5 garnituri pentru carnea de vită. Rețete rapide și gustoase

Fără coacere

Nu mâncăm în fiecare zi friptură de vită, așa că, atunci când avem ocazia, trebuie să avem lângă niște garnituri cu adevărat spectaculoase. Poți să alegi și un piure de cartofi, dar mai bine cauți ceva mai sofisticat. Descoperă 5 garnituri pentru carnea de vită. Iată câteva rețete rapide, simple și gustoase pentru preparatele tale.

Cristina Catană
Publicat: 14 septembrie 2023, 06:00
Cele mai bune garnituri pentru canea de vită sunt cele care nu acoperă aroma fripturii / Shutterstock

Cele mai bune garnituri pentru carnea de vită sunt cele care completează gustul fripturii fără să încerce să îl subjuge. Ideal ar fi să nu fie un amestec prea complex de arome puternice, ci mai degrabă să alegi garnituri cu mai puține ingrediente dar de calitate.

Rețetele de garnituri pot fi pregătite chiar și de bucătarii începători. Vita are un gust puternic, iar bucătarii specialiști recomandă să optezi pentru garnituri care să nu acopere aromele acestui preparat savuros.

Citește și

Cartofi copți de două ori

Cartofii copți de două ori sunt practic o modalitate de a mânca piure de cartofi într-o barcă drăguță făcută tot din cartofi. În timp ce exteriorul devine crocant, interiorul devine cremos.

Cartofii copți de două ori sunt garnitura perfectă pentru o friptură de vită la grătar / Shutterstock

Ingrediente

  • 6 cartofi roșii mari, curățați
  • 1 lingură de ulei de măsline extra virgin
  • sare
  • 100 g unt, înmuiat
  • 100 ml lapte
  • 300 g smântână
  • 100 g cheddar mărunțit, împărțit
  • piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 200°C. 

Cartofii se spală și se usucă complet în prosoape de hârtie. Se înțeapă peste tot cu o furculiță, apoi se freacă cu ulei și se stropesc cu sare. Se pun într-o tavă și se lasă la cuptor până se pot străpunge ușor cu o furculiță, aproximativ o oră. Se scot și se lasă să se răcească.

Se taie un strat subțire din vârful fiecărui cartof. Se scoate câte un dop din fiecare cartof și se pune interiorul într-un castron mare. Restul cartofilor se lasă deoparte.

Peste cartofii din castron se adăugă unt, lapte și smântână. Se pasează până când untul este topit și cartofii sunt în mare parte făcuți piure, dar cu câteva bucăți mai mari prin el. Se adaugă o cană de cheddar și se amestecă până se încorporează. Se asezonează cu sare și piper. 

Se umplu cartofii puși deoparte cu compoziția de cartofi șe se presară cheddar deasupra. Se coc până când brânza se topește și afară este crocantă, aproximativ 15 minute. 

Cușcuș cu ierburi

Cușcușul este mult mai ușor de făcut decât majoritatea cerealelor sau pastelor. Cu un strop de ulei de măsline și suc de lămâie obții garnitura perfectă.

Cuscusul cu ierburi este aromat suficient cât să nu acopere aroma cărnii de vită / Shuterstock

Ingrediente

  • 250 g cuscus
  • 400 ml supă de pui
  • 2 linguri de ulei de măsline extra virgin
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • pătrunjel proaspăt tocat
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • fulgi de ardei roșu

Mod de preparare

Se clătește cușcușul sub apă rece până când apa devine limpede. Într-o cratiță medie la foc mediu, se aduce supa de pui la punctul de fierbere. Se adaugă cușcușul, apoi se acoperă cu un capac și se ia de pe foc. Se lasă să stea 10 minute, apoi se răscolește cu o furculiță. 

Se adaugă ulei, suc de lămâie și pătrunjel. Se condimentează cu sare, piper și un praf de fulgi de ardei roșu. 

Anghinare coaptă cu lămâie

Anghinarea este savuroasă înmuiată în sos cremos de usturoi cu lămâie. 

