Bacon din coji de cartofi dulci. Cum poți obține acasă cel mai savuros preparat vegan
Adoptarea unei diete vegane poate fi o alegere pe care o poți face dintr-o varietate de motive. Pot fi restricții legate de sănătate sau religioase sau pur și simplu un stil de viață. Oricare ar fi motivul, uneori mai tânjești la preparate din carne și cauți alternative cât mai gustoase. Te-ai gândit vreodată să faci bacon din coji de cartofi dulci? Află cum poți obține acasă cel mai savuros preparat vegan.
Baconul din coaja de cartofi dulci poate fi o alternativă convenabilă și aromată a slăninii clasice, potrivit Tasting Table. Dacă ai copt vreodată un cartof dulce, știi deja că are o coajă foarte gustoasă. În plus, conțin o cantitate impresionantă de fibre, dar și zaharuri care ajută la caramelizare.
Atunci când este prăjită, devine irezistibil de crocantă la exterior, dar rămâne moale la interior. Textura sa imită cu ușurință baconul clasic și mai are nevoie de doar câteva ingrediente pentru a căpăta mai multă aromă și puțin din gustul umami.
Cum se face bacon cu cartofi dulci
Pentru început, curăță un cartof dulce îndepărtând coaja în fâșii verticale lungi și continue. Pentru sustenabilitate, ar trebui să planifici masa astfel încât pulpa cartofului să o folosești pentru altă rețetă.
Apoi, pune fâșiile de coajă de cartofi pe o foaie de copt și unge-le generos atât cu aminoacizi de cocos, cât și cu fum lichid. Ambele ingrediente sunt destul de disponibile în magazinele alimentare, precum și online.
Aminoacizii de nucă de cocos vor introduce o aromă profundă, savuroasă, cu doar un strop de dulceață. Fumul lichid va oferi cojilor de cartofi dulci o aromă care amintește de carnea afumată.
După aceea, pur și simplu asezonează-le așa cum ai face baconul preferat și prăjește-le fie în tigaie, fie la cuptor. Este de preferat utila variantă. Preîncălzește cuptorul la 200°C și lasă cojile de cartofi dulci asezonate aproximativ 25 de minute sau până devin crocante.
Pentru condimentare folosește rozmarin și usturoi proaspăt pentru o experiență culinară savuroasă sau unge-le cu sirop de arțar și zahăr brun pentru un răsfăț dulce la micul dejun.
Baconul din coji de cartofi dulci se pot servi cu tofu fierbinte sau pot fi puse într-un sandviș alături de salată verde și roșii. Află mai multe și despre cum se păstrează cartofii dulci. Sfaturi utile de la specialiști.
La ce mai poți utiliza cojile de la cartofii dulci
Cojile de la cartofii dulci pot fi utilizate în mai multe moduri creative în bucătărie. Pot fi spălate bine, uscate și tăiate în fâșii subțiri pentru a fi transformate în chipsuri.
Acestea pot fi condimentate cu puțin ulei, sare, piper sau alte condimente preferate și coapte în cuptor până când devin crocante, transformându-se astfel într-o gustare delicioasă.
Cojile de cartofi dulci pot fi adăugate într-un bulion sau supă pentru a adăuga un plus de aromă și a intensifica gustul. Le poți lăsa în supă pentru a le extrage aromele și apoi le poți înlătura înainte de a o servi.
Dacă nu sunt folosite în bucătărie, cojile de cartofi dulci pot fi adăugate în compost. Acestea sunt biodegradabile și se descompun rapid, adăugând nutrienți solului.
Este important să te asiguri că cojile sunt spălate bine și fără urme de pesticide sau alte substanțe chimice. În plus, poți să tai cojile în bucăți mai mici pentru a le face mai ușor de utilizat sau de consumat în preparatele tale.