aromat poate fi ceea ce ai nevoie la prânz sau la cină. Se prepară foarte...
4
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
5
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Dacă îți plac prăjiturile cu brânză și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Este o prăjitură...

Parteneri

Universul are un mesaj special pentru aceste semne zodiacale în ziua de 27 decembrie 2024. Află despre ce este vorba
Universul are un mesaj special pentru aceste semne zodiacale în ziua de 27 decembrie 2024. Află despre ce este vorba
Orașul în care toţi oamenii locuiesc într-un bloc de 14 etaje. În interior se află şi o biserică, o secţie de poliţie şi un spital
Orașul în care toţi oamenii locuiesc într-un bloc de 14 etaje. În interior se află şi o biserică, o secţie de poliţie şi un spital
Florin Răducioiu a rupt tăcerea despre logodnica cu 10 ani mai tânără: „N-am crezut că voi avea o soție româncă”. Dezvăluiri rare
Florin Răducioiu a rupt tăcerea despre logodnica cu 10 ani mai tânără: „N-am crezut că voi avea o soție româncă”. Dezvăluiri rare
Cele 10 alimente sau mâncăruri care te îmbătrânesc. De ce e bine să le mănânci cu moderație
Cele 10 alimente sau mâncăruri care te îmbătrânesc. De ce e bine să le mănânci cu moderație
Toni Costa, fostul partener al faimoasei Adamari Lopez, are o nouă iubită. Cine este femeia care i-a furat inima celebrului dansator
Toni Costa, fostul partener al faimoasei Adamari Lopez, are o nouă iubită. Cine este femeia care i-a furat inima celebrului dansator
Salariile medii din Europa. Ce loc ocupă România în top
Salariile medii din Europa. Ce loc ocupă România în top
Fursecuri de Crăciun cu gem de căpșuni
Fursecuri de Crăciun cu gem de căpșuni
Inflamațiile gingivale cauzate de temperaturile scăzute: sfaturi pentru părinți
Inflamațiile gingivale cauzate de temperaturile scăzute: sfaturi pentru părinți
Paris Hilton a purtat doar o fundă uriașă de Crăciun: „Prezența mea este un cadou”
Paris Hilton a purtat doar o fundă uriașă de Crăciun: „Prezența mea este un cadou”
Obezitatea la copii. Care sunt riscurile excesului ponderal
Obezitatea la copii. Care sunt riscurile excesului ponderal
fresh

Idei de platouri cu aperitive pentru masa de Crăciun. Ce poți să pregătești pentru un meniu festiv

Idei de platouri cu aperitive pentru masa de Crăciun. Ce poți să pregătești pentru un meniu festiv

Ce să pui în aluatul de cozonac pentru a ieși pufos și fraged. Cât timp se frământă

Ce să pui în aluatul de cozonac pentru a ieși pufos și fraged. Cât timp se frământă

Ce condimente se pun în vinul fiert. Sfaturi pentru o aromă desăvârșită

Ce condimente se pun în vinul fiert. Sfaturi pentru o aromă desăvârșită

Care e cea mai bună carne pentru sarmale. Sfaturi ca să iasă perfecte

Care e cea mai bună carne pentru sarmale. Sfaturi ca să iasă perfecte

Ciocolată caldă în stil italian. Cea mai cremoasă variantă

Ciocolată caldă în stil italian. Cea mai cremoasă variantă