Supă de roșii. Rețeta pe care o poți prepara cu ajutorul conservelor
Supa de roșii, cu roșii din conservă, este unul dintre cele mai economice preparate pe care îl poți face. Nu ai nevoie de multe ingrediente, iar cele necesare sunt ieftine și se folosesc în cantități mici. Dacă ai două conserve de roșii în cămară, o ceapă și câțiva căței de usturoi, atunci îți poți prepara rapid o supă nu doar delicioasă, dar și ieftină.
Supa de roșii este foarte gustoasă atunci când o prepari cu roșii proaspete, dar cum ele nu sunt mereu disponibile, poți folosi roșii din conservă. Cu siguranță ai câteva în cămară, fie cumpărate, fie puse chiar de tine. Cu o ceapă, câțiva căței de usturoi, ulei sare și piper vei avea un preparat atât de bun că te vei întreba de ce nu ai încercat până acum această variantă.
Ingrediente
Conservele de roșii sunt principalul ingredient. Dacă ai în cămară unele puse de tine atunci lucrurile sunt simple. Știi sigur că nu au ingrediente nepotrivite. Dacă sunt cumpărate de la magazin verifică eticheta și alege-le pe cele cât mai curate din punct de vedere al compoziției.
Află mai multe despre diferența dintre piureul și sosul de roșii.
Poți folosi atât roșii cubulețe, întregi, chiar și pasate. Oricum vei folosi un blender pentru a face supa cremă.
Mod de preparare
Într-o oală potrivită, se încinge uleiul de măsline la foc mediu. Apoi se adaugă ceapa tocată și se călește până devine ușor aurie și translucidă. După aceea se pune usturoiul tocat și se lasă încă 1-2 minute, până când eliberează aroma sa. Se adaugă roșiile din conservă în oală și se amestecă bine cu ceapa și usturoiul.
Se lasă să fiarbă la foc mediu timp de aproximativ 5 minute pentru a se combina aromele.
După aceea se pune supa de legume în oală și se amestecă. Se lasă să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 15-20 de minute. Dacă supa de roșii este prea acidă, se adaugă o lingură de zahăr pentru a o tempera. Se potrivește de sare și piper.
Încearcă și rețeta de ciorbă de roșii.
După ce s-a gătit suficient, se ia oala de pe foc și se lasă supa de roșii să se răcească puțin. Folosind un blender se pasează până devine cremoasă și fină. Se întoarce înapoi în oală și se mai lasă să dea un clocot. Se presară desupra precum busuioc/ și sau oregano. Se servește cu o lingură de smântână sau iaurt deasupra.
Cum se servește supa de roșii
Supa de roșii cu roșii din conservă se poate servi caldă, dar este la fel de bună și rece. O poți mânca simplă sau cu crutoane sau pâine. Se păstrează la frigider în vas închis ermetic până la 4-5 zile.