7 preparate pe care să nu le comanzi niciodată la un restaurant ieftin
Tentația să mergi la un restaurant ieftin e mare, mai ales în contextul actual în care orice cheltuială în plus ar trebui evitată. Dar vrei să ieși din casă și să mănânci ceva bun, așa că alegi un local din cartier. Acolo merge toată lumea pentru că are prețuri bune. Iată 7 preparate pe care să nu le comanzi niciodată la un restaurant ieftin.
Un restaurant ieftin nu înseamnă un restaurant cu mâncare proastă. Prețurile pot fi mai mici din mai multe motive. Pot fi chiria, numărul de angajați, furnizorii de materie primă, dar și de alți factori.
Nu trebuie să uiți că pe lista celor mai bune restaurante din lume sunt localuri accesibile și modeste care s-au specializat în anumite tipuri de preparate pe care le gătesc extraordinar de bine, potrivit EatThis.com.
Preparate pe care să nu le comanzi niciodată la un restaurant ieftin
Nu face o corelație între preț și calitate pentru că s-ar putea să nu fie adevărată. Totuși, există anumite preparate pe care nu ar trebui să le comanzi, după cum recomandă site-ul menționat mai sus.
Fructe de mare
Într-un restaurant ieftin fructele de mare sau tipurile de pește mai deosebite sunt de cele mai multe congelate. Nu poți fi sigură de calitatea lor.
În plus, dacă meniul conține o varietate foarte mare de preparate nu vei fi sigură că sunt gătite în mod corect. Combinația de produse congelate cu tehnici de lucru greșite poate fi un dezastru.
Salata bucătarului
Salata bucătarului nu este neapărat un preparat special creat de cheful localului. Poate fi un simplu amestec de salată verde, brânză (telemea, cheddar, mozzarella), felii de castraveți și de roșii, presărat cu crutoane. Alături poate avea un sos.
Această salată va avea de obicei un preț mult prea mare pentru ceea ce oferă. Caută mai bine un preparat cu ingrediente de sezon.
Sos olandez
Sosul olandez necesită multă muncă pentru a fi preparat și de aceea multe restaurante aleg să îl cumpere gata făcut. Alteori îl reconstituie din anumite premixuri. Chiar și dacă este preparat în local există riscul să nu fie preparat corect, mai ales că necesită blocarea unui singur om doar cu această sarcină.
Câte restaurante mici își permit acest lux? Mai bine alege un mujdei sau un alt sos pe bază de legume care are mai multe șanse să fie proaspăt.
Orice poate să fi fost cumpărat pre-gătit
Multe restaurante ieftine cumpără preparate care au fost pre-gătite pentru că sunt mai ieftine și pentru că nu au suficient personal pentru a realiza toate procesele necesare. Aici intră mozzarella sticks, supe, piure, ravioli și lista poate continua la nesfârșit.
Poți alege mai degrabă un preparat cu carne la grătar, o ciorbă, legume la tigaie sau altceva care nu ar fi putut fi cumpărat gata gătit.
Friptură de vită
Friptura de vită este un preparat destul de pretențios care necesită și carne de calitate, dar și un bucătar care să știe cum se gătește. Șansele să găsești ambele ingrediente într-un restaurant ieftin sunt destul de mici. Mai bine alege carne de porc pentru a fi sigură că primești ceea ce așteptai.
Pui
Carnea de pui de la restaurantele ieftine vine de obicei de la ferme unde păsările sunt crescute în baterii și hrănite cu premixuri. Este cea mai puțin costisitoare variante care le permite să păstreze prețurile mici. Pentru tine totuși nu este mâncarea pe care ți-ai dori-o.
Carnea de pui este una dintre ingredientele cele mai expusă la contaminare încrucișată cu salmonella, mai ales dacă nu este manipulată cu grijă. Atunci când este spălată picăturile de apă pot sări pe legume sau alte tipuri de materie primă care nu vor fi tratate termic.
Preparatul zilei
Preparatul zilei este de obicei gândit astfel încât să încorporeze ingrediente care urmează să expire sau cărora nu le mai găseau un scop. Dacă este prea ieftin ca să fie adevărat, atunci cel mai sigur nici nu este real. Cel mai bine este să comanzi cel mai popular preparat din meniu.