Ștrudel cu varză murată și bacon afumat
Dacă vrei să testezi gustul verzei murate și în alte preparate decât în clasicele sarmale, îți oferim o rețetă de ștrudel cu varză murată și bacon afumat.
Galerie foto
Poți servi ștrudelul cald, la una dintre mesele principale ale zilei, dar te poți bucura de el și în pauza de masă de la birou. Porționezi ștrudelul, îl pui într-o caserolă cu capac și îl transporți cu ușurință la locul de muncă. Nu mai ai nevoie de pâine și nici de altceva la masă. Ștrudelul este gustos, dar oferă și sățietate datorită aluatului și umpluturii bogate.
Totuși un ardei iute ar merge perfect lângă el sau 1-2 lingurițe dintr-un ketchup picant. Vezi aici cum se prepară și rețeta de ketchup de casă. Iar mai jos, îți oferim rețeta pentru ștrudelul aperitiv, cu lista completă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu prepararea verzei pentru umplutura ștrudelului. Apelezi la rețeta clasică de varză călită în care adaugi și puțin bacon afumat.
Cum prepari varza pentru rețeta de ștrudel cu varză murată și bacon afumat
Toacă varza murată sub formă de fideluță, sau în cuburi, după cum preferi. Nu contează forma acesteia. Pune varza tocată în apă rece pentru a elimina din sare. Nu o lăsa mai mult de 10 minute pentru a nu-i afecta gustul. Apoi scurge foarte bine varza tocată presând-o în mâini.
Pune o tigaie adâncă la foc și adaugă 2 linguri de ulei. Toacă baconul în cuburi și rumenește-l ușor în uleiul din tigaie. Apoi transferă bucățile de bacon în alt vas și în locul lui adaugă ceapa tocată mărunt.
Călește ceapa amestecând-o continuu pentru a nu se arde. Adaugă varza scursă peste ea și din nou amestecă. Pune câte puțin din apa în care ai desărat varza. Lasă varza murată să fiarbă 20-30 de minute. Nu este necesar un timp îndelungat de fierbere deoarece mai trece printr-un tratament termic și în interiorul ștrudelului.
Adaugă pe parcursul fierberii foile de dafin și crenguța de cimbru. Spre final adaugă ardeiul tocat în cuburi, baconul afumat și piper proaspăt măcinat. Lasă varza să se răcească și scoate foile de plăcintă de la congelator.
Dacă ai timp și dorești să te aventurezi mai mult în bucătărie, poți prepara singură foile. Vezi aici rețeta pentru foi de plăcintă!
Cum montezi și coci ștrudelul cu varză
Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Pune foile de plăcintă una peste alta, dar nu înainte de a le unge între ele cu puțin ulei. Apoi, întinde umplutura de varză cu bacon la unul din capete și rulează. Pune ruloul în tava cuptorului tapetată cu hârtie de copt. Introdu capetele aluatului în interior pentru a nu ieși umplutura de varză. Unge aluatul la suprafață cu ou bătut și presară semințe de chimen pe deasupra.
Coace deliciosul ștrudel cu varză murată și bacon afumat pentru 25-30 de minute la 180 de grade Celsius. După coacere, lasă-l să se răcească bine. Atunci când a ajuns la temperatura dorită îl poți secționa.
Pentru data viitoare când mai ai poftă de un aperitiv interesant, trece pe lista de prepara și rețeta de plăcinta cu vinete a grecilor – Melitzanopita.