Sandvișuri la tigaie din aluat dospit. Rețetă pentru gustări zilnice
Dacă nu mai știi ce să pui în pachetul copilului pentru școală sau în al tău pentru pauza de masă de la birou, poți prepara rețeta de sandvișuri la tigaie din aluat dospit.
Rețeta este foarte versatilă. Poți adăuga în interiorul o mulțime de combinații de ingrediente. Poți combina legume cu brânzeturi sau cu diferite preparate din carne. Poți adăuga pește proaspăt preparat sau din conservă și multe altele. Rețeta o poți prepara și atunci când dorești să faci curățenie prin frigider sau prin cămară.
Sandvișurile sunt potrivite și pentru mic dejunuri savuroase, dar și pentru a fi luate la picnic sau în diverse drumeții. Mai descoperă și rețeta de sandvișuri preparate la cuptor și gratinate cu cașcaval și ouă. Iar mai jos vei descoperi rețeta completă pentru sandvișuri la tigaie din aluat dospit.
Ingrediente
Mod de preparare
Vei începe cu pregătirea aluatului dospit pentru sandvișuri.
Trece făina prin sită într-un bol și adaugă la mijlocul ei drojdia și zahărul. Toarnă puțină apă caldă și amestecă ușor până când se se formează o maia. Acoperă bolul și lasă maiaua de drojdie să se dezvolte timp de 10-12 minute.
Toarnă treptat, restul de apă și uleiul, în timp ce amesteci maiaua cu făina din bol. Presară și sarea și frământă aluatul până când devine ușor ferm și nelipicios. Acoperă-l și lasă-l dospit 45-50 de minute, la temperatura camerei.
Cum prepari umplutura pentru sandvișuri la tigaie din aluat dospit
Prepară 3 omlete cu ciuperci și ceapă roșie folosind 2-3 ouă la fiecare. Asezonează-le cu sare și piper, după gust sau mai poți adăuga și alte condimente: busuioc, cimbru, oregano sau diverse amestecuri de ierburi.
Taie cașcavalul în felii subțiri, iar gogoșarii taie-i în fâșii. Șunca presată tai-o în felii subțiri dacă nu este achiziționată feliată. Când ai toate aceste ingrediente pregătite, iar aluatul este dospit, poți forma și coace sandvișurile.
Împarte aluatul în trei părți egale. Presară făină pe masa de lucru și întinde fiecare parte în câte o foaie subțire. Unge foaia de aluat cu puțin ketchup și așază peste jumătate din suprafața ei, felii din ingredientele pentru umplutură: cașcaval, omletă, gogoșari, șuncă presată. Îndoaie peste ingrediente partea cealaltă de aluat. Lipește marginile aluatului prin presare.
Încinge o tigaie antiaderentă la foc mediu spre mare și unge-o puțin cu ulei sau unt. Așază sandvișul format în ea și lasă-l să se rumenească bine pe prima parte. Apoi întoarce-l cu o spatulă și lasă-l să se rumenească și pe a doua parte. Așază peste tigaie și un capac, dar nu o acoperi de tot, pentru a nu crea condens. Procedează în același mod și cu următoarele sandvișuri.
După preparare, poți așeza delicioasele sandvișuri la tigaie din aluat dospit unul peste altul și le acoperi cu un ștergar curat. Astfel se vor păstra moi.
Le poți savura calde alături de o salată de legume sau glazurate cu ketchup. Sunt delicioase și reci, alături de un pahar de iaurt, un ceai sau cafea.
Tot pentru un mic dejun consistent mai poți prepara și rețeta de ouă Benedict cu sandvișuri gratinate la cuptor.