Anghinarea coaptă este o garnitură sofisticată pentru carnea de vită / Shutterstock

Ingrediente

  • 4 anghinare medii
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1/2 lămâie medie
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/4 linguriță de piper
  • Sos de usturoi
  • 70 g maioneză
  • 70 g iaurt grecesc simplu
  • 1/2 linguriță de usturoi proaspăt tocat
  • 1/4 linguriță de coajă rasă de lămâie
  • piper

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 200°C. Folosind un cuțit ascuțit se taie 2 cm din partea de sus a fiecărei anghinare. Cu ajutorul foarfecelor de bucătărie, se taie vârfurile frunzelor exterioare. Se taie apoi fiecare anghinare pe lungime în jumătate. 

Anghinarea se stropește cu ulei, apoi se pun într-o tavă de copt. Se freacă suprafețele tăiate de anghinare cu jumătate de lămâie. Se presară cu sare si piper. Se acoperă tava cu folie. Se dau la cuptor până când se înmoaie și frunzele de lângă centru se smulg ușor, 50-55 de minute.

Între timp, se amestecă ingredientele pentru aioli, apoi se dau la rece. Se servesc cu anghinare.

Salata Panzanella de dovlecei

Aceasta este salata ideală pentru vară pe care o poți face chiar și cu pâine veche de o zi.

Salata panzanella este perfectă pentru bucățile de carne mai grase / Shutterstock

Ingrediente

  • 3 dovlecei medii, tăiați felii
  • 70 ml ulei de măsline, împărțit
  • 1 baghetă de pâine, tăiată cubulețe
  • 400 g roșii mini sau cherry, tăiate pe jumătate
  • 1 ardei verde mediu, tocat grosier
  • 1/2 ceapă roșie, feliată subțire
  • 50 ml oțet balsamic
  • 4 căței de usturoi tocați
  • 1 linguriță de condimente italiene
  • 1/2 linguriță de fulgi de ardei roșu
  • 1 linguriță de sare
  • 1/2 linguriță de piper măcinat
  • 400 g brânză mozzarella proaspătă

Mod de preparare

Feliile de dovlecel se amestecă cu ulei de măsline și se dau la cuptor până se rumenesc, aproximariv 25-30 de minute. Se scot din cuptor și se lasă să se răcească.

Între timp, într-un castron mare, se pune pâinea cu o lingură de ulei de măsline. Se amestecă bine și apoi se transferă pe o tavă de copt. Se dă la cuptor la foc mare până se rumenește ușor, 12-14 minute, amestecând din când în când.

Se pun dovlecelul răcit, pâinea prăjită, roșiile, ardeiul verde și ceapa roșie într-un castron mare. Într-un castron mic se amestecă oțetul, usturoiul, condimentele și restul de 2 linguri de ulei. Se pun peste salată și se amestecă ușor pentru a se combina. Se adaugă mozzarella și se amestecă. Se servește imediat.

Sparanghel sotat

Este incredibil cât de multă aromă produc aceste legume mici și cât de multe beneficii au pentru sănătate. Uneori, cele mai simple garnituri sunt cele mai gustoase.

Sparanghelul sotat se potrivește cu orice fel de carne de vită / Shutterstock

Ingrediente

  • ½ lingură de ulei de măsline
  • 10 bucăți de sparanghel cu capetele tăiate
  • ½ linguriță de sare
  • ½ linguriță de piper

Mod de preparare

Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie la foc mediu. Se adaugă sparanghelul și se presară cu generozitate sare li piper. Se lasă aproximativ 5 minute pentru sparanghel crocant și 10-12 minute pentru sparanghel moale, amestecând din când în când. 

Citește și
Churros cu sos de ciocolată. Rețetă de gogoși spaniole
Churros cu sos de ciocolată. Rețetă de gogoși spaniole
Tort cu mousse de ciocolată amăruie și mousse de căpșuni
Tort cu mousse de ciocolată amăruie și mousse de căpșuni
Kefir făcut în casă. Cea mai simplă rețetă
Kefir făcut în casă. Cea mai simplă rețetă
Rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Rețetă simplă și rapidă
Rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Rețetă simplă și rapidă
Prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată
Prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată
Te-ar mai putea interesa și
Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare
Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Steak de vită cu sos de smântână şi parmezan
Steak de vită cu sos de smântână şi parmezan
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
06:05
Tort cu două tipuri de mousse, unul de ciocolată și altul de căpșuni Tort cu două tipuri de mousse, unul de ciocolată și altul de căpșuni
16 mai, 08:40
Clătite cu flori de salcâm în aluat, pline de savoare și aromă Clătite cu flori de salcâm în aluat, pline de savoare și aromă
16 mai, 06:01
Dulceață de rubarbă cu vanilie. Rețetă simplă pentru iarnă Dulceață de rubarbă cu vanilie. Rețetă simplă pentru iarnă
15 mai, 07:57
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
15 mai, 05:53
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
14 mai, 12:21
Vichyssoise, o rețetă de supă cremă de praz și cartofi Vichyssoise, o rețetă de supă cremă de praz și cartofi
14 mai, 06:50
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine
14 mai, 05:48
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
Dacă nu mai ai idei ce să prepari pentru una dintre gustările zilei, îți recomandăm să încerci o rețetă de pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă....
2
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Dacă îți plac preparatele pe bază de ciuperci îți recomandăm să încerci și rețeta de ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Se prepară ușor, este simplă și conține doar câteva...
3
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
Dacă ești în căutarea unei rețete de blat pentru tort, mai altfel decât cea clasică, poți încerca rețeta de blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție. Te va cuceri atât...
4
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine
Dacă ești în căutarea unei rețete de tort mai deosebită și ca gust și ca aspect, rețeta de tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine poate fi alegerea...
5
Rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Rețetă simplă și rapidă
Rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Rețetă simplă și rapidă
Dacă ai prin bucătărie forme conice pentru copt rulouri sau cornete, poți încerca și rețeta noastră de rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Este o rețetă mai rapidă și mai...

Parteneri

Chifle pufoase cu brânză și mărar, pentru un mic dejun savuros
Chifle pufoase cu brânză și mărar, pentru un mic dejun savuros
ANIMAŢIE. Un fost ofiţer SPP dezvăluie ce greşeli au făcut agenţii care au permis ca Robert Fico să fie împuşcat
ANIMAŢIE. Un fost ofiţer SPP dezvăluie ce greşeli au făcut agenţii care au permis ca Robert Fico să fie împuşcat
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Unde anume va locui Irina Columbeanu atunci când va veni în România la tatăl ei. Ce invitație neașteptată a primit aceasta
Unde anume va locui Irina Columbeanu atunci când va veni în România la tatăl ei. Ce invitație neașteptată a primit aceasta
Cansu Tosun s-a reunit cu fratele său și spune că începe un nou proiect profesional. Cum arată Fırat Tosun
Cansu Tosun s-a reunit cu fratele său și spune că începe un nou proiect profesional. Cum arată Fırat Tosun
O structură misterioasă de lângă Piramidele din Giza a nedumerit experții. Anomaliile detectate pot rescrie istoria
O structură misterioasă de lângă Piramidele din Giza a nedumerit experții. Anomaliile detectate pot rescrie istoria
Galette cu căpșuni. Desert simplu și ușor
Galette cu căpșuni. Desert simplu și ușor
Educația financiară la copii: ce trebuie să știe despre bani, în funcție de vârstă
Educația financiară la copii: ce trebuie să știe despre bani, în funcție de vârstă
Cardi B intenționa să arate „ca o femeie în vârstă” la Met Gala 2024. Cântăreața s-a răzgândit deoarece „era puțin speriată de cum vor ieși pozele”
Cardi B intenționa să arate „ca o femeie în vârstă” la Met Gala 2024. Cântăreața s-a răzgândit deoarece „era puțin speriată de cum vor ieși pozele”
Simptomele cancerului pulmonar. 10 semne pe care nu trebuie să le ignori
Simptomele cancerului pulmonar. 10 semne pe care nu trebuie să le ignori
fresh

Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros

Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros

Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție

Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție

Clătite cu flori de salcâm în aluat, pline de savoare și aromă

Clătite cu flori de salcâm în aluat, pline de savoare și aromă

Dulceață de rubarbă cu vanilie. Rețetă simplă pentru iarnă

Dulceață de rubarbă cu vanilie. Rețetă simplă pentru iarnă

Tort cu două tipuri de mousse, unul de ciocolată și altul de căpșuni

Tort cu două tipuri de mousse, unul de ciocolată și altul de căpșuni