Bomboloni cu cremă de vanilie. Rețetă de gogoși italiene

Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Italiană

Poftești la gogoși, dar ești în căutare de rețete mai altfel decât cele clasice? Încearcă rețeta de bomboloni cu cremă de vanilie, inspirată din bucătăria italiană.

Maria Udrea
Publicat: 16 februarie 2024, 05:00

Galerie foto

După umplere, gogoșile se pot decora cu zahăr / Profimedia Images

Special la aceste gogoși nu este aluatul, ci umplutura densă și aromată. Poți prepara o cremă de vanilie cu unt sau cu mascarpone sau o cremă delicioasă și aromată cu lămâie. Aluatul se prepară în cel mai clasic mod, ca pentru oricare altă rețetă de gogoși dospite. După dospire îl modelezi în formă de bile și le prăjești în ulei încins.

Citește și

Rețeta acestor gogoși este puțin laborioasă față de cea clasică, pentru că va trebui să umpli fiecare gogoașă în parte. Însă după ce le vei prepara și gusta, au toate șansele să devină gogoșile tale preferate. Iar dacă mai pui alături și un pahar de latte sau cappuccino, te vei simți ca în Italia.

Mai descoperă și o rețeta de gogoși pufoase cu unt în aluat, inspirată din bucătăria germană. Iar în continuare vei descoperi lista de ingrediente și pașii necesari preparării rețetei de bomboloni cu cremă de vanilie, inspirată din bucătăria italiană.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi vei pregăti toate ingredientele necesare frământării aluatului, pe care le aduni pe masa de lucru, împreună cu ustensilele. Apoi vei trece făina prin sită într-un bol încăpător. În alt bol mai mic amestecă drojdia cu o lingură de zahăr și 50 de ml de lapte. Toarnă acest amestec la mijlocul făinii și lasă drojdia să se dezvolte, timp de 10 minute.

Cum prepari aluatul pentru gogoșile bomboloni cu cremă de vanilie

În timp ce drojdia se dezvoltă, ia un alt bol și adaugă în el ouăle, un praf de sare, zahărul și coaja de lămâie răzuită fin. Cu un tel sau cu mixerul amestecă ingredientele până la omogenizarea compoziției. Adaugă untul topit și ușor temperat și omogenizează din nou compoziția. Apoi pune compoziția rezultată peste drojdia activată din bolul cu făină. Toarnă treptat și laptele cald peste ingredientele din bol, în timp ce le amesteci intens pentru a forma aluatul.

Frământă aluatul pentru gogoșile italiene până când devine compact și nelipicios. Acoperă bolul cu folie de prospețime și lasă aluatul la dospit timp de o oră.

Apoi rupe bucăți mici din aluat și modelează-le în forme sferice de mărimea unei mingi de ping pong. Pune-le pe un blat presărat cu făină, presară făină și peste ele și acoperă-le cu un ștergar curat. Mai lasă-le să se dezvolte timp de 15-20 de minute.

Pune ulei la încins într-un ceaun sau o tigaie adâncă și scufundă pe rând gogoșile în el. Rumenește-le frumos în uleiul încins, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă. După ce sunt bine rumenite, transferă-le într-o sită sau pe prosoape de hârtie.

Cum prepari crema de vanilie pentru umplut gogoșile

Într-o crăticioară încăpătoare adaugă gălbenușurile și presară peste ele sarea și zahărul. Amestecă ingredientele până când zahărul este dizolvat. Apoi adaugă amidonul diluat în puțin lapte rece și omogenizează amestecul. Laptele rămas îl vei  adăuga fierbinte, în timp ce amesteci energic cu telul.

Așază crăticioara pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie. Fierbe crema, amestecând continuu, până când scapătă textura unei budinci. Spre final de fierbere, adaugă extractul de vanilie. După fierbere așază o folie de prospețime peste cremă, la contact cu aceasta și las-o să se răcească bine. Iar când crema este bine răcită, adaugă brânza mascarpone și omogenizează.

Pune crema într-un săculeț de decorat torturi, cu dui cu vârf subțire la capăt. Înțeapă gogoșile pe la mijloc cu vârful duiului și apasă ușor crema din săculeț până când gogoșile sunt umplute. Nule umple în exces pentru a nu se crăpa. Presară zahăr pudră peste gogoșile bomboloni cu cremă de vanilie și le poți savura cu poftă, alături de cei dragi.

Pentru atunci când nu ai timp de frământat și dospit aluaturi, poți prepara rețeta de gogoși cu iaurt în aluat, turnate cu lingura.

Citește și
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Te-ar mai putea interesa și
Cremă de vanilie cu unt. Rețeta cremei Mousseline
Cremă de vanilie cu unt. Rețeta cremei Mousseline
Prăjitura Vis de vară. Rețeta unui desert cu multe fructe și cremă de vanilie
Prăjitura Vis de vară. Rețeta unui desert cu multe fructe și cremă de vanilie
Mini torturi cu jeleu de căpșuni, cremă de vanilie și căpșuni feliate
Mini torturi cu jeleu de căpșuni, cremă de vanilie și căpșuni feliate
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
21 noiembrie, 08:07
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
21 noiembrie, 06:32
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă
21 noiembrie, 05:28
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat
20 noiembrie, 05:25
Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente
20 noiembrie, 05:12
Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid
20 noiembrie, 04:01
Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post
19 noiembrie, 06:52
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
19 noiembrie, 06:00
Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
SURSE: Elena Lasconi, aproape la egalitate cu George Simion în sondaje. PSD analizează un tur 2 între Ciolacu şi şefa USR
SURSE: Elena Lasconi, aproape la egalitate cu George Simion în sondaje. PSD analizează un tur 2 între Ciolacu şi şefa USR
Cine i-a golit buzunarele celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia 16 ani: „A fost fabulos”
Cine i-a golit buzunarele celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia 16 ani: „A fost fabulos”
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Berk Oktay revine în atenția fanilor cu un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Berk Oktay revine în atenția fanilor cu un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Cum să eviți constipația la copii: alimentele care te pot ajuta să le reglezi tranzitul
Cum să eviți constipația la copii: alimentele care te pot ajuta să le reglezi tranzitul
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la spectacol cu sora ei mai mică, Grace
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la spectacol cu sora ei mai mică, Grace
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
fresh

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente

Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